Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři udrželi první příčku

25.10.2009 · Tomáš Vacho
Třinečtí hokejisté se mohou radovat z další výhry, když ve svém stánku vydřeli výhru 4:2 nad úřadujícím mistrem z Karlových Varů.
20.kolo, neděle 25.10.2009
Třinec
Karlovy Vary
4:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:1, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 4. Bonk (Zíb, Kohn), 15. Květoň (Martynek, Malec), 21. Růžička (Kohn, Polanský), 58. Kanko (Polák) - 37. Zucker (Zaťovič, Pech), 20. Kristek (Čutta, Hájek). Rozhodčí: Minář, Mikula – Prchal, Kis. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci:3278. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.  3278
Hamerlík - Zíb, Hrabal, Malec, D. Seman, Cartelli, Lojek, Andersons - M. Růžička, Polanský, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Bonk, Polák - T. Pospíšil, Tomas, Ostřížek – Hampl.
Sáblík - O. Němec, Prošek, Čutta, Hájek, Tribuncovs, Parýzek, Brňák - Petr Kumstát, Pech, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Skuhravý, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič.

Komentář k zápasu

V utkání hraném před televizními kamerami jsme v první třetině sledovali atraktivní hokej. Domácí začali aktivněji – již v první minutě mohli jít do vedení, kdyby Polanský nepromáchl Růžičkovu přihrávku v bezprostřední blízkosti Sáblíkovy klece. Karlovarští odpověděli hned vzápětí, když podél levého mantinelu vnikl do útočného pásma Kristek a vyslal nebezpečnou ránu, s jejíž zpacifikováním měl Hamerlík nemalé problémy. V čase 2:54 se na trestné lavici ocitli hostující Němec s Čuttou a třinečtí hráli dvojnásobnou přesilovku, kterou dokázali po třiceti sekundách přetavit v branku: Zíb vystřelil z místa okolo levého kruhu, Sáblíkovi puk trestuhodně vypadl z lapačky, čehož využil Radek Bonk a důrazně uklidil puk do karlovarské klece. V dohrávaném oslabení mohl ještě odpovědět nebezpečně uniknivší Hluchý, ale Hamerlík kotouč ukryl v lapačce. V páté minutě se do gólovky dostal Polák, kterého u pravé tyče hledal Bonk, puk ale skončil na betonu pozorného gólmana. V obrovské příležitosti se během přesilovky v deváté minutě ocitl Václav Pletka, v prostoru mezi kruhy ale nenašel recept na brankáře Ocelářů. Karlovy Vary si zlepšeným pohybem vynutily několik přesilovek, díky čemuž se jim podařilo srovnat krok. Paradoxně to však byli Oceláři, kdo vstřelil gól. V patnácté minutě si David Květoň zpracoval kotouč ve středním pásmu, zbavil se obránce, vytáhl Sáblíka z klece a o tyč zakončil do poloprázdné branky – 2:0. Hráči Energie ale hlavy nesvěsili a ještě do první sirény stihli snížit – Čutta s Hájkem během přesilovky vymysleli akci na jeden dotek pro Jaroslava Kristka, který se nemýlil – 2:1.

Prostřední část zahájili lépe opět třinečtí, protože v dohrávané pořesilovce se po devatenácti vteřinách trefil Martin Růžička díky pohotové příhře Kohna. Energetici vystrčili růžky až v šestadvacáté minutě – Pech ukličkoval Pospíšila, ale následnou střelu z kruhu Hamerlík se štěstím vyškrábl nad. Ve dvaatřicáté minutě nic nenasvědčovalo tomu, že by karlovarští měli znovu dosáhnout na kontaktní branku – během přesilovky působili mírně ospalým dojmem, nulová střelba na branku během přesilovky byla důsledkem špatného pohybu hostujících forwardů. Za čtyři minuty ale bylo všechno jinak: Karlovy Vary se na dlouhou dobu nastěhovaly do útočného pásma a velkým tlakem si vysloužily několik slibných příležitostí. Ujala se až ta, kterou pro Davida Zuckera nechtěně vytvořil třinecký Kanko – trefit pak poloprázdnou branku už nebyl pro hostujícího útočníka žádný problém. Branka hokejisty z lázeňského města viditelně nabudila, protože jsme byli svědky laviny jejich šancí. Jedovka Pecha, ani dvojpokus Hluchého z obou kruhů ze sedmatřicáté, respektive třicáté osmé minuty, Hamerlíka nepřekonaly. V závěru druhé dvacetiminutovky vyzval Zíba spoluhráč Růžička, z pozice mezi kruhy ale trefil dobře stojícího Sáblíka.

Hosté do třetí třetiny nastoupili s vidinou možného bodového úspěchu a na ledě to tak i vypadalo, protože vyvíjeli úmornou snahu proniknout do pásma. Domácí ale dobře věděli, že cesta k úspěchu v této fázi vede ze zabezpečené defenzívy. Jenže v padesáté minutě to při obranné činnosti přehnal třinecký Peterek, který soupeři nabídl jedinečnou příležitost ke skórování ve formě přesilové hry. Karlovarští byli ke gólu nejblíže v čase 50:55, kdy se před Hamerlíkem strhl nemalý závar, plachtící kotouč ale dokázal strážce třinecké svatyně včas zpacifikovat. V další slibné pozici se během třiapadesáté minuty zjevil Tribuncovs, jehož bomba z levého kruhu vyprášila Hamerlíkovi výstroj. Žádná další tutovka se ale na holích hokejistů Energie již neobjevila, pojistit výsledek se naopak podařilo třineckým. Osmapadesátá minuta se totiž do análů dnešního utkání zapíše jako gólový zářez Petra Kanka, který se za brankou hostů zbavil dvou obránců a po vybruslení před branku švihem skóroval.

Třinec tak na domácí půdě vydřel další cenné body, které mu zaručují setrvání na první příčce průběžné tabulky hokejové O2 extraligy.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HCO Třinec):
My jsme očkávali těžké utkání, které také přišlo a o to více si vážíme, že jsme to dnes vydřeli. Jsme spokojeni hlavně s výkonem ve třetí třetině, protože tam byl kontaktní gól na 3:2, ale když se kluci ve třetí třetině zvedli, tak soupeř neměl prakticky žádnou šanci. Výtisk má zranění ze Zlína a Duba bude zítra detailněji vyšetřen – snad to nebude tak vážné. Horší je, že jsme dnes v úvodu utkání ztratili Hrabala, nebylo to jednoduché, kluci to museli tahat na šest beků.

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary):
Řeknu to velice rychle a stručně: Určitě to bylo vyrovnané utkání, ale soupeř byl lepší v proměňování příležitostí, které si vypracoval. My jsme v tomto bohužel byli horší a tři body proto zůstávají tady v Třinci.
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice