Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři smetli Jihlavu šesti góly

28.08.2023 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři měli v prvním venkovním zápase parádní nástup, k vytvoření čtyřbrankového náskoku jim v malé jihlavské hale stačilo úvodních deset minut. I přes řadu vyloučení na obou stranách pak svěřenci trenéra Reného Muchy dovedli utkání k jasnému vítězství.
2.kolo, pondělí 28.8.2023
Jihlava
Třinec
1:6
Malá hala Jihlava
Třetiny: 0:4, 0:2, 1:0 

Branky a nahrávky: 45. Klapica (Burkov, Jeletz) – 2. Spěváček (Gerych, Sikora), 7. Spěváček (Sikora), 8. Kozlík (Bartoš, Šilar), 11. Šutý (Andrle, Lysak), 21. Šilar (TS), 30. Volas (Kozlík, Spěváček)

Vyloučení: 12:14, navíc za faul Kupriianova (JIH) nařízeno TS (proměněné) a Svozil (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za sekání Využití: 0:3 V oslabení: 0:0

Diváci: 170 Střely na branku: 38:34

Průběh utkání: 0:6, 1:6

 
HC Dukla Jihlava: Vejmelka (11. Cinka) – Löffler, Vovsík, Jeletz, Číhal, Ludvík, Mrtka, Šabatka – Klapica, Báťa, Jonáš Jungwirth, Bulík, Kupriianov, Burkov, Valach, Modl, Coufal, Jáchym Jungwirth, Váňa, Nosek
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Kurbaka, Pospíšil, Buják, Ošmera, Horváth, Volas – Blaha, Sikora, Lysak, Bartoš, Kozlík, Šutý, Svozil, Gerych, Šilar, Pánek, Mikula, Spěváček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už po minutě hry Třinec vstřelil první branku. Vojtěch Spěváček dostal přihrávku k tyči a zakončením z první překonal brankáře Vejmelku. V sedmé minutě se Vojtěch Spěváček radoval znovu, využil nepřehledné situace a střelou z minimální vzdálenosti přidal druhý gól.

O necelou minutu později se hosté dostali do první přesilové hry a ihned ji využili. Po rychlé kombinaci u tyčky poslal puk za Vejmelku Matěj Kozlík. Ve druhé polovině třetiny se hosté radovali už počtvrté. V jedenácté minutě Patrik Šutý jako první sebral odražený puk a z malé vzdálenosti ho poslal bekhendem pod horní tyč. Nepovedený úvod třetiny donutil Duklu ke střídání brankářů, za Vejmelku po čtvrtém gólu nastoupil Cinka.

Hned v úvodu druhé třetiny dostali Oceláři příležitost trestného střílení. Toho se ujal Tomáš Šilar, který dlouho míchal s pukem, až našel místo mezi Cinkovým betonem a pravou tyčí. S přesilovými hrami byl Třinec po zápase určitě spokojený, ve třicáté minutě totiž využil další. Po vhazování dostal puk ke kruhu Patrik Volas a zamířil přesně do horního rohu.

Ve třetí třetině Dukla alespoň zmírnila hrozivě vypadající výsledek. V pětačtyřicáté minutě Burkov našel mezi kruhy volného Andreje Klapicu a ten bez větších potíží trefil horní roh branky. Více gólů i přes enormní množství trestů v závěru nepadlo a Oceláři si z Jihlavy odvezli cenné tři body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dnes jsme měli dobrý vstup do zápasu. Musíme přiznat, že nás soupeř celkem lehce dostával do šancí. Řekl bych, že v první třetině nám tam spadlo snad vše, co mohlo, a podle toho se odvíjel zbytek utkání. Pak už to bylo rozhádané, domácí byli nervózní a my si to nenechali líbit. Utkání skončilo s vysokým počtem vyloučení, s tím samozřejmě nejsme spokojení. Za předvedený výkon si ale vítězství určitě zasloužíme. Týmu moc děkujeme, i gólmanovi, který dnes předvedl skvělý výkon."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec