Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři před 652 diváky smetli Spartu!

20.02.2024 · Martina Sikorová
Zápas v Českém Těšíně tentokrát zvládli třinečtí mladíci na jedničku! Ve čtvrté repríze loňského finále těžili Oceláři hlavně z bleskového nástupu, když už od druhé minuty vedli o dva góly. A před zcela zaplněnou halou v Českém Těšíně nakonec brali proti Spartě výhru 6:2.
N2, úterý 20.2.2024
Třinec
Sparta Praha
6:2
ZS Český Těšín
Třetiny: 3:1, 1:0, 2:1 

Branky a nahrávky: 1. Spěváček (Holinka, Sikora), 2. Kozlík (Holinka, Šilar), 13. Kozlík (Šilar, Sikora), 27. Mrtka (Kozlík, Šilar), 52. Sikora (Spěváček, Holinka), 54. Mikula (Jobánek, Sikora) – 11. Stěpančuk (Hamršmíd), 48. Krupička (Pavlák, Fábry)

Vyloučení: 6:10 Využití: 3:0 V oslabení: 0:1

Diváci: 652 Střely na branku: 41:37

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2  

HC Oceláři Třinec: Král (Skácel) – Ošmera, Mrtka, Volas, Kurbaka, Blaha, Buják, Horváth – Sikora, Holinka, Bartoš – Spěváček, Šutý, Gerych – Šilar, Kozlík – Jobánek, Pánek, Mikula
HC Sparta Praha: Vedral – Byakov, Janský, Culek, Červenka, Samson, David, Pavlák – Fábry, Senčák, Poláček – Daníček, Hauser, Bareš – Novák, Krupička, Odehnal – Holeček, Stěpančuk, Hamršmíd

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velká šance v zápase patřila Spartě, Jan Krupička ale z prostoru před brankou puk do sítě nedopravil. Oceláři naopak na druhé straně neváhali, už v čase 00:48 otevřel skóre důrazný Vojtěch Spěváček. Ze strany Třince to navíc nebylo vše, 44 sekund nato přišla druhá trefa. Rychlý protiútok zakončil Matěj Kozlík a hráči s drakem na hrudi tak skoro od samého začátku drželi vedení 2:0.

Hosté se do hry vrátili v polovině úvodní dvacetiminutovky, chybu domácí obrany potrestal Bogdan Stěpančuk. Spartě pak navíc nechybělo moc k vyrovnání, další střela z mezikruží si ale cestu do sítě nenašla. Znovu tak udeřili až Oceláři! Pohlednou kombinaci po ose Petr Sikora - Tomáš Šilar zakončil střelou do odkryté části klece Matěj Kozlík.

Nebezpečno bylo před sparťanskou brankou i na začátku druhé třetiny, Gerych ale naneštěstí pro Třinec na pas Spěváčka v brankovišti nedosáhl. K další trefě tak Ocelářům pomohla až přesilovka, na přihrávku Matěje Kozlíka si k tyči sjel obránce Radim Mrtka a jednoduše poslal kotouč za čáru. V závěru prostřední části dostala Sparta parádní šanci ke snížení, v oslabení tři na pět si ale poctivou práci odvedla domácí obrana a povedený zákrok proti střele z kruhu vytasil i brankář Jakub Král.

Na začátku posledního dějství mohla jako první udeřit Sparta, Jan Krupička ale znovu nechal vyniknout jen domácího gólmana. Další souboj těchto dvou hráčů už ovšem gólem skončil, sparťanský útočník v čase 47:22 bez problémů zakončil svůj únik a trefou v oslabení snížil na 4:2. Osud zápasu tak definitivně zlomila až dvaapadesátá minuta, kdy hosté během jediného střídání provedli hned dva fauly a čelili tak dvojnásobnému oslabení.

Na přesilovkový gól Oceláři dlouho nečekali. Už po jedenácti sekundách od vhození kotouče do hry zakončil další parádní kombinaci Petr Sikora. Třinec navíc neměl dost a v čase 53:19 stačil využít i klasickou výhodu, mezi střelce zápasu se zapsal také Marcel Mikula. Závěr utkání pak rozkouskovala série vyloučení a na ledě to pořádně jiskřilo, ke změně na světelné tabuli už ale nedošlo. Oceláři v parádní atmosféře před 652 diváky zvítězili 6:2 a v tabulce poskočili na první místo.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Určitě to utkání dopadlo líp než loni, za to jsme rádi. A hlavně, porazit dvakrát za sebou v tak krátkém časovém úseku Spartu, která má opravdu obrovskou sílu, tak myslím, že to hovoří o tom, že jsme možná letos lépe nachystaní. Každopádně to musíme přenést do dalšího utkání."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec