Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z derby berou junioři bod

09.09.2023 · Šárka Kolková
Vítězná série je u konce, ta bodová pokračuje. V závěru prvního derby se sice Oceláři ujali vedení, až do závěrečné sirény ho ale neudrželi. Soupeř v poslední minutě srovnal a v prodloužení rozhodl. Mladí Oceláři tak berou bod.
6.kolo, sobota 9.9.2023
Třinec
Vítkovice
1:2p
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 - 0:1 

Branky a nahrávky: 52. Sikora (Holinka) – 60. Chlán (Chaloupka, Štiak), 65. Man (Milata, Tobola)

Vyloučení: 5:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 72 Střely na branku: 37:25

Průběh utkání: 0:0, 1:1, 1:2

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Pospíšil, Horváth, Buják, Ošmera, Kurbaka, Volas – Blaha, Sikora, Lysak – Bartoš, Spěváček, Kozlík – Gerych, Urbánek, Šilar – Holinka, Mikula, Šutý
HC Vítkovice Ridera: Smolka – Puchala, Kalandra, Bialy, Chaloupka, Glos, Man – Muroň, Žídek, Štiak – Tobola, Milata, Fojtík – Chlán, Saxa, Slusarczyk – Hanák, Matějka, Zapletal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí začali v derby aktivně, bohužel se jim ale nepodařilo využít žádnou z nabízených přesilovek. Nejblíž k brance měl Holinka, který objel celé útočné pásmo, aby pak vystřelil od modré čáry, avšak Smolka na střelu viděl. Na druhé straně si výbornou šanci vytvořil Chlán, kterému se podařilo dostat do úniku, Jakub Král jej ale vychytal. V závěru třetiny si větší tlak vytvořily Vítkovice, k žádné gólové radosti ovšem nedošlo.

Ani druhá část utkání branku nenabídla. Bartoš si vytvořil pozici vyjetím zpoza brány, trefil však jen samotného gólmana. Zapletal poté střílel a dorážel na Jakuba Krále z předbrankového prostoru, avšak neuspěl. Dobrou příležitost měl i Kozlík, ten ale z levého kruhu přestřelil a netrefil poloprázdnou bránu.

Třetí třetina už byla o něco svižnější, Oceláři zabrali zejména v její druhé části. Nátlakem a rychlostí si domácí vytvořili několik šancí, skóre ale otevřel až v čase 51:24 Petr Sikora, který poslal puk pod břevno. Soupeř se ovšem necelou půlminutu před koncem prosadil při hře v šesti, díky Robertu Chlánovi bylo vyrovnáno a zápas šel do prodloužení.

V něm urvali druhý bod hosté. Fojtík zadovkou namazal Matyáši Manovi, jenž se trefil pod břevno.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Klasické derby, které nemělo favorita. Vítkovice hrály dobře, zodpovědně dozadu i v soubojích. Těžko jsme se dostávali do šancí. Utkání se lámalo ve druhé třetině. Měli jsme hodně šancí z trychtýře, ale netrefili jsme bránu. Vše šlo do skla a trestuhodně jsme situace zahazovali. Ve třetí třetině to šlo do posledního buly, kde jsme špatně vyhodnotili situaci. Nakonec můžeme být rádi i za ten bod, protože Vítkovice trefily před koncem třetí třetiny břevno. Díky tomu se uplatnily v prodloužení a gratuluji jim k vítězství."

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): "Bylo to ubojované utkání. Na jedné straně nevím, jestli to byl až tak atraktivní hokej, ale na té druhé tam byla bojovnost z obou stran. Jsme si vědomi síly a kvality Třince, proto jsme rádi, že se nám podařil zvrat na konci zápasu a my jsme získali dva důležité body."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec