Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pět gólů za třetinu. Junioři proti Přerovu nezaváhali!

30.09.2023 · Martina Sikorová
Proti přerovským Zubrům udeřili mladí Oceláři jako první, byli to ale právě oni, kdo musel po první třetině otáčet. A tento úkol zvládli třinečtí mladíci na jedničku! Ve druhé části nasázeli svému soupeři pět gólů a nakonec urvali výhru 6:4.
12.kolo, sobota 30.9.2023
Třinec
Přerov
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 5:0, 0:2 

Branky a nahrávky: 7. Šutý (Bartoš, Volas), 22. Bartoš (Šilar, Kurbaka), 24. Kozlík (Andrle), 34. Šutý (Kurbaka, Buják), 34. Sikora (Lysak, Bartoš), 40. Sikora (Lysak, Bartoš) - 9. Mašek (Hradil), 12. Tomiga, 50. Švejda (Hlávka, Bárta), 55. Hradil (Hlávka, Bárta)

Vyloučení: 5:5 Využití: 1:0 V oslabení: 0:1

Diváci: 79 Střely na branku: 43:28

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2, 6:4

 
HC Oceláři Třinec: Černý – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Buják, Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Mikula – Lysak, Sikora, Bartoš – Spěváček, Šutý, Gerych – Urbánek, Svozil
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Tomiga, Billa, Bárta, Pekr, Škňouřil, Janek, Polame – Hlávka, Hradil, Kuchta – Buršík, Švejda, Lysoněk – Hyža, Mašek, Dobša – Martiňák, Nášel, Šindler

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól se v Mini WERK ARENĚ dlouho nečekalo. Oceláři nejprve ustáli hru v oslabení a následně sami udeřili. V čase 06:31 si puk po tvrdé střele Volase našel kapitán Patrik Šutý a dopravil ho do sítě. Upevnit svůj náskok mohli Oceláři v přesilovce, stal se ale pravý opak. Po chybné rozehrávce dostal namazáno před branku Martin Mašek a srovnal na 1:1. O necelé tři minuty později už navíc hosté vedli, to když se prudkou střelou prosadil Adam Tomiga.

Třinečtí junioři s odpovědí přišli až ve druhé třetině, rozpoutaná show ale stála za to! Srovnání se Oceláři dočkali v čase 21:14, když se po střele Kurbaky puk odrazil do brankoviště a zakončující Jan Bartoš ho uklidil za čáru. Za chvíli zvedali svěřenci trenéra Reného Muchy ruce nad hlavy znovu, tentokrát se o to postaral Matěj Kozlík, který ujel do brejku a přesně mířenou ranou zaznamenal svůj pátý gól v letošní sezoně. Další gól pak přinesla až domácí přesilovka a střelecká aktivita obránce Kurbaky. Lotyšský bek pálil od modré hned třikrát a jeho poslední pokus pak mezi tři tyče dopravil Patrik Šutý.

Devět sekund nato se skóre na světelné tabuli měnilo znovu, tentokrát se o to zasloužil Petr Sikora. Šikovný útočník si najel za záda přerovských obránců a po přihrávce od Lysaka upravil na 5:2. Stejný hráč pak zakončil třetinu snů z pohledu Ocelářů šestým gólem. Tentokrát tečí, která překvapila i brankáře Vojtka.

V závěrečné dvacetiminutovce už stačili hosté pouze korigovat, po přihrávce bývalého Oceláře Hlávky dostal puk do sítě Petr Švajda. Potlesk spoluhráčů pak sklidil dvougólový střelec Petr Sikora, který v pěstní potyčce složil o dva roky staršího Buršíka. Poslední minuty pak ještě nabídly menší drama. Kapitán Šutý nejpve po dobré přihrávce od Gerycha nezkompletoval hattrick a na druhé straně ranou z vrcholku kruhů Černého překonal Radim Hradil. Hosté tak v posledních minutách sáhli po powerplay, obrana Ocelářů ale další góly nepřipustila. Po závěrečné siréně brali třinečtí mladíci výhru 6:4 a v tabulce odskočili druhé Kometě na rozdíl šesti bodů.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Abych řekl pravdu, čekali jsme bojovný zápas. I když soupeř poslední utkání doma prohrál 0:6, tak když jsme se na ten zápas koukali, viděli jsme, že tam měli dost šancí, ale prostě je neproměnili. A přesně to se objevilo v první třetině. My jsme sice dali první gól, ale po našich dvou ztrátách kotoučů otočili zápas. Ve zbytku první třetiny jsme byli rádi, že to skončilo jen jednobrankovým rozdílem. Co se týče druhé třetiny, tak bychom si přáli vstoupit do každého utkání. Tam bylo všechno. Pohyb, spousta střel. Myslím si, že jsme výsledek zaslouženě otočili a odskočili. Hrozně nás ale mrzí ten závěr, k tomu si musíme něco říct. Ty dva góly neměly vůbec padnout, zbytečně jsme ještě soupeře nechali v závěru nadechnout."