Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelecké probuzení odnesla Mladá Boleslav

29.01.2012 · Michal Samiec
V rámci 44. kola se ve třinecké Werk aréně střetli Oceláři s týmem Mladé Boleslavi. Třinečtí se po dlouhé době výrazněji prosadili střelecky, jejich kanonádu odnesli právě Středočeši. Šest a více branek dali Oceláři naposledy v polovině listopadu.
44.kolo, neděle 29.1.2012
Třinec
Ml. Boleslav
6:1
Třetiny: 1:0, 4:0, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Varaďa (Klimenta, Bonk), 22. Richter (Orsava, Adamský), 26. Bonk (M. Hořava, Zíb), 27. Orsava (Polanský), 28. Klimenta (Varaďa), 46. Klimenta (Zíb, Varaďa) – 46. Bahenský (Cetkovský). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 2560. Střely na branku: 38:26. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.  
Hamerlík - Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Kania, Bolf - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, M. Hořava - Orsava, Polanský, Adamský - Hampl, Ostřížek, Hrňa.
J. Hübl (28. - 28. Valent) - Hay, Čutta, Chaloupka, Žabka, Mozík, Baldwin, Rýgl, Beňovič - Mikulík, Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu Ocelářů s bruslaři z Mladé Boleslavi odpovídala momentálnímu rozpoložení obou klubů. Situace Třineckých je celkem dobře známa a táhne se už druhý měsíc, kdy obhájci titulu nemohou naskočit na žádnou poklidnou vlnu a dílčí úspěchy mančaftu pravidelně střídají porážky. Na druhé straně Mladoboleslavští se sice chtějí zbavit nálepky „barážového klubu“, ale strašák další účasti v prolínací soutěži je stále velmi aktuální, byť svěřenci kouče Nováka vyhráli poslední tři zápasy.

V úvodním dějství viděli diváci ve Werk aréně šance spíše v samotném začátku, kdy měl dvakrát šanci Zíb, načež se po příhře zpoza branky prosadil z hrany brankoviště Václav Varaďa a otevřel skóre. Hosté měli velkou šanci srovnat krok v 10. minutě, když v jednom ze tří oslabení Středočechů v úvodní tercii unikal Bahenský a po faulu Kloučka bylo nařízeno trestné střílení. Exekutor s ním však naložil prachbídně a skóre se tedy nezměnilo. Ve zbytku první třetiny již nevznikly žádné situace, které by pohnuly se skóre, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá třetina byla z pohledu produktivity hráčů na ledě zcela odlišná od třetiny úvodní. Podstatně spokojenější však byli domácí. Hned po 114 sekundách hry navýšil vedení Třince po příhře zpoza branky Martin Richter. O necelé dvě minuty mohl korigovat Chaloupka, Hamerlík však pozorně zakročil a naopak udeřilo na druhé straně. V rychlém sledu šel pykat Mladoboleslavský Podkonický a po něm i Demel a Třinec měl možnost přesilovky 5 na 3. Tuto situaci zužitkoval na sto procent, trefil se totiž nejprve kapitán Radek Bonk, který od Hořavy dostal přihrávku před prázdnou branku, a následně i Jakub Orsava, jenž se z předbrankového prostoru prosadil pod horní tyč Hüblovy branky. Během následující minuty a půl se zrodily další dvě šance a obě před brankářem Bruslařského klubu. Nejprve Hübl fantasticky vychytal Bolfa, jenž pálil z mezikruží, nestačil už ale na dorážku Tomáše Klimenty o 20 sekund později.

Když se v čase 27:51 Oceláři ujali vedení 5:0, nechal se brankář Hübl vystřídat. Valent ale při dalším přerušení hry opět přenechal místo jedničce Mladé Boleslavi, moc se tedy v brance neohřál. Ve zbytku třetiny se zrodilo ještě několik šancí na obou stranách. Domácí nezužitkovali šance Hampla nebo Květoně, hostující mančaft mohl snížit v přesilovce Tomasem, ten ale napálil jen horní tyč.

Vstup do závěrečného hracího dějství byl z obou stran poměrně vlažný, průběžný stav po čtyřiceti minutách hostům moc prostoru na zisk bodů nenabízel. První větší vzrušení přinesla až 45. minuta, kdy nejprve Květoň s Peterkem a pak na druhé straně Podkonický s Balaštíkem udělali trochu rozruchu před soupeřovým gólmanem. Následně se ale hosté prosadili. V přesilovce prostřelil Hamerlíka Zdeněk Bahenský. Hosté se ale z gólové korekce neradovali dlouho. Už o 11 sekund později projel polovinou hřiště Tomáš Klimenta a stanovil tak konečné skóre zápasu: Oceláři 6, Mladá Boleslav 1.

Ohlasy trenérů

Pavel Janků (Oceláři Třinec): Já bych chtěl pochválit náš tým, protože jsme dnes podali dobrý výkon. Vyšly nám přesilovky, dali jsme šest branek. O utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme dali čtyři góly, zápas se už pak jenom dohrával. Chtěl bych taky pochválit gólmana, který chytil trestné střílení, což bylo velmi důležité. Za stavu 1:1 by to bylo daleko těžší. Jsme rádi, že jsme to zvládli a doufám, že budeme v podobném duchu pokračovat v dalších duelech.

Petr Novák (BK Mladá Boleslav): My jsme do utkání nastoupili hodně vlažně, domácí nás po pěti minutách potrestali. Pak jsme ale ubránili tři přesilovky, což nás potěšilo. Třetina se dohrála za stavu 1:0, my si mysleli, že bychom ve druhé třetině mohli něco udělat s výsledkem. Bohužel začátek třetiny se nám nepovedl, hned ve druhé minutě jsme dostali branku na dva nula. Pak jsme ve dvojnásobném oslabení dostali dva góly a bylo po zápase. Ta špatná druhá perioda nás stála body, jelikož jsme třetí třetinu remizovali. Nezbývá mi nic jiného, než domácím pogratulovat k vítězství, protože zaslouženě vyhráli. My musíme sklopit hlavu a ve středu hrát tak, jako v předchozích utkáních, které jsme vyhráli.


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec