Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost urval třetí finálový bod!

10.04.2023 · Martina Sikorová, foto: Marek Švamberg
Svěřenci trenéra Marka Malíka začali venkovní odvety finále na výbornou! Na ledě Plzně udeřili Oceláři už ve druhé minutě a přestože indiáni stačili srovnat, parádní třetí třetinou si Třinec zajistil vedení 3:0 na zápasy.
F3, pondělí 10.4.2023
Plzeň
Třinec
2:5
LOGSPEED CZ Aréna
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:4  Branky a nahrávky: 35. Klatovský (Jiříček, Titlbach), 59. Makovec (Benák, Pittr) - 2. Hebar (Blaha, Ćmiel), 47. Švančara (Pohludka, Mrtka), 54. Pohludka (TS), 59. Blaha (Dravecký, Milota), 60. Mrtka. Rozhodčí: Kostourek, Micka - Maňák, Pěkný. Vyloučení: 3:4, navíc za faul Titlbacha (PLZ) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 394. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.  
HC Škoda Plzeň: Mařík - Skok, Jiříček, Tolar, Kocek, Prošek, Skala, Kamas - Hofrajtr, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík
HC Oceláři Třinec: Milota - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski - Sajdok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do velikonočního zápasu o třetí finálový bod vstoupili aktivněji domácí, byli to ale právě oni, kdo inkasoval jako první. Už v čase 01:56 využil vrátek v obraně soupeře Andrej Hebar a střelou z kruhu rozvlnil síť za zády brankáře Plzně. Indiáni mohli kontrovat v následné přesilovce, Titlbach ale tvrdou ranou minul.

Na druhé straně pak zahrozil obránce Dravecký, který se protáhl až k domácímu gólmanovi, ten jeho pokus zneškodnil ramenem. A přáno nebylo ani Švančarovi, který neuspěl s důrazem na brankovišti.

Na startu druhé části se nejprve v početní výhodě neprosadil Titlbach, který z kruhu minul bližší tyč. O pár minut později si třinecký Milota vybral porci štěstí, když mu vypadl kotouč z lapačky. Odkutálel se ale mimo. V čase 34:10 už ale brankář Ocelářů kapituloval, tlak Plzně ukončil přesnou střelou Antonín Klatovský.

To nejdůležitější se ale odehrálo až ve třetí třetině. Jako první se musel činit Milota, který betonem vykopl dorážku Benáka. Oceláři si poté vykoledovali přesilovku, kterou střelou od modré zužitkoval Robin Švančara. Necelých sedm minut před koncem základní hrací doby pak Třinec dostal k dispozici trestné střílení, které proměnil osvědčený střelec Šimon Pohludka.

Plzeň pak sice v přesilovce umocněné o odvolaného brankáře snížila po akci Petra Makovce, další góly už ale padaly jen do opuštěné klece domácích. V čase 58:38 mířil přesně David Blaha, o minutu později skóroval i Radim Mrtka. Pro oba Oceláře šlo o premiérové trefy v letošním play off, kterými pečetili výhru 5:2.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Další skvělé play off utkání s těžkým soupeřem. Myslím si, že obě mužstva si moc nedarovala. My jsme dvě třetiny byli v takové defenzivnější pozici, až od třetí části jsme začali hrát to, co bychom chtěli. Je to vyrovnaná série, musíme být trpěliví a soustředit se na ty malé detaily, které doufejme budou vést k úspěchu. Samozřejmě jsme ale rádi za cenné vítězství tady v Plzni.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice