Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři čtyřmi góly otočili zápas ve Zlíně!

28.09.2023 · Adam Čuba, Martina Sikorová
Na ledě zlínských Beranů se Oceláři dlouho střelecky trápili a od šestadvacáté minuty navíc museli dotahovat jednogólové manko. Úspěšně! Ve zbývajícím čase Třinec do sítě Zlína poslal čtyři kotouče a došel si pro čtvrtou výhru v řadě.
11.kolo, čtvrtek 28.9.2023
Zlín
Třinec
1:4
ZS Luďka Čajky
Třetiny: 0:0, 1:2, 0:2 

Branky a nahrávky: 26. Holba (Pilát, Čechmánek) – 29. Volas (Šilar, Mikula), 36. Mikula (Kozlík, Volas), 41. Kozlík (Šilar, Mikula), 59. Sikora (Spěváček)

Vyloučení: 7:4, navíc za faul Lukaštíka (ZLN) nařízeno TS (neproměněné) Využití: 1:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 178 Střely na branku: 21:35

Průběh utkání: 1:0, 1:4

 
Berani Zlín: Uherek – Šišák, Mikel, Zavřel, Lukaštík, Burian, Špaňhel – Klimek, Heš, Vaculík – Holba, Čechmánek, Pilát – Tomek, Nekvapil, Pešák – Urban
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Pospíšil, Buják, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Lysak, Sikora, Mikula – Spěváček, Šutý, Gerych – Urbánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině byli o kus aktivnější Oceláři, klíčovou roli v tom sehrálo množství zlínských vyloučení. Berani se dvakrát museli bránit proti (zkrácené) přesilovce pět na tři, nicméně nutno podotknout, že se bránili velmi dobře. Nejblíže gólu byl z levého kruhu střílející Matěj Kozlík, proti jeho pokusu se výborně přesunul Marek Uherek. Za Zlín zahrozil Pilát, jeho pokus trefil boční oblouk brány, tvrdým hitem se připomněl obránce Šišák. V obrovské šanci se pak před prázdnou bránou objevil Petr Sikora, jenž si ale střelu nakonec rozmyslel. V závěru potenciální únik zpacifikoval Tomáš Mikel dobrou hrou tělem.

Ve druhé třetině se hra poměrně vyrovnala. Začít ale musíme trestným střílením Petra Sikory. Ten se snažil Uherka rozhýbat, to se mu ale nepodařilo a zlínský gólman zasáhl. V šestadvacáté minutě jsme se dočkali prvního gólu, vsítil jej dorážkou v přesilovce Martin Holba. Bohužel netrvalo dlouho a udeřili i hosté, opět šlo o branku v přesilové hře. Vstřelil ji Patrik Volas, jenž vyslal parádní ránu od modré čáry. Berani se mohli vrátit do vedení po obrovské chybě brankáře Jakuba Krále, ten při rozehrávce namazal Michalu Tomkovi, jenž se nedokázal trefit přesně mezi tři tyče. A tak opět úřadovali Oceláři. Při další početní převaze se na bráně uvolnil Marcel Mikula, dostal přesný pas a zametl puk do sítě.

Hned na startu třetí třetiny přišla krutá rána. Zlínští obránci si nechali proklouznut Matěje Kozlíka, ten elegantním zakončením mezi betony zvýšil na 1:3. Od této chvíle se zápas v podstatě jen dohrával. Ne, že by se domácí přestali snažit, jenomže důsledná obrana Třince jim dělala obrovské problémy. Oceláři navíc nezapomněli útočit a hru tak zcela kontrolovali. Úspěch nepřinesla ani hra bez brankáře, tu naopak potrestal dnes výborný Petr Sikora.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec