Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli třetí třetinu a připsali si další těsnou prohru

07.10.2023 · Šárka Kolková
V zápase čtrnáctého kola juniorské extraligy vedli Oceláři hned čtyřikrát, přesto po závěrečné siréně nebrali ani bod a podruhé v řadě se museli smířit s těsnou prohrou.
14.kolo, sobota 7.10.2023
Třinec
Olomouc
4:5
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:2, 1:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 2. Lysak (Sikora), 8. Spěváček (Gerych), 11. Volas (Spěváček), 40. Pospíšil (Volas, Bartoš) – 5. Turek (Belan, Koudelný), 9. Šotkovský (Tomeček, A. Drábek), 28. Ruda (Turek), 49. Turek (Koudelný, Ruda), 60. Smýkal (Koudelný, A. Drábek)

Vyloučení: 5:4 Využití: 2:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 67 Střely na branku: 46:42

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5

 
HC Oceláři Třinec: Heczko – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Buják, Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Mikula – Lysak, Sikora, Bartoš – Spěváček, Šutý, Gerych – Blaha, Svozil, Urbánek
HC Olomouc: Frgál – Sedláček, Kalman, A. Drábek, Compel, Panáček, Šlahora, Stratil – Bošek, Tomeček, Šotkovský – Ruda, Turek, Koudelný – Belan, K. Drábek, Pastrnek – Havel, Smýkal, Röss

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned ve druhé minutě zápasu se prosadil ukrajinský střelec Klymentii Lysak a poslal Oceláře do vedení. Netrvalo ale dlouho a pod Javorovým bylo vyrovnáno po střele Adama Turka. Následovalo oslabení hostů, které v posledních vteřinách využil Vojtěch Spěváček a Třinec podruhé vedl. Radost domácím ani tentokrát dlouho nevydržela. Třinecké hráče potrestal gólem bývalý spoluhráč Ondřej Šotkovský, jenž využil početní výhodu. Domácím navrátil náskok dělovou ránou Patrik Volas, který během třinecké přesilovky udeřil od modré čáry.

Druhá třetina byla o něco svižnější, a to hlavně ze strany Olomouce. Hosté byli před bránou důrazní a to jim přineslo v osmadvacáté minutě ovoce. Stanislav Ruda dotlačil hokejkou puk z předbrankového prostoru za čáru a radoval se z třetího olomouckého vyrovnání. Hosté si následně vytvořili obrovský tlak a Oceláři měli velké štěstí, že to neskončilo dalším gólem. Vedení Třinci vrátil Michal Pospíšil, jenž se přesným nahozením od modré čáry stal autorem čtvrté třinecké branky.

Ve třetí třetině byli Oceláři střelecky aktivnější, přesto to byli oni, kdo inkasoval. Podruhé se v zápase trefil Adam Turek, který vymetl levý vingl. Třinec pak navíc v závěru nevyužil nabídnutou přesilovku a v následném oslabení inkasoval po střele Matěje Smýkala.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Celé utkání se nám dnes nelíbilo. Nebyly tam věci, které jsme chtěli a naopak jsme podceňovali situace, které soupeř trestal. Myslím si, že soupeř byl za bojovnost právem odměněn tím, že utkání vyhrál."

Martin Ekrt (HC Olomouc): "Vyhrát proti takovému mužstvu jako je Třinec, je velice pěkné pro kluky. Během dvou týdnů jsme teď něco změnili a je vidět, že to ve hře dělají. Je to jen potvrzení toho, že musíme jít takovou cestou dál a ve čtvrtek nás čeká další zápas."