Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v prvním finále na Spartu nestačili

15.04.2023 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Reného Muchy vstoupili do finále porážkou. I když si mladí Oceláři vytvořili několik zajímavých šancí, střelecky se prosadit nedokázali a v neděli budou muset zabojovat o vyrovnání série.
F1, neděle 16.4.2023
Třinec
Sparta Praha
0:3
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 34. Hauser (Hrabík, Böhm), 49. Krupička (Hauser, Hrabík), 59. Hamršmíd (Pavlák, Ducháč). Rozhodčí: Obadal, Grygera – Kráľ, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 152. Střely na branku: 26:48. Průběh utkání: 0:3. Stav série: 0:1.  
HC Oceláři Třinec: Milota – Andrle, Hrůzek, Pospíšil, Buják, Kareš, Zielinski, Volas – Kozlík, Šilar, Ramik, Bartoš, Spěváček, Sikora, Moškoř, Gerych, Kubiesa, Šutý, Hlávka, Haas
HC Sparta Praha: Artsatbanov - Šindelek, Böhm, Bartoň, Ducháč, Červenka, Tůma, Pavlák – Krupička, Stepanchuk, Hrabovetskyi, Senčák, Hrabík, Hamršmíd, Holeček, Höll, Theimer, Hauser, Vitouch, Novák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla opatrnější hokej. Velké nepříjemnosti dělal Milotovi hlavně Hauser, ale třinecký gólman měl dobře nachystané betony. Krušné chvíle zažil na druhé straně Artsatbanov ve chvíli, kdy nejdřív levým betonem musel zasáhnout proti Moškořovi a chvíli na to pravým proti Gerychovi. Nakonec puk radši přikryl. V závěru puk znovu nebezpečně poskakoval kolem Miloty a Hrabík se chystal zakončit, ale puk mu ujel z hokejky.

Na začátku druhé třetiny mohl otevřít skóre zápasu Haas, ale ten trefil z levého kruhu jen břevno. Prosadit se v přesilové hře mohl i Moškoř, bránu ovšem těsně minul. Skóre tak otevřeli až hosté a to v čase 33:57, když se z předbrankového prostoru nemýlil Petr Hauser. Půl minuty před druhou sirénou se dostal do úniku Hrabík, ale Milota betonem jeho šanci zmařil.

Ve třetí třetině měli Oceláři několik šancí, ale za brankáře Sparty nic neprošlo. V devětačtyřicáté minutě už navíc Třinec musel dotahovat dvoubrankové manko. Jan Krupička stál v pravém kruhu a dokázal poslat Hauserovu nahrávku zpoza brány pod břevno. Domácí trenéři ještě v závěru zápasu sáhli ke hře bez gólmana, necelé dvě minuty před koncem pak střelou do prázdné klece pečetil výsledek Jan Hamršmíd.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Čekali jsme, že hokej se Spartou bude jiný. Je vidět, že mají vyspělejší tým a je to více o bruslení a možná i o některých taktických věcech. Dnes rozhodl první gól, od té doby jsme začali tahat za kratší konec. Nevyužili jsme ani přesilové hry. Soupeř v závěru rozhodl gólem do prázdné brány. Musíme se z toho vyspat a nachystáme se na zítřek."

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): "Z naší strany je to důležité vítězství. Samozřejmě, zápas byl pro nás velice těžký. Hlavní bylo to, že jsme dali první branku. A myslím si, že to rozhodlo. Parádně jsme uhráli oslabení, protože víme, že Třinec má výborné přesilovky. Jsme k dalšímu zápasu pokorní a série jde dál."