Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři opět nezvládli prodloužení a berou pouze bod

05.01.2019 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři se také tentokrát dlouho trápili v zakončení a na branku Liberce dokázali odpovědět až v sedmačtyřicáté minutě, kdy vyrovnal Jakub Michálek. Zápas tedy nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém se třinečtí mladíci museli smířit s další porážkou.
OPP9, sobota 5.1.2019
Liberec
Třinec
2:1p
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 15. Žemba (Had), 62. Aubrecht (Šeliga, Klapka) – 47. Michálek (Wardas, Mikler). Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Serbus. Vyloučení: 11:7, navíc Pastor (TRI) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 27. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
Čajan – Aubrecht, Starý, Hampl, Charvát, Had, Ira, Kollert – Křepelka, Šafařovský, Jansa, Jiruš, Nezbeda, Klapka, Liška, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba
Švančara – Radzienciak, Krzak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Raška, Plandor, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu utkání byly k vidění dvě přesilovky Tygrů, domácí si v nich však žádnou větší příležitost nevypracovali. Poté už se hra začala nést pod taktovkou Třineckých. Ti si vytvořili několik slibných šancí na vstřelení úvodního gólu, nicméně Čajan držel čisté konto. Ve čtrnácté minutě šel na trestnou lavici liberecký Šeliga a v této přesilovce padla úvodní branka, paradoxně však do sítě Ocelářů. Nahození Jana Žemby od pravého mantinelu prolétlo i díky dobře clonícímu Klapkovi až do sítě. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, Čajan však předvedl proti dorážce Rašky další skvělý zákrok.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky jsme mohli vidět zajímavou šanci na každé straně. Nejdříve se Liberečtí dostali do přečíslení dva na jednoho, které vyřešil Šafařovský neúspěšnou střelou. Na druhé straně tečoval Krzakovo nahození Plandor, Čajan ale opět předvedl výborný zákrok. I nadále byli na ledě více vidět hosté, nicméně překonat Čajana se jim v druhé části hry překonat nepodařilo.

V poslední třetině se Ocelářům konečně povedlo vyrovnat. Jakub Michálek nahodil kotouč od modré čáry a ten zaplul až za záda Čajana, který měl zakrytý výhled. Poté bylo k vidění několik slibných příležitostí na obou stranách, za domácí se zkoušel prosadit aktivní Klapka, Švančara však všechny jeho pokusy zastavil. Na druhé straně se Oceláři dostali do přečíslení, které vyřešil střelou Matěj, jenže Čajan předvedl jistý zákrok betony. Pět minut před koncem byl vyloučen Charvát, Oceláři ale nevyužili ani tuto početní výhodu a tak bylo jasné, že rozhodne prodloužení.

Ve dvaašedesáté minutě rozhodl zápas David Aubrecht, který po pěkné přihrávce Klapky dorazil svou vlastní střelu a rozhodl tak o bonusovém bodu pro Tygry.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „Myslím si, že utkání bylo vyrovnané. Dlouho jsme se nebyli schopni prosadit, i když jsme podle mého názoru byli herně o trošku lepší. Domácí brankář podal výborný výkon a my jsme selhali v koncovce. Pro domácí nakonec skončil zápas šťastně."