Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vstoupili do nadstavby vítězně!

08.12.2023 · Martina Sikorová
Dobrý začátek, dobrý konec. Třinečtí junioři sice v zápase proti Karlovým Varům neudrželi tříbrankové vedení, přesto berou plný počet bodů. V čase 58:40 se o vítězný gól Ocelářů postaral Vojtěch Spěváček.
N1, pátek 8.12.2023
Třinec
Karlovy Vary
4:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:2, 1:1 

Branky a nahrávky: 10. Kozlík (Šilar, Bartoš), 12. Spěváček (Kurbaka, Šutý), 29. Kozlík (Pánek, Volas), 59. Spěváček (Gerych, Kurbaka) – 31. Varvařovský (Záhejský), 32. Zeman (Steklý), 54. Galnor (Adámek, Dyk)

Vyloučení: 2:3 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 69 Střely na branku: 34:21

Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3

 
HC Oceláři Třinec: Král – Ošmera, Mrtka, Volas, Kurbaka, Andrle, Pospíšil – Kozlík, Šilar, Bartoš – Spěváček, Šutý, Gerych – Blaha, Pánek, Buják – Urbánek
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Krajčík, Beran, Dyk, Dorot, Holejšovský, Vogel, Pelikán – Čihař, Adámek, Galnor – Zeman, Záhejský, Varvařovský – Pastor, Novotný, Steklý – Váňa, Rybár, Šilhan

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali v pátečním zápase proti Karlovým Varům aktivně a hned v první třetině svého soupeře výrazně přestříleli. Aktivita Ocelářů se postupně promítla také do skóre. V čase 9:30 zakončoval po přihrávce Tomáše Šilara z předbrankového prostoru Matěj Kozlík, z podobného místa pak o necelé dvě minuty později dostal kotouč do sítě i Vojtěch Spěváček a Třinec rázem vedl 2:0.

Ve druhé třetině mohl náskok Ocelářů navýšit Michal Pospíšil, který ale dělovou ránu od modré čáry nasměroval těsně vedle. Znovu tak svěřenci trenéra Reného Muchy zvedali ruce nad hlavy až v čase 28:08, podruhé v zápase slavil Matěj Kozlík. Následně si ovšem třinečtí mladíci vybrali slabší chvilku. Z rychlého protiútoku nejprve vstřelil první gól Energie David Varvařovský a 42 sekund nato už rozdíl mezi oběma týmy činila jen jediná trefa. Individuální akcí se o to postaral Matěj Zeman.

Ve třetí třetině pak hosté dosáhli na vytoužené vyrovnání, v čase 53:03 se z mezikruží trefil přesně Jakub Galnor. Rozhodnutí tak přinesly až závěrečné minuty zápasu. Oceláři nejprve nevyužili nabídnutou přesilovku a krátce po jejím skončení navíc málem sami inkasovali. Rána Galnora ale tentokrát naštěstí skončila jen na tyči. Hlavní slovo si tak vzal Vojtěch Spěváček, který osmdesát sekund před třetí sirénou propálil brankáře Energie a vrátil Třinci vedení. Karlovy Vary to pak v závěru zkusily bez brankáře, Oceláři ovšem svůj hubený náskok udrželi a získali první body v nadstavbě.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Začátek zápasu nevypadal podle našich představ. Vypadalo to, že jsme my strávili osm hodin v autobuse a ne soupeř. Poté jsme se zvedli a dostali jsme se do vedení. Soupeře jsme však pustili do hry a ten vyrovnal. Rozhodl čtvrtý gól v samotném závěru a my jsme získali tři body."

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): "Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Soupeř byl v závěru šťastnější a dal rozhodující gól. Myslím si, že minimálně bod jsme si zasloužili."