Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři nestačili na České Budějovice

11.09.2009 · Adam Sušovský
V prvním domácím utkání Oceláři nenavázali na tříbodový zisk ze Slavie. V domácím prostředí podlehli budějovickému Mountfieldu díky brance Tomáše Kůrky v prodložení 1:2. O jediný úspěch Ocelářů se postaral dvě minuty před koncem David Květoň.
2.kolo, pátek 11.9.2009
Třinec
České Budějovice
1:2p
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 58. D.Květoň (Polanský, Martynek) - 8. Melichar, 64. Kůrka (Sailer, Snopek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:13. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 675. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. 3675
Hamerlík - Zíb, Výtisk, Hrabal, Seman, Cartelli, Malec, Lojek - Polák, Polanský, Tomas - Květoň, Peterek, Martynek - Růžička, Kohn, Balej.
Turek - Ptáček, Gřegořek, Vydarený, Poživil, Macháček, Melichar, Snopek - Hřebejk, Vak, Gulaš, Veselý, Huml, Hudec, Kotrla, Mertl, Květoň, Sailer, Šimánek, Kůrka, Melichárek.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu byl jasně lepší budějovický Mountfield, který svou převahu korunoval gólem už v 8. minutě, kdy se šťastnou ránou od modré čáry prosadil Josef Melichar - 0:1. Navýšit vedení hostů mohl v 13. minutě Jiří Šimánek, který první střelou trefil nejprve Výtiska a dorážkou z první jen rameno Hamerlíka.

Ve druhé části prvního dějství začali domácí lépe bruslit, čímž si vytvořili jakousi optickou převahu. Z té pramenila také první obrovská šance, když Polanský z úhlu trefil Tomase do ramena a puk zaplachtil těsně vedle brány. Do sítě dostali Třinečtí puk ve velkém závaru v samotném závěru třetiny. Radost jim ale nebyla nic platná, protože podle následné porady s videorozhodčím puk překročil brankovou čáru až po vypršení úvodní dvacetiminutovky.

V úvodu druhé části měli domácí možnost přesilové hry, jenže střela Semana z mezikruží vyrovnání nepřinesla. Slovo si tak vzali opět hosté, kteří hrozili zejména z rychlých protiútoků. Těm vzdoroval úspěšně Hamerlík, když vyčapal Kůrku, Vaka i Gulaše. Domácí mohli kontrovat v několika přesilových hrách. Ty však dnes připomínaly spíše trápení, prosadit se mohl pouze dělovkou Ladislav Kohn. Jeho útočný pokus našel Turek pod svým ramenem. Druhá třetina tak skončila bez branek.

Třetí třetina už patřila Ocelářům, kteří však mohou žehrat nad tristními přesilovkami. Nedokázali využít ani dvě, přes minutu dlouhé, přesilovky pět na tři. Velké šance spálil Kohn a Balej, kteří pálili z pravého, respektive levého kruhu pouze do skvělého Turka. Co se nepovedlo Třinci v přesilovkách odčinili na začátku poslední dvouminutovky. David Květoň se nejlépe orientoval na brankovišti a neomylně vyrovnal. Utkání tak vyvrcholilo dramatickou zápletkou v prodloužení.

Do nastavené části vlétli lépe domácí. Pokusy Poláka a Polanského ale neměly nárok na úspěch. V 64. minutě fauloval hloupě ve středním pásmu Malec a Mountfield trestal. Na konci krásné přesilovkové akce stál Tomáš Kůrka, který měl úlohu lehkou – dopravit puk do úplně prázdné brány - 1:2.

Utkání končí spravedlivou výhrou Českých Budějovic, které mohou litovat hlavně svých nevyužitých šancí z první, respektive druhé třetiny. Další utkání sehrají Oceláři v neděli od 17:30 hodin na ledě Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Třinec):

Úvodní branka soupeře nás zaskočila. Na začátku utkání nám chyběla přesnost, Budějovice hráli velmi dobře organizovaně a těžko jsme se přes ně dostávali souvislou kombinací. Postupem času jsme do zápasu dávali stále více sil a třetí třetina už byla z naší strany velmi dobrá. Stupňovali jsme v ní tlak a v závěru vyrovnali. Toužili jsme i po druhém bodu, ale přišlo vyloučení a ztratili jsme ho. Mrzí nás to, ale na úvod soutěže se jednalo o dobré utkání. Z hlediska boje to byl velký zápas.

Jan Tlačil (Mountfield):

My jsme do zápasu vstoupili dobře, dařila se nám hra pět na pět a dali jsme gól. Pak už hra byla velmi rozkouskovaná častými vyloučeními a pro nás to bylo velice těžké utkání. Musím poděkovat hráčům, že to dotáhli do vítězného konce. Největší zásluhu má na něm Roman Turek, který odchytal fantastické utkání.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice