Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři berou proti Jihlavě dva body, rozhodl Spěváček!

21.09.2023 · Šárka Kolková
Mladí Oceláři se na domácí led vrátili vítězně. Proti Jihlavě sice svěřenci trenéra Reného Muchy hned třikrát neudrželi těsný náskok, nakonec ale mohli slavit zisk dvou bodů. Dovednostní loterii rozsekl Vojtěch Spěváček, brankář Adam Černý v ní naopak ani jednou neinkasoval.
9.kolo, čtvrtek 21.9.2023
Třinec
Jihlava
4:3sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:2, 1:1 - 0:0 

Branky a nahrávky: 6. Volas (Sikora, Šilar), 27. Holinka (Sikora, Horváth), 41. Spěváček (Volas, Šilar), rozh. náj. Spěváček – 23. Kupriianov (Jungwirth, Číhal), 30. Jungwirth (Číhal, Niederhafner), 56. Vovsík (Vandas, Šabatka)

Vyloučení: 2:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 36 Střely na branku: 41:27

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3

 
HC Oceláři Třinec: Černý (16. – 18. Král) – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Buják, M. Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Lysak, Holinka, Sikora – Spěváček, Šutý, Gerych – Urbánek, Svozil, Mikula
HC Dukla Jihlava: Cinka – Vovsík, Vandas, Číhal, Jeletz, Mrtka, Ludvík, Topol – Báťa, Rauš, Bulík – Jungwirth, Kupriianov, Burkov – Váňa, Modl, Nosek – Šabatka, Niederhafner, Klapica

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři do úvodní třetiny vstoupili aktivně a v šesté minutě byli za svou snahu odměněni prvním gólem, když se prosadil Patrik Volas, který se nemýlil od modré čáry. Třinecký gólman Černý poté zlikvidoval nebezpečnou střelu Vovsíka a na pár minut musel kvůli opravě masky přenechat své místo Královi.

Na začátku druhé části už bylo vyrovnáno. Ilarion Kupriianov využil zmatku v předbrankovém prostoru a poslal puk přes lapačku Černého do sítě. Vedení pak Třinci vrátil Miroslav Holinka, který jihlavského gólmana propálil dělovou střelou od modré čáry. Jihlava ovšem znovu přispěchala s odpovědí, když Jonáš Jungwirth dotlačil puk za záda Černého z předbrankového prostoru.

Ve třetí třetině se opakoval podobný scénář. Potřetí šli do vedení domácí, když se hned na začátku dvacetiminutovky nemýlil Vojtěch Spěváček, který tečoval tvrdou střelu od modré čáry z hokejky Volase a využil tím početní výhodu. Těsný náskok ale domácí neudrželi ani v tomto případě. Necelých pět minut před třetí sirénou vyrovnal Matěj Vovsík, který zamíchal s pukem v mezikruží a propálil gólmana Ocelářů.

V prodloužení měli více šancí domácí. Jednou z nich byla střela bekhendem z hokejky Sikory, který ale přestřelil. Výborně nabito pak měl na modré čáře Holinka, ani on ale neuspěl. Rozhodnout tedy musela dovednostní loterie.

Druhý bod v ní Ocelářům vystřelil Vojtěch Spěváček, který si položil Cinku na led a pak z úhlu napálil puk do sítě. Druhý proměněný nájezd přidal Holinka, naopak Černý v brance Třince ani jednou neinkasoval.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec) "Před zápasem jsme si řekli, že máme pocit, že pořád hrajeme jenom s Jihlavou. (úsměv) Určitě to bylo o tom, co jsme očekávali. Zápas byl bruslivý a myslím si, že měl tempo. Rozhodovaly i nějaké chyby, které vznikly v důsledku přemíry snahy. Jsme zklamaní, že jsme nedokázali udržet jednobrankové vedení. Na druhou stranu, z průběhu hry to byla spravedlivá remíza. V prodloužení moc šancí nebylo, ale závěr byl o dovednostní soutěži, která nám vyšla. Jsme rádi za dva body."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) "Věděli jsme, co nás čeká, protože jsme s nimi minulou sezonu hráli semifinálovou sérii na sedm zápasů. Potvrdilo se to, co jsme čekali. Soupeř je organizovaný a má šikovné hráče. Musíme zapracovat na startech, protože jsme byli po první třetině rádi, že to bylo jen 0:1. Ve druhé třetině jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Nájezdy jsme ztratili, ale jsme rádi za bod. Doufám, že se díky tomu odrazíme k ucelenějším výkonům."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec