Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři urvali dva body proti Jihlavě!

20.12.2023 · Tomáš Lysý, Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Reného Muchy měli v Moravských Budějovicích výraznou střeleckou převahu, zápas ale po vyrovnání domácího týmu muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se blýskl obránce Adam Ošmera, který se prosadil ve druhém utkání v řadě a vystřelil týmu dva body.
N6, středa 20.12.2023
Jihlava
Třinec
3:4p
ZS Moravské Budějovice
Třetiny: 0:2, 2:1, 1:0 - 0:1 

Branky a nahrávky: 30. Rauš, 40. Peš (Chlubna, Kudrna), 59. Báťa (Číhal, Vandas) – 12. Mikula (Lysak, Buják), 15. Holub (Holinka, Kozlík), 37. Holinka (Volas), 61. Ošmera (Gerych, Jobánek)

Vyloučení: 5:4

Využití: 0:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 146 Střely na branku: 38:54

Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4

 
HC Dukla Jihlava: Cinka – Vovsík, Jeletz, Číhal, Topol, Löffler, Vildomec, Vandas – Jungwirth, Báťa, Rauš – Váňa, Modl, Nosek – Peš, Kudrna, Chlubna – Niederhafner
HC Oceláři Třinec: Skácel – Ošmera, Mrtka, Volas, Holub, Buják, Pospíšil, Horváth – Kozlík, Holinka, Rybnikár – Spěváček, Šutý, Gerych – Lysak, Pánek, Jobánek – Blaha, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu byly poměrně vyrovnané. Oba celky se totiž střídaly v aktivitě a útocích, což bylo dáno i přesilovkou na každé straně, ale žádná velká gólová šance nepřicházela. Děj zápasu zlomila polovina dvanácté minuty. Hosté se z vlastního obranného pásma rychle dostali na druhou stranu. Blaha ve středním pásmu našel Marcela Mikulu, který vypálil za vrcholem pravého kruhu a Cinka na jeho střelu vyrážečkou nezareagoval.

O dvě a půl minuty později dostali Třinečtí výhodu přesilovky a využili jí. Puk šel z levého kruhu od Holinky na pravý, odkud Kozlík přihrál na modrou pro Davida Lukase Holuba, jenž propálil zcela vše. Dukla poté nevyužila přesilovku a do kabin šla málem s tříbrankovým deficitem. Po rychlé kombinaci pálil sekundu před koncem z kruhů Kozlík, který ale minul pravou šibenici.

Druhou třetinu začala Dukla hodně aktivně. Vovsík zavezl rychle puk do pásma a v závaru před Skácelem se neprosadili Váňa ani Nosek. Domácí poté nevyužili ani třetí přesilovku, po jejím konci se ale mohli radovat. Adam Rauš získal ve středním pásmu puk, rychle si nabruslil do útočného pásma a viděl, že je v obklíčení tří hráčů soupeře. Zvolil proto bekhendové zakončení a prosadil se střelou na vzdálenější tyč.

Následovala opět fáze rychlého hokeje z jedné strany na druhou, leč bez velkých šancí. Necelé tři minuty před koncem si hosté vzali dvoubrankový náskok zpět. Modlovi ve středním pásmu uskočil puk od hole. Kotouče se chopil rychle bruslící Miroslav Holinka, jenž se dostal do útočného pásma, vyhnul se Löfflerovi a tváří v tvář Cinkovi zamířil přesně na bližší tyč. Do kabin se přesto šlo za stavu 2:3. Chlubna půl minuty před koncem na pravém kruhu vybojoval puk a posunul ho Hynku Pešovi. Jihlavský forvard sice prvním zakončením na Skácela nevyzrál, ovšem v mlýnici před brankou dostal kotouč do sítě.

Ve třetí třetině si Třinečtí hlídali těsné vedení a nikam se nehnali. Postupem času se na ledě začalo čím dál více jiskřit a to zejména před třineckou brankou, jelikož Jihlavští hodně dotírali na brankáře Skácela a to se hostům samozřejmě nelíbilo. Pět minut před koncem mohl srovnat Vandas, který objel branku a předal puk mezi kruhy pro Rauše, jenž si vylámal zuby na lapačce gólmana hostí. Dukla ale přesto stihla vyrovnat. Dvě minuty před koncem opustil Cinka branku a jihlavští junioři se v power play radovali. Na modré čáře získal puk Vandas a posunul jej pro Číhala. Jeho dělovku sice Skácel vyrazil, ale u odraženého puku před třineckou brankou byl první Šimon Báťa a bleskově ho dorazil do sítě.

Zápas došel do prodloužení, ve kterém mohla Jihlava dokonat obrat. Peš přihrál na levý kruh pro Vandase, jehož tvrdá rána z dobrého prostoru nešla mezi tři tyče. Za další půlminutu šli hosté do rychlého protiútoku. Adam Ošmera v situaci dva na jednoho přihrál Gerychovi, který mu před brankou vrátil kotouč a ex-jihlavský hokejista prostřelil přesouvajícího se a natahujícího se Cinku. Oceláři si tak z Moravských Budějovic odvezli dva body.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec