Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dva góly Pohludky stačily dorostu na bod

25.02.2023 · Martina Sikorová
Dorostenci bodovali i v sobotním zápase. Proti karlovarské Energii se mladí Oceláři díky gólům Šimona Pohludky dvakrát dostali do těsného vedení, to ale ani jednou neudrželi. A po prohře v nájezdech brali bod.
A20, sobota 25.2.2023
Třinec
Karlovy Vary
2:3sn
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 13. Pohludka, 28. Pohludka (Hebar, Mikula) - 15. Slavík (Čihař), 40. Pastor (Wardas, Pelikán), rozh. nájezd Čihař. Rozhodčí: Poláček - Kociňák, Hendrych. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.  
HC Oceláři Třinec: Skácel - Ćmiel, Byrtus, Solowski, Mrtka, Dravecký, Holub, Blaha - Mikula, Granečný, Urbánek, Hebar, Rybnikár, Weiss, Pohludka, Sajdok, Hrček, Hladonik
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit - Bednář, Kůrka, Postl, Pelikán, Dyk - Zeman, Poizl, Pastor, Čihař, Wardas, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sobotní zápas odstartoval v rychlém tempu, kombinace ale vázla. Na první gól se tak ve WERK ARENĚ čekalo až do třinácté minuty. Po neúspěšné akci Víta Záhejského, který se neprobil přes trojici třineckých hráčů, následoval protiútok Ocelářů. Ten táhl Šimon Pohludka a střelou z pravé strany nezaváhal.

Energie ale přispěchala s rychlou odpovědí. V čase 14:38 posunul Vojtěch Čihař po vyhraném buly kotouč na Lukáše Slavíka a ten ho umístil pod horní tyč. Oceláři mohli kontrovat akcí Michala Rybnikára, který ale z předbrankového prostoru nezakončil.

Na začátku druhé části Třinec nejprve promrhal první nabídnutou přesilovku, krátce po jejím skončení ale udeřil. A opět v tom měl prsty Šimon Pohludka. Nejproduktivnější hráč Ocelářů se po přihrávce Andreje Hebara ocitl v dobré střelecké pozici a Adam Ebenstreit musel lovit puk za svými zády. Činit se vzápětí musel i třinecký brankář David Skácel, který zákrokem betonem sebral gól Vítu Záhejskému.

Chvíli nato děkoval brankář Ocelářů svým spoluhráčům. David Skácel se totiž ocitl mimo své brankoviště a na čáře ho zastoupil obránce Vladimír Dravecký. A po ráně z mezikruží pak nebylo přáno ani Tobiáši Pastorovi. V závěru třetiny se ale Vary vyrovnání přece jen dočkaly. Necelou minutu před jejím koncem zužitkoval nabídnutou přesilovou hru právě Tobiáš Pastor.

Ve třetí části se Oceláři dostali pod velký tlak, střela Vojtěcha Čihaře ale zazvonila jen na tyč domácí klece. Radovat se ale nemohl ani Třinec, který nedokázal zužitkovat svůj důraz na brankovišti. A v posledních sekundách se tvrdými ranami neprosadili ani obránci Adam Solowski s Radimem Mrtkou. Následovalo tak prodloužení.

V nastaveném čase si Třinec musel poradit s vyloučením Jana Hrčka, oslabení ale zvládl a zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů.

V dovednostní loterii byli úspěšnější hráči karlovarské Energie, autorem vítězného gólu se stal Vojtěch Čihař.