Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z 0:4 na 6:5. Junioři předvedli parádní obrat

02.09.2023 · Šárka Kolková
Tak to bylo něco! Junioři zvítězili i ve čtvrtém utkání DHL extraligy juniorů a to díky velkolepé otočce. V polovině zápasu prohrávali mladí Oceláři už o čtyři góly, přesto to byli oni, kdo se radoval z výhry.
4.kolo, sobota 2.9.2023
Třinec
Zlín
6:5p
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 2:2, 3:1 - 1:0 

Branky a nahrávky: 35. Kozlík (Šilar, Volas), 37. Lysak (Pospíšil, Spěváček), 42. Holinka (Cedzo), 56. Buják (Pospíšil, Kozlík), 57. Bartoš (Šilar, Volas), 65. Holinka (Kozlík) – 17. Klimek (Heš), 20. Vaculík (Lukaštík, Klimek), 27. Vaculík (Klimek, Burian), 31. Zavřel (Nábělek, Holba), 45. Holba (Špaňhel, Čechmánek)

Vyloučení: 3:4 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 120 Střely na branku: 53:25

Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5, 6:5

 
HC Oceláři Třinec: Černý (27. Král) – Kurbaka, Horváth, Pospíšil, Buják, Ošmera, Volas – Šilar, Cedzo, Blaha, Lysak, Bartoš, Spěváček, Svozil, Holinka, Gerych, Kozlík, Mikula, Šutý
Berani Zlín: Uherek – Špaňhel, Burian, Lukaštík, Nábělek, Zavřel, Kotala – Tomek, Pešák, Pražan, Koláček, Heš, Urban, Vaculík, Čechmánek, Pilát, Klimek, Holba

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do první třetiny aktivně. Jednu z velkých příležitostí měl Holinka, který pálil z pravého kruhu, ale Uherek jej vychytal. A z druhé vlny neuspěl ani Cedzo. První branka přišla v sedmnácté minutě z hokejky Adama Klimka, jenž se trefil z předbrankového prostoru. Vedení Zlína pak necelou půlminutu před koncem první třetiny navýšil Martin Vaculík, který poslal puk do brány bekhendem z pravého kruhu.

Beranům se povedl vstup i do druhé třetiny. V sedmadvacáté minutě zametl puk do brány z mezikruží Martin Vaculík. Později hosté využili početní výhodu díky výborné práci Matěje Zavřela na modré. Domácím se podařilo Uherka poprvé překonat v čase 34:45, když přesilovku proměnil Matěj Kozlík. Třinečtí navíc vstřelili i druhý gól, jenž přišel z protiútoku z hokejky Klymentiie Lysaka. V závěru ještě Berani tlačili na třineckého Jakuba Krále, další trefu ale nepřidali.

A ve třetí třetině se děly věci. Hned na začátku se prosadil Miroslav Holinka, který z levého kruhu překvapil brankáře Beranů. Hosté ještě stačili odskočit do vedení 5:3 díky povedené trefě Martina Holby z předbrankového prostoru. Ani to však třinecké juniory nezastavilo. V čase 55:15 prudce vystřelil od modré čáry Dominik Buják a na něj vzápětí navázal Jan Bartoš. Útočník Ocelářů v přesilovce objel bránu a poslal puk do pravého rohu, čímž vyrovnal a poslal utkání do prodloužení.

V nastaveném čase Třinec dokončil svůj parádní obrat. Kozlík díky výbornému napadání získal puk a poslal ho Miroslavovi Holinkovi, který z dorážky zařídil Ocelářům dva body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Do utkání jsme naskočili bez pokory. V první třetině jsme se na začátku dostávali lehce do šancí, naše zakončení ale nebylo vůbec efektivní. Nebyli jsme důrazní a veškeré situace jsme podceňovali. Soupeř nás zaslouženě trestal z brejku. Samozřejmě, po první třetině bylo v kabině trošku rušno. Bohužel, ani to v první fázi nepomohlo. Stejně jako výměna brankáře. Dvě branky po sobě nás ale nakoply a začali jsme si víc věřit v tom, že v utkání můžeme být úspěšní. Srazila nás pátá branka, ale naštěstí jsme se oklepali. Myslím si, že v závěru jsme měli velký tlak a vyrovnání jsme si zasloužili. Druhý bod je pro nás samozřejmě pecka a bereme čtvrtou výhru v řadě."

Jan Srdínko (Berani Zlín): "Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že budeme bodovat, tak bychom to brali, ale v průběhu utkání jsme se dostali do dobrého vedení. Vedli jsme 4:0 a trestuhodně jsme, ať už zbytečnými chybami nebo fauly, nechali soupeře dostat na koně. Věděli jsme, že nás nebude čekat lehké utkání a soupeř hru hodně otevře. Dostávali jsme se souvisle pod tlak. Rozhodovaly hrubé chyby. Bereme to jako určitou lekci a pro příště víme, že se musíme některých věcí vyvarovat, abychom takhle rozehraný zápas dotáhli do vítězného konce."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec