Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zakončili první čtvrtinu vítězně

14.09.2023 · Daniel Fekets, Martina Sikorová
Mladí Oceláři se po zaváhání v derby vrátili zpátky na vítěznou vlnu. Jako rozhodující se v Olomouci ukázala druhá třetina, ve které si Třinec vypracoval třígólový náskok.
7.kolo, čtvrtek 14.9.2023
Olomouc
Třinec
3:4
ZS Olomouc
Třetiny: 1:2, 1:2, 1:0 

Branky a nahrávky: 12. Belan (Galvas, Smýkal), 38. Panáček (Koudelný, Turek), 60. Tomeček (Panáček, Koudelný) – 12. Spěváček (Gerych), 19. Holinka (Sikora, Gerych), 26. Volas (Spěváček, Lysak), 33. Sikora (Lysak).

Vyloučení: 6:4 Využití: 1:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 115 Střely na branku: 24:34

Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4

 
HC Olomouc: Frgál – Sedláček, Šlahora, Panáček, Compel, Drábek, Galvas, Bohatý – Šotkovský, Tomeček, Bošek – Koudelný, Turek, Pastrnek – Havel, Neoral, Ruda – Belan, Smýkal, Janech
HC Oceláři Třinec: Černý – Horváth, Andrle, Kurbaka, Volas, Pospíšil, Buják, Ošmera – Bartoš, Šilar, Mikula – Sikora, Holinka, Lysak – Gerych, Šutý, Spěváček – Urbánek, Svozil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu si vytvořili první šanci hosté. Mikula se objevil sám na levém kruhu, ale Frgál díky velice jistému zákroku neinkasoval. Posléze Olomouc přežila první oslabení a záhy se dokonce dostala do vedení. Galvas se protáhl před bránu, kde chytrou bekhendovou žabičkou našel Jakuba Belana, jenž překonal brankáře Černého. O dvanáct sekund později ale Slezané vyrovnali. Vojtěch Spěváček bleskurychle vjel do útočné třetiny a precizní střelou nedal Frgálovi šanci. V závěru úvodní dvacetiminutovky Třinec vyučoval v přesilovce. Sikora našel křížným pasem Miroslava Holinku, tudíž to rázem bylo 1:2.

Ve čtyřiadvacáté minutě se do šance protáhl Janech, bohužel pro Moru jej vychytal Černý. Následné vyloučení Šotkovského Oceláři potrestali třetí brankou, náramnou dělovku od modré čáry vyslal obránce Patrik Volas. V jednatřicáté minutě orazítkoval Spěváček jen tyč, vzápětí ale zvýšil vedení Třince dokonalou ranou z mezikruží Petr Sikora. Závěr prostředního dějství ale patřil Hanákům, za které snížil na konci přesilovky kapitán Adam Panáček kvalitní střelou zápěstím.

Po čtyřiadvaceti vteřinách ve třetí třetině se do šance protáhl Tomeček, Černý ale vyrážečkou zakročil. Přítomní diváci si na další šance museli počkat zhruba osm minut. Třinecký Gerych se objevil sám před olomouckou brankou, jenže bekhendový blafák nedotáhl. Skórovat se nepovedlo ani Šotkovskému, jehož rána z pravého kruhu těsně minula cíl. Na začátku sedmapadesáté minuty trefili hosté tyč, tudíž Olomouc byla stále ve hře. V poslední minutě navíc snížil Michal Tomeček, k dalším střelám se ale domácí nedostali. Třinec v Olomouci vyhrál těsně 4:3.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec