Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná premiéra pro juniory

26.08.2023 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Reného Muchy vstoupili do nového ročníku DHL extraligy juniorů vítězně. O zisku tří bodů proti brněnské Kometě rozhodla zejména první třetina, ve které si Třinec vytvořil dvoubrankový náskok.
1.kolo, sobota 26.8.2023
Třinec
Kometa Brno
3:0
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:0, 1:0 

Branky a nahrávky: 1. Bartoš (Kozlík, Šilar), 20. Bartoš (Volas), 60. Kozlík

Vyloučení: 6:3 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 98 Střely na branku: 24:29

Průběh utkání: 3:0

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Kurbaka, M. Pospíšil, Buják, Ošmera, A. Horváth, Volas – Blaha, Sikora, Lysak, Bartoš, Kozlík, Šutý, Svozil, Gerych, Šilar, Pánek, Mikula, Spěváček
HC Kometa Brno: Kavan – Zubíček, Bůžek, Němec, Ulbricht, Svoboda, Jurný, A. Pospíšil – Halačka, K. Horváth, Habermann, Chludil, Otava, Bárta, Rakus, Veselský, Boltvan, Nekvapil, Zembol, Ekrt

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel jednoznačně lépe domácím. Hned z prvního střídání se z mezikruží prosadil Jan Bartoš, který zamíchal pukem a zakončil blíž k levé tyči. Povedenou akci měl na hokejce i Sikora, jenž prudce vystřelil z mezikruží, avšak brankáře Komety nepřekonal. Brno mohlo snížit v krátké přesilovce pět na tři, nabídnutou možnost ale nevyužilo. V závěru se navíc podruhé trefil Jan Bartoš, který tečoval prudké nahození Patrika Volase.

Druhá část zápasu byla o něco vyrovnanější. Kometa přidala na rychlosti a Třinec měl nejednou problém. Ale i svěřenci trenéra Muchy si dokázali vytvářet šance. Největší měl opět Sikora, ale v zakončení nebyl příliš důrazný. V závěru naopak musel zasahovat hlavně brankář Ocelářů Jakub Král, který nejdřív vychytal únik Rakuse a později dobře přečetl i nepříjemné nahození Bárty z mezikruží.

Ve třetí třetině si domácí svůj náskok pohlídali. Oceláři se snažili soupeře nepouštět k velkým šancím a kontrolovali tempo hry. Jednu z větších příležitostí měl v osmačtyřicáté minutě Kozlík, jenž vypálil z mezikruží, Jana Kavana však nepřekonal. V padesáté minutě mohl vstřelit kontaktní branku Habermann, ale Jakub Král jeho akci zlikvidoval. Na závěr ještě skóre upravil Matěj Kozlík střelou do prázdné brány. Oceláři vyhráli první zápas sezony 3:0 a o další body se poperou v pondělí v Jihlavě.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dnes jsme měli výborný vstup do utkání, z prvního střídání jsme dali úvodní gól. Prvních deset minut se nám líbilo, ale poté jsme zbytečnými fauly dostali soupeře do hry. Hodně nám pomohla branka v poslední minutě první části. Druhá třetina byla taková rozháraná. Tak, jak asi v prvních zápasech bývá. Třetí třetina byla z naší strany ubojovaná. Velmi dobrý výkon dnes podal Kuba Král a myslím si, že třetí gól do prázdné jsme si zasloužili."

Karel Beran (HC Kometa Brno): "Rozhodl začátek první třetiny. Byl to zápas, ve kterém jsme hned na začátku inkasovali. Třinec měl v prvních minutách víc ze hry. Dostali jsme druhý gól, ale hra se poté začínala srovnávat. Šance jsme měli, ale nebyli jsme produktivní."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec