Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dobrý začátek přinesl juniorům osmou výhru!

23.09.2023 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři za sebou mají úspěšný týden. Po dvoubodovém čtvrtku svěřenci trenéra Reného Muchy uspěli i v sobotu, ke třem bodům proti Pardubicím jim pomohl hlavně dobrý vstup do zápasu. Oceláři se do desáté minuty ujali vedení 2:0, nakonec si došli pro výhru 5:2.
10.kolo, sobota 23.9.2023
Třinec
Pardubice
5:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:1, 1:1 

Branky a nahrávky: 5. Spěváček (Šutý), 9. Gerych (Sikora, Holinka), 32. Mikula (Lysak, Sikora), 37. Gerych (Šutý, Kurbaka), 53. Lysak (Sikora) – 38. Gromadzki (Fiala, Macek), 41. Fiala (Švec, Gromadzki)

Vyloučení: 5:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 46 Střely na branku: 33:39

Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2

 
HC Oceláři Třinec: Král – Horváth, Andrle, Kurbaka, Volas, M. Pospíšil, Buják, Ošmera – Bartoš, Šilar, Kozlík – Mikula, Holinka, Sikora – Gerych, Šutý, Spěváček – Lysak, Svozil, Urbánek
HC Dynamo Pardubice: Vilém – Švec, Rájek, Červenka, Kaštánek, Kubánek, Šmerda – Gromadzki, Fiala, Macek – Helikar, Burda, Kubíček – Jaša, Yevtiekhov, Bartoň – Pilař

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí junioři rozehráli sobotní zápas výborně, k prvnímu gólu jim pomohla potřebná dávka štěstí. To když si po pohledné kombinaci mezi Šutým a Vojtěchem Spěváčkem srazil puk do sítě jeden z bránících hráčů. O chvíli později už navíc měli Oceláři ruce nad hlavami znovu, po přihrávce Sikory usměrnil puk do sítě Robin Gerych a zužitkoval tak přesilovku. V polovině třetiny se zase blýskl brankář Jakub Král, který jedním z nejhezčích zákroků zápasu v rozkleku famózně zlikvidoval střelu Yevtiekhova. Oceláři tak do kabiny odcházeli s vedením 2:0.

V prostřední části si první větší šanci vypracovali hosté, individuální akce Helikara ale znovu skončila na pozorném brankáři Třince. Svěřenci trenéra Reného Muchy pak ustáli kratičké oslabení tři na pět a v čase 31:49 znovu udeřili. V signalizované výhodě se z bezprostřední blízkosti trefil Marcel Mikula. Záhy šli Oceláři už do čtyřbrankového vedení, prudkou ranou se o to postaral Robin Gerych. V čase 37:11 ale poprvé kapituloval i domácí gólman, první trefu Dynama zařídil Adrian Gromadzki.

Do třetí třetiny vlétly lépe Pardubice, už po 17 odehraných sekundách snížil na 4:2 dorážející Adam Fiala. Zajímavé okamžiky pak nabídla i třiapadesátá minuta. Na straně Pardubic nejprve z mezikruží neuspěl Burda, skóre se tak měnilo až po akci domácího týmu. V signalizované výhodě si Klymentii Lysak objel branku a uklidil puk do sítě, čímž stanovil konečné skóre zápasu na 5:2 z pohledu Ocelářů.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dneska nám vyšel vstup do zápasu, poměrně rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Ale pak to vypadalo, jako by nás to uspalo a že už se nemůže nic stát. Soupeř zvýšil tempo a v dalším průběhu první třetiny jsme mohli děkovat jen brankáři, že jsme nedostali žádný gól. Podobná situace se pak opakovala ve druhé třetině, když jsme odskočili na 4:0 a za 20 sekund jsme inkasovali. Obrovská chyba, soupeř se dostal do hry a v prvním střídání třetí třetiny snížil na 4:2. A byl to boj, který uklidnila až pátá branka. Měli jsme tam dobré věci, určitě jsme zlepšili přesilovky, za což jsme rádi. Ale zase musíme zapracovat na jiných věcech. Uděláme si rozbor a určitě budeme chtít být do dalšího zápasu lepší."