Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Šestibodový týden pro juniory!

21.10.2023 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci v sobotu navázali na výhru z Pardubic a další tři body vydolovali proti Zlínu. Svěřenci trenéra Reného Muchy v Mini WERK ARENĚ postupně budovali svůj náskok a nakonec si došli pro výhru 4:1.
18.kolo, sobota 21.10.2023
Třinec
Zlín
4:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 2:1 

Branky a nahrávky: 6. Kozlík (Šilar, Gerych), 40. Holinka (Gerych, Buják), 41. Sikora (Cedzo), 60. Kozlík (Ošmera) - 58. Holba (Horský, Nekvapil)

Vyloučení: 4:5 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 55 Střely na branku: 41:27

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Ošmera, Pospíšil, Buják – Cedzo, Sikora, Kozlík – Šilar, Holinka, Gerych – Lysak, Bartoš, Mikula – Blaha, Spěváček, Urbánek
Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Šišák, Nábělek, Mikel, Zavřel, Burian, Špaňhel, Lukaštík – Klimek, Čechmánek, Pilát – Vaculík, Heš, Nekvapil – Tomek, Holba, Horský – Urban

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali v sobotním zápase výborně, vedení se ujali už v šesté minutě. A pomohla jim k tomu přesilovka. Puk se po přihrávce Tomáše Šilara ocitl na holi Matěje Kozlíka, který přesnou střelou otevřel gólový účet zápasu. Po vstřeleném gólu ale jako by aktivita Ocelářů opadla, mnohem více práce měl rázem Jakub Král. Domácí gólman si ovšem se všemi zlínskými pokusy poradil, při oslabení mu pak v brankovišti pomohl obránce Adam Ošmera, který rukavicí srazil padající kotouč mimo nejnebezpečnější prostor.

Na začátku druhé části nejprve Oceláři díky obětavosti hráčů při bránění oslabení ustáli zlínský tlak a málem sami udeřili podruhé. Zamířit do odkryté části klece se ale domácím nepovedlo. V polovině zápasu pak Třinec promarnil dlouhou přesilovku pět na tři a v následném oslabení měl štěstí, že se nikdo ze zlínských hráčů nedostal k dorážce. Když už to vypadalo, že v prostřední třetině gól nepadne, udeřil Miroslav Holinka. Kapitán Ocelářů sáhl do nahození od modré čáry a po teči se kotouč zatřepotal ve zlínské síti.

Další brankový zápis si třinečtí mladíci schovali na začátek třetího dějství. Z rychlého přečíslení dva na jednoho se prosadil Petr Sikora a domácí vedli už 3:0. V posledních minutách přišel o čisté konto i Jakub Král, kterého střelou z předbrankového prostoru překonal Martin Holba. Zlínští trenéři pak po oddechovém čase sáhli ke hře bez gólmana, ta ale hostům žádnou větší šanci nepřinesla. Pouhé tři sekundy před sirénou navíc prázdnou branku trefil Matěj Kozlík a svým druhým gólem v zápase stanovil konečné skóre na 4:1.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Zápasy se Zlínem jsou vždycky urputné. Je to hodně nahoru dolů - otevřený hokej. Řekl bych, že první třetina nebyla z naší strany špatná. Dobře jsme sehráli přesilovku, ale chybělo tam lepší finální zakončení v jiných akcích. Dokud to utkání bylo o gól, tak bylo hrozně nervózní. Je velká škoda, že jsme neudrželi nulu pro Kubu. Jinak obrovské díky pro celý tým, protože šestibodový týden jsme měli už ani nepamatuju."