Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři urvali třetí výhru v sezoně

31.08.2023 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Reného Muchy pokračují na startu nového ročníku v povedených výkonech. O výhře na ledě Pardubic rozhodli mladí Oceláři v poslední desetiminutovce, hattrickem se blýskl Jan Bartoš.
3.kolo, čtvrtek 31.8.2023
Pardubice
Třinec
2:4
enteria arena
Třetiny: 1:1, 1:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 19. Švec (Burda, Helikar), 40. Tomas (Červenka, Fiala) – 14. Bartoš (Kozlík, Horváth), 37. Spěváček (Holinka, Pospíšil), 53. Bartoš (Volas, Šilar), 60. Bartoš (Kozlík, Šilar)

Vyloučení: 5:5, navíc za faul Yevtiekhova (PCE) nařízeno TS (neproměněné) Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 90 Střely na branku: 34:38

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4

 
HC Dynamo Pardubice: Batih – Červenka, Koudelka, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek – Burda, Fiala, Kubíček, Yevtiekhov, Tomas, Bartoň, Pavlata, Kalužík, Dostál, Helikar, Gromadzki, Jaša
HC Oceláři Třinec: Král – Horváth, Kurbaka, Pospíšil, Buják, Ošmera, Volas – Šilar, Blaha, Lysak, Bartoš, Spěváček, Šutý, Holinka, Gerych, Kozlík, Mikula, Svozil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu utkání rozhodčí potrestali zákrok jednoho z hostujících hráčů a Pardubice měly první možnost otevřít skóre zápasu. Domácí tým byl aktivní a většinu času setrval v přesilovkovém postavení, gól ale nepadl. Podobnou šanci měl za okamžik Třinec, kterému ale ujel sám na branku Jan Helikar, vymíchat brankáře však nedokázal. Ve čtrnácté minutě padla první branka utkání – odražený kotouč si po zásahu brankáře našel na pravé straně Jan Bartoš a vymetl pavučiny v levém horním růžku domácí klece. Pardubice zanedlouho našly odpověď, Burda přihrál do prostoru v mezikruží Martinu Švecovi, který kotouč poslal přímou čarou k levé tyči třinecké brány.

I v prostřední dvacetiminutovce pokračoval tvrdý hokej, hra se přesouvala z jednoho pásma do druhého a diváci na tribunách se rozhodně nenudili. V pětatřicáté minutě byl jedním z domácích hráčů faulovaný Tomáš Šilar, který měl poté možnost jet trestné střílení. Batiha v domácí bráně ale nepřekonal. Třinec tato akce nabudila a po necelých dvou minutách se opět dostal do vedení. Po kombinaci Pospíšila a Holinky se puk dostal k Vojtěchu Spěváčkovi, který dokázal kotouč umístit za záda pardubického gólmana. Dynamo opět nečekalo nijak dlouho a oplatilo Třinci stejnou mincí. Třináct vteřin před koncem druhé třetiny propálil Krále v třinecké bráně tvrdou ranou zápěstím Radek Tomas.

Poslední třetina opět slibovala napětí z vyrovnaného stavu. V pětačtyřicáté minutě se do úniku dostal Jan Bartoš, přičemž se mu nabízel i jeden z jeho spoluhráčů. Bartoš to ale vzal na sebe a jeho rána minula klec jen velmi těsně. Třinec si ale v průběhu třetiny vzal vedení zpět a to právě zásluhou Jana Bartoše. Domácí celek poté riskoval bez brankáře, ale štěstěna nestála na jeho straně. Osud zápasu zpečetil Jan Bartoš, který tak zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „S první třetinou jsme nebyli spokojení, po dvou vítězstvích jsme měli otevřené hlavy a hráli jsme dost bezstarostně. Můžeme děkovat našemu brankáři, že jsme tu první třetinu ustáli. Zbytečně jsme si ten zápas zdramatizovali poslední minutou druhé třetiny, tam jsme to měli dotáhnout. Po druhé třetině jsme měli vést 2:1, měli jsme z toho strach, že se domácí nakopnou. Třetí třetina byla taková vyčkávaná, nám dneska vyšly brejky a rozhodující gól padl do prázdné brány. Klukům jsme pak děkovali, hlavně za tu poslední třetinu. Ty první dvě jsme byli dost kritičtí, ale za třetí jsme byli rádi. Výborně nám zachytal brankář, doufejme, že mu to vydrží celou sezónu.“