Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři díky skvělé třetí třetině smetli Jihlavu!

16.11.2023 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři se po reprezentační přestávce vrátili ve formě! V zápase s Jihlavou si třinecká juniorka postupně vypracovala dvoubrankový náskok a díky pětigólové nadílce ve třetí části nakonec brala vítězství 7:1.
23.kolo, čtvrtek 16.11.2023
Třinec
Jihlava
7:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 5:1 

Branky a nahrávky: 9. Cedzo (Holinka), 28. Bartoš (Holinka), 43. Holinka (Buják, Cedzo), 44. Šilar (Gerych, Kozlík), 48. Holinka (Cedzo), 59. Holinka (Andrle, Bartoš), 60. Volas (Šilar, Kozlík) – 49. Nosek.

Vyloučení: 5:7 Využití: 2:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 78 Střely na branku: 32:36

Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Ošmera, Pospíšil, Buják – Cedzo, Holinka, Spěváček – Gerych, Šilar, Kozlík – Bartoš, Lysak, Mikula – Blaha

HC Dukla Jihlava: Cinka – Číhal, Jeletz, Vovsík, Löffler, Chvátal, Vandas, Šabatka - Jungwirth, Kupriianov, Burkov - Rauš, Báťa, Klapica - Coufal, Kudrna, Bulík - Nosek, Modl, Váňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Čtvrteční zápas v Mini WERK ARENĚ odstartoval symbolickou minutou ticha, kterou junioři obou týmů uctili památku zesnulého brankáře Romana Čechmánka. Samotné utkání se pak zpočátku vyvíjelo lépe pro hráče Jihlavy, kteří začali důležitý zápas aktivně. Z úvodního tlaku ale Dukla příliš nevytěžila, na druhé straně ale nebylo přáno ani Ocelářům, když zakončení Miroslava Holinky z těsné blízkosti nedokázal dorazit do sítě Vojtěch Spěváček.

V čase 08:47 už to Třinci vyšlo. Miroslav Holinka v útočném pásmu vyhrál buly pro Adama Cedza a slovenský reprezentant přesnou střelou otevřel gólový účet zápasu. Jihlava se o odpověď snažila v jedné ze svých početních výhod, po nahození z úhlu se ale kotouč zastavil mezi betony domácího Krále. Početní výhody ovšem v úvodní části nešly ani domácím. Volasovu dělovku od modré zneškodnil efektním zákrokem gólman Cinka, ránu Spěváčka pak zastavila tyč.

Jeden z klíčových momentů celého zápasu se pak odehrál v osmadvacáté minutě. Po vyloučení třineckého Pospíšila se hráči Dukly nedokázali trefit do odkryté části klece a tak přišel trest. To když v rohu útočného pásma vybojoval puk Miroslav Holinka a naservíroval jej mezi kruhy na Jana Bartoše, který trefou v oslabení potvrdil roli jednoho z nejlepších střelců Ocelářů.

Třetí část už pak nabídla především gólový koncert ze strany domácích, který v čase 42:24 odstartoval tečující Miroslav Holinka. Chvíli nato už rozdíl mezi oběma týmy činili branky čtyři, to když se v přečíslení po přihrávce Robina Gerycha trefil Tomáš Šilar. V osmačtyřicáté minutě dal o sobě znovu vědět kapitán Třince Miroslav Holinka, tentokrát ranou z pravého kruhu. Následně už bylo přáno i Jihlavě, zakončením z podobné pozice se mezi střelce zapsal Rostislav Nosek. Dukla se pak do hry mohla vrátit v kratičké přesilovce pět na tři, kterou si ale sama nepřerušením hry po signalizaci druhého faulu Ocelářů zkrátila na pouhou sekundu.

V závěru zápasu si Jihlava kalich hořkosti vypila do dna. Po hře vysokou holí s krvavým zraněním a současné nepozorností při střídání museli hosté do tří a hráči s drakem na hrudi nemilosrdně trestali. Už po třiceti sekundách zkompletoval hattrick Miroslav Holinka a v pokračující dvojnásobné výhodě uzavřel skóre ranou od modré obránce Patrik Volas.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Čekali jsme urputný zápas se soupeřem, se kterým se v letošním roce potkáváme možná nejčastěji. Jsme rádi, že nám vyšla hlavně první třetina, ve které jsme nedostali gól. Podržel nás brankář. Byť těch střel moc nebylo, byly hodně nepříjemné. Ve druhé třetině jsme pak odskočili. Dnešní zápas určitě rozhodly přesilovky, ve kterých jsme potom byli konečně produktivní. A taky výborná práce v defenzívě. Celý tým zaslouží velký dík. Myslím si, že to pro hráče byla odměna za tu dřinu minulý týden."