Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vyhráli drama nad Libercem. Ať žije třinecký Král!

20.01.2023 · Šárka Kolková
Junioři za sebou mají první domácí utkání roku 2023. A úspěšně. Proti Liberci sice svěřenci trenéra Reného Muchy inkasovali jako první, ještě v úvodní části ale stihli otočit skóre na svou stranu. A byť pak Tygři několikrát dokázali snížit, všechny tři body zůstaly doma.
41.kolo, pátek 20.1.2023
Třinec
Liberec
5:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 1:1, 1:2  Branky a nahrávky: 7. Moškoř (Šilar, Hrůzek), 9. Spěváček (Sikora), 12. Šilar (Moškoř, Jobánek), 33. Buják (Moškoř), 52. Jobánek (Moškoř, Šilar) – 3. Jenčovský (Koštoval, Plos), 23. Jenčovský (Plos, Gajda), 48. Gajda (Plos, Hladík), 59. Hois (Gajda). Rozhodčí: Rapák, Kapitanov – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 47:42. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.  
HC Oceláři Třinec: J. Král - Kareš, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Kremnický – Spěváček, Sikora, Jobánek, Šutý, Bartoš, Gerych, Šilar, Holinka, Pánek, Moškoř, Hlávka
Bílí Tygři Liberec: D. Král - Hladík, Culek, Ehrenberger, Meisel, Koštoval, Jakubec, Patzelt – Jenčovský, Janata, Pérez, Špilka, Kříž, Hrabčák, Plos, Jansa, Gajda, Fiala, Hois, Kofroň

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina byla hodně divoká. Hned ve třetí minutě využil akci v přečíslení Mikuláš Jenčovský a zakončil do horního vinglu. Vedení si ale hosté dlouho neužili. Po faulu vysokou holí musel Liberec na čtyři minuty do čtyř a Oceláři nabídnutou možnost využili k rychlému vyrovnání. Jan Moškoř vystřelil z pravého kruhu a vymetl prostor pod břevnem.

Do vedení se domácí dostali v deváté minutě, když Vojtěch Spěváček využil nepozornosti beků a zakončil z předbrankového prostoru. U třetí branky Třince pak zafungovala chemie mezi Moškořem a Tomášem Šilarem, který se trefil bekhendem. Tygři mohli snížit v závěru třetiny. Z přečíslení mohl skórovat Kříž, ale třinecký Král vytasil beton a šanci hostům zničil.

Hosté se ale nechtěli vzdát a na začátku druhého dějství snížili. Mikuláš Jenčovský zamíchal v mezikruží s pukem a následně vstřelil kontaktní branku. Z protiakce poté vystřelil Andrle od modré čáry, ale puk byl sražen do ochranné sítě. Dobrou příležitost měl na hokejce i Pánek, jehož akci nakonec překazil Ehrenberger.

Hosté ale poté nestihli zareagovat na Dominika Bujáka, jenž tvrdou střelou od modré čáry poslal puk za záda libereckého Krále a Třinec se znovu ujal dvoubrankového vedení. V závěru třetiny pak došlo u domácí střídačky ke zbytečnému dohrání jednoho z Ocelářů, což vyústilo v slušnou rozmíšku. Výsledkem pak byla dvouminutová přesilovka pro Třinec, kterou ale Oceláři nevyužili.

Ve třetí třetině se sice na obě branky střílelo poměrně často, ale dlouho z toho nebylo nic, co by ani jeden z Králů nedokázal zachytit. V čase 48:00 se ale Tygrům povedlo vstřelit kontaktní branku. Petr Gajda střílel na bližší tyč a slavil úspěch. O čtyři minuty později ovšem měli Oceláři svůj dvoubrankový náskok zase zpět. Jonáš Jobánek trefil z předbrankového prostoru tyč, od které se kotouč odrazil do brány.

K velkému dramatu se schylovalo v samotném závěru. Hosté se rozhodli pro hru v šesti a ta jim vyšla, když Vojtěch Hois tečoval kotouč z mezikruží do domácí sítě. Liberec to pak bez brankáře zkoušel znovu, tentokrát už ale neúspěšně. Oceláři si doma připsali první vítězství v roce 2023 a v sobotu vyrazí do boje o další body proti druhé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Poprvé jsme se v letošním roce vrátili na domácí půdu a hodně jsme se těšili. Utkání pro nás nezačalo dobře. Neměli jsme dobrý pohyb a soupeř šel zaslouženě do vedení. Naštěstí jsme si pomohli přesilovkou a dostali jsme se do hry. Je škoda, že když jsme pokaždé odskočili, soupeř dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Tým v závěru předvedl bojovnost, kluci mají na bodech zásluhu, což je pro nás hodně cenné."

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): "Dneska rozhodla první třetina, ke které jsme přistoupili nezodpovědně a dopustili jsme se hrubých individuálních chyb. Vždy se někdo zapomněl a soupeř toto potrestal. Horko a těžko jsme skóre dotahovali jako každý zápas. Letos jsme ještě nevyhráli, ale vždycky to bylo o gól, o dva. Trochu nám nelepí koncovka. Musíme být trpěliví. Jedině poctivou prací se z toho vyhrabeme. Věříme, že se to v dalším zápase zlomí."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice