Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři otočili páté semifinále a mají mečbol

08.04.2023 · Šárka Kolková
Junioři v sobotu v Mini WERK ARENĚ předvedli něco neskutečného. Proti Jihlavě v desáté minutě prohrávali už 0:3, přesto nakonec berou mečbol. O důležité výhře rozhodli mladí Oceláři parádním obratem ve druhé třetině.
SF5, sobota 8.4.2023
Třinec
Jihlava
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:3, 4:1, 1:0  Branky a nahrávky: 11. Moškoř (Šilar, Haas), 22. Cedzo (Šilar, (Moškoř), 22. Šutý (Spěváček, Pospíšil), 30. Andrle (Spěváček, Pospíšil), 31. Haas (Cedzo), 60. Cedzo (Šilar, Hrůzek) – 4. Menšík (Vovsík, Vandas), 9. Rauš (Menšík, Chvátal), 10. Coufal (Sojka, Chvátal), 27. Menšík (Vandas, Rauš). Rozhodčí: Obadal, Cabák – Hanzlík, Veselý. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 39:46. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 6:4.  
HC Oceláři Třinec: Král (10. Klimek) - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek - Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík
HC Dukla Jihlava: Maláč - Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabatka, Tomšík - Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Valach, Pavelec, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina se domácím vůbec nepovedla. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Matouš Menšík. Na něj o chvíli později navázal Adam Rauš, který dorazil napodruhé puk pod betony. V desáté minutě vyhnal Krále z brány Kevin Coufal a Jihlava rázem vedla 3:0. Chvíli nato snížil Jan Moškoř, který využil třineckou početní výhodu.

Druhá třetina byla doslova třineckou pohádkou. Už v čase 21:17 dorazil puk z předbrankového prostoru Adam Cedzo a o 14 sekund později vzal zakončení na sebe Patrik Šutý, který v mezikruží zamíchal pukem a poslal ho Maláčovi pod betony. Matouš Menšík pak posunul Jihlavu znovu do vedení, ale domácí znovu vyrovnali. A to zásluhou Petra Andrleho, který se prosadil z přečíslení. Pátá odbila v Mini WERK ARENĚ v jednatřicáté minutě z hokejky Oskara Haase, jenž překvapil Maláče dělovkou a využil přesilovou hru.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy opatrně. Situaci si ale domácí zkomplikovali ve chvíli, kdy se v závěru nechali vyloučit. Na výborného Klimka ale Jihlava recept nenašla. V poslední minutě navíc prázdnou branku soupeře trefil Adam Cedzo a zajistil svému týmu mečbol.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Utkání bylo těžké. Dostat v takové rychlosti tři góly je špatné. Soupeř do nás šel a my museli odvolat brankáře. Něco jsme si po první přestávce v kabině řekli, protože vstup do první třetiny se nám nepovedl. Vstupem do druhé třetiny kluci předvedli obrovskou mentální sílu a víru ve vítězství. Ve třetí třetině nás trochu doběhly síly, které jsme vynaložili na otočení výsledku, ale závěr utkání jsme kontrolovali. Velká gratulace patří celému týmu! Už teď se těšíme na pondělí."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): "Zbytečně euforický zápas z naší strany. Měli jsme výborný start a vstup se nám povedl. Nicméně momentum jsme ztratili okamžitě na začátku druhé třetiny. Podruhé v této sérii se nám stalo, že jsme vedli a Oceláři to otočili. Hned v prvním střídání druhé třetiny jsme nebyli připraveni. Nechali jsme Třinec vstřelit gól a ten se dostal do zápasu. Naši kluci to úplně vypustili. Samozřejmě, jsou to pro ně premiérové vypjaté chvilky v play-off. Musím říct, že domácí byli následující třetiny lepším týmem a my jsme ze hry nic neměli."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice