Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou z Budějovic čtyři body!

07.12.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci sice proti Motoru v prostřední části přišli o vydobytý náskok, ještě před jejím koncem si ho ale stačili vzít zpět a do kabin se šlo za stavu 4:2. V poslední třetině pojistil vedení svého týmu Jakub Michálek a stejný hráč v následné nadstavbě zajistil Ocelářům i čtvrtý bod.
OPP3, pátek 7.12.2018
České Budějovice
Třinec
2:5
Budvar aréna
Třetiny: 0:0, 2:4, 0:1 - N 0:1  Branky a nahrávky: 28. Řezáč (Hubata), 33. Škola (Š. Masopust) – 24. Wardas (Pastor, Michálek), 28. Geidl (Michálek), 36. Krzak (Raška, Havránek), 38. Homola (Indrst, Čmiel), 43. Michálek (Havránek, Čmiel), 61. Michálek (Raška). Rozhodčí: Šperl – Jindra, Vavruška. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 112. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.  
Prušák – Škola, Hubata, Remta, Svach, Novák, Doktor, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Bulava, Konderla, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Geidl, Raška, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas začal ve velkém tempu. Hned ve čtvrté minutě byla k vidění velká příležitost. Hostující Marek Havránek se zbavil dotírajících protihráčů, dostal se do střelecké pozice a zacílil do horních pater branky. David Prušák ovšem předvedl pohotový zákrok a kotouč dostal mimo tři tyče. Na pozorného českobudějovického brankáře si Oceláři nepřišli ani v následné přesilové hře, a tak byl stav stále bezbrankový. V prvních dvaceti minutách měli Třinečtí přeci jen o něco slibnější šance, ostřelování domácí svatyně ale k prvnímu gólu nevedlo. Na opačné straně kluziště kotouč za Švehlákova záda také nepropadl, tudíž se šlo do druhého dějství bez gólů.

A právě na jeho začátku byl gólovému apetitu konec. Ve čtyřiadvacáté minutě poslal Pastor přihrávku před odkrytou část klece a Tommy Wardas neměl s uklizením kotouče za brankářova záda výraznější obtíže. O dvě branky to mohlo být po Macháčkově střele, ta ale proplachtila jen nad horní tyčkou. I tak ale bylo na třinecké střídačce veselo. Ve vlastním oslabení totiž protihráčům ujel Nico Geidl, jenž byl v zakončení úspěšný.

Za půl minuty se mohli radovat i Jihočeši, kteří reagovali na druhou třineckou branku opravdu bleskově. Tomáš Hubata ještě se svou dorážkou neuspěl, ze skrumáže, jež před brankou nastala, se povedlo kotouč doklepnout za brankovou čáru až Aleši Řezáčovi. Tentýž hráč mohl obstarat srovnání stavu na 2:2 z přečíslení dva na jednoho, zacílil ale jen na horní tyčku, od níž se puk odrazil. Mrzet ho to ale nemuselo. Vzápětí totiž přišlo na řadu vhazování před třineckou brankou. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde stál Patrik Škola, a ten z větší vzdálenosti prostřelil gólmana. Pro Českobudějovické přišla pět minut před koncem třetiny ledová sprcha. Nejprve se totiž trefil Filip Krzak a poté i David Homola, tudíž hostující celek opět vedl o dvě branky.

Hokejisté z Třince měli vůbec dobré vstupy do třetin, což potvrdili i v té poslední. Jakub Michálek dostal přesnou přihrávku na modrou čáru, odkud poslal puk až za brankovou čáru.. Českobudějovičtí hráči se pokusili alespoň o snížení soupeřova náskoku v následné přesilové hře, nicméně Švehlákova svatyně zůstávala třetím zásahem neposkvrněna. O něco blíže k vsítění gólu měli poté opět Třinečtí. Jmenovitě Štěpán Macháček, jenž zkusil z pravého křídla zamířit do horního růžku. Puk ale naštěstí pro Motor skončil jen na konstrukci Prušákovy branky. Po šedesáti minutách se tedy hostující celek mohl radovat ze zisku tří bodů.

A netrvalo vůbec dlouho a radovat se mohl i ze zisku čtvrtého bodu do tabulky. Po půl minutě nadstavby obral Jakub Michálek protihráče o puk, přejel celé kluziště a před domácí brankou si počínal suverénně, čímž rozhodl o dalším bodu pro Oceláře.