Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Neuvěřitelný obrat, junioři jsou ve finále!

12.04.2023 · Adam Sušovský, foto: Markéta Křížová
Neuvěřitelný příběh píše třinecká juniorka, která si navzdory mnoha absencím a nepříznivému skóre nakonec v sedmém zápase semifinále došla k parádnímu obratu. Utkání rozhodla až devátá série samostatných nájezdů a nádherná klička Vojtěcha Spěváčka. Oceláři ve finále narazí na Spartu.
SF7, středa 12.4.2023
Třinec
Jihlava
3:2sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:1, 2:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 48. Ramik (Haas, Hrůzek), 59. Ramik (Buják, Haas), rozh. náj. Spěváček – 16. Valach (Klapica), 26. Rauš (Menšík, Jungwirth). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Maštalíř, Hanzlík. Vyloučení: 2:2, navíc Šabatka (JIH) trest na 5 minut a do konce utkání za sekání Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2. Konečný stav série: 4:3.  
HC Oceláři Třinec: Milota - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek - Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Ramik, Šilar, Kozlík
HC Dukla Jihlava: Maláč - Vandas, Chvátal, Číhal, Vovsík, Šabatka, Tomšík - Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Valach, Pavelec, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Tváří tvář osudu se postavili třinečtí junioři, kteří si po čtyřech letech znovu zahrají finále DHL juniorské extraligy. V semifinálovém zápasu číslo sedm proti Dukle Jihlava přitom na vlastním ledě čelili vyřazení, když ještě před závěrečnou třetinou prohrávali o dvě branky. Nakonec se ale radují z postupu v penaltovém rozstřelu díky nádherné brance Vojtěcha Spěváčka v deváté sérii.

Třinec přitom před zápasem řešil absence v sestavě, Adam Cedzo a Miroslav Holinka totiž byli povolání do kempu reprezentace do osmnácti let, Jonáš Jobánek kvůli zranění do utkání nastoupit nemohl a změnu si trenéři připravili také v brankovišti, ve kterém se objevil čerstvý dorostenecký šampion Jakub Milota, pro kterého to byl třetí zápas ve třech dnech.

Oceláři do zápasu v Mini WERK ARENĚ nevstoupili špatně, v úvodních minutách měli malinko více ze hry, ale neproměňovali zajímavé šance. A tak se do vedení dostal soupeř, běžela polovina šestnácté minuty, když se mezi kruhy dostal ke střele Cyril Valach a propasíroval puk pod betony do té doby skvělého Miloty.

Gól v síti Třince byl vodou na mlýn pro Jihlavu, která se tak v dalším průběhu mohla soustředit hlavně na defenzívu. Hned v šestadvacáté minutě navíc hosté díky přesné střele Adama Rauše využili svou přesilovou hru a Oceláři to za stavu 0:2 měli ještě komplikovanější.

S přibývajícím časem bylo znát, že se na hokejky domácích vkrádá nervozita. To bylo vidět hlavně při pětiminutové přesilovce po vyloučení Šabatky, který seknul Kozlíka do rozkroku a musel do kabin. Třinec i přes snahu prakticky nevystřelil na branku a k závarům před Maláčem se domácí dostali až v závěru druhé části. Rány Haase z první ani dorážky jeho spoluhráčů z brankoviště ale nenašly na jihlavského gólmana recept.

Vyloučení Šabatky, který do té doby patřil mezi nejaktivnější jihlavské hráče, ale přesto mělo na hru týmu z Vysočiny dopad. Hosté do třetí třetiny vstoupili velmi pasivně, prakticky neopouštěli vlastní polovinu a Oceláři si skulinky do jejich zdi postupem času našli.

Klíčový moment přišel v čase 47:14, když se Ocelářům podařilo využít zásluhou Michala Ramika přesilovou hru. Domácí se kontaktní brankou uklidnili a začali ještě více utahovat šrouby. O vyrovnání se 83 vteřin před koncem při hře bez brankáře postaral Oskar Haas a nebýt fantastického zákroku gólmana Maláče proti Šilarovi tři vteřiny před koncem, mohlo být hotovo už v základní hrací době.

Za stavu 2:2 tak utkání pokračovalo desetiminutovým prodloužením tři na tři, ve kterém se hrálo ale až příliš opatrně. A protože velikou chybu nakonec nikdo neudělal, rozhodovaly nájezdy.

A v nich se zaskvěl již zmíněný Milota, na kterém ani ve třetím zápase za sebou nebyla znát únava. Za svá záda pustil pouze první pokus hostů v podání Sojky, následovalo osm chycených nájezdů a rozhodující gól Vojtěcha Spěváčka, který v deváté sérii vytáhl nádhernou kličku do strany, poslal kotouč do prázdné branky a Oceláře do finále proti Spartě!

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice