Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v závěru derby zatli zuby a otočili zápas!

27.02.2024 · Rostislav Niedoba
V úterý večer se v třinecké Mini WERK ARENĚ spolu utkali v rámci juniorské extraligy třinečtí Oceláři s Vítkovicemi. Dlouho to vypadalo, že tohle derby bude patřit hostům. Matěj Kozlík ale v závěrečné pasáži hry překlopil skóre na stranu Třince.
N26, úterý 27.2.2024
Třinec
Vítkovice
4:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:1, 3:0 

Branky a nahrávky: 5. Pánek (Mikula, Švančara), 52. Kozlík (Pánek), 58. Kozlík (Šilar, Ošmera), 59. Švančara (Kozlík, Šilar) – 8. Slusarczyk (Krejsa, Štiak), 34. Fasner (Chlán, Puchala)

Vyloučení: 5:4, navíc za faul Slusarczyka (VIT) nařízeno TS (neproměněné) Využití: 0:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 79 Střely na branku: 40:36

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2

 
HC Oceláři Třinec: Skácel – Ošmera, Holub, Volas, Kurbaka, Buják, Horváth, Blaha – Kozlík, Holinka, Šilar – Gerych, Rybnikár, Bartoš – Švančara, Pánek, Mikula
HC Vítkovice Ridera: Vávra – Glos, Čuba, Kalandra, Bialy, Chaloupka, Puchala – Kovalčík, Tobola, Krejsa – Fojtík, Žídek, Saxa – Slusarczyk, Štiak, Nazad – Chlán, Muroň, Zapletal – Fasner

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo dost opatrně, na větší šanci jsme museli čekat prakticky až do první gólové akce, o kterou se postarali domácí. Skóre otevřel v polovině páté minuty pohotovou střelou Martin Pánek. Vítkovicím se podařilo vyrovnat v osmé minutě z ojedinělé šance. Situaci tři na dva zakončil přesnou střelou Jakub Slusarczyk.

Oba celky pak dostaly možnost přesilové hry, avšak ani jeden z nich s touto příležitostí nedokázal naložit. Paradoxně mohli skórovat Třinečtí v oslabení z trestného střílení, ale Šilar nenaložil s touto nabídkou ideálně. Po dvaceti minutách svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1.

Druhá třetina nám toho moc nenabídla. Hluchou pasáž hry alespoň trochu okořenil pěstní souboj mezi Mikulou a Krejsou. Nevýrazný úsek narušilo až vyloučení Rybnikára, po kterém hosté sehráli gólovou kombinaci.

Robert Chlán vystřelil od modré čáry a na brankovišti už čekal důrazný Šimon Fasner, jenž dorazil puk za záda Skácela. Oceláři se snažili ještě během druhého dějství vyrovnat, ale střela Kurbaky z mezikruží skončila jen na zadním mantinelu.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že Vítkovice kontrolují hru. Hráli dobře do obrany, domácí měli problém si vytvořit šance. Oceláři si však nechali všechny trumfy ještě schované. V čase 51:16 skóroval po individuální akci Matěj Kozlík.

To nebylo od hráče s číslem 55 na zádech ale zdaleka vše. Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny při hře čtyři na čtyři poslal Matěj Kozlík Třinecké dokonce do vedení, když se prosadil tvrdou ranou pod víko. Kozlíkova one man show vzala vítkovickým vítr z plachet. V čase 58:13 trefil Robin Švančara odkrytou klec a bylo vymalováno.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec