Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí po Slavii porážejí venku i Spartu

27.09.2009 · Tereza Velikovská, Michal Samiec
Oceláři dnes vyrazili do Tesla Areny posíleni pátečním obratem v domácím zápase s Libercem. Úvod zápasu v Praze proti Spartě vyšel Slezanům náramně, v průběhu první třetiny vedli již o tři branky. Domácí se poté dotáhli na rozdíl jediného gólu, Třinec se však již o komplet bodů obrat nenechal. Výraznou měrou se na vítězství hostí podepsal DAVID KVĚTOŇ a celá Peterkova formace.
9.kolo, neděle 27.9.2009
Sparta Praha
Třinec
2:5
Tesla aréna
Třetiny: 2:3, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 19. Ton z tr. stříl., 20. Broš (Kratěna, Netík) - 11. D. Květoň (Peterek, Seman), 16. Malec (Peterek, D. Květoň), 16. Polanský (M. Růžička, Kohn), 21. D. Květoň (Peterek), 55. Kohn (M. Růžička, Polanský). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:1. Diváci: 5194. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5. 5194
Chábera (16. Přikryl) - Hudec, Černošek, Mrázek, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Vojta, Macholda - Kratěna, Broš, Ton - Výborný, Koreis, Ručinský - Netík, Hlinka, Podlešák - Kafka, Hromas, Látal.
Duba - Seman, Malec, Zíb, Lojek, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - Polanský, Kohn, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Polák, Hampl - Kanko, Ostřížek, Podešva.

Komentář k zápasu

První velkou šanci zápasu měla Sparta, když si David Výborný najel před branku, kterou hájil Tomáš Duba. Puk mu ale ujel a kapitán domácích svoji střeleckou smůlu neprolomil. V dalších minutách byla hra vyrovnaná, hrálo se převážně ve středním pásmu. Na začátku osmé minuty byl vyloučen hostující Martin Růžička, Holešovičtí ale o výhodu brzy přišli, když při střele Vykoukala fauloval clonící Netík a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Po návratu Růžičky do hry hosté využili zkrácenou přesilovou hru a šli do vedení brankou Davida Květoně, který si vyjel před Cháberovu klec a zakončil mezi jeho betony. Vzápětí byl ve středním pásmu zasažen vysokou holí Ondřej Kratěna a Sparta měla čtyřminutovou přesilovku. V té se ale vyrovnání ani nepřiblížila, ojedinělé šance zaznamenali obránci Macholda a Vykoukal.

Brzy přišel trest a v čase 15:01 zvýšil vedení Třince Tomáš Malec po asistenci Jana Peterka. Po pouhých 18 vteřinách přišla další rána pro bezzubě hrající Spartu, na 3:0 zvyšoval do prázdné branky Jiří Polanský po perfektní přihrávce Martina Růžičky. Cháberu vystřídal po třetím zásahu Třineckých Petr Přikryl. Spartě se v této části hry nedařilo absolutně nic, nevyužila ani další nabídnutou přesilovku. Na konci 19. minuty vypíchl Petr Ton puk Zíbovi, který ho následně fauloval. Rozhodčí nařídil samostatný nájezd, který Ton proměnil střelou pod víko. Za půl minuty snížil na rozdíl jediného gólu Michal Broš, který protlačil kotouč pod Dubou do branky.

Do druhé třetiny vstoupili lépe opět hosté z Třince, po 25 odehraných sekundách zvýšil na 4:2 svou druhou brankou v zápase David Květoň, který zakončoval opět mezi betony sparťanského brankáře. V následujících minutách měla Sparta několikrát výhodu přesilových her, více než minutu měla přesilovku pět na tři. Ani jednu však nevyužila, střel bylo žalostně málo. Příležitost zahrát si více než minutu a půl dvojnásobnou přesilovku měl také Třinec, na trestnou putovali Hromas a Hudec. Sparta se dokázala ubránit.

Třetí dějství začal Třinec opatrně a zodpovědně, větší vzruch vzbudil jen střet Kratěny s Dubou. Sparta se tlačila do útoku, všechny jejich šance ale končily u pozorného třineckého gólmana. V oslabení se do velké šance řítil Růžička, Přikryl ale jeho střelu pokryl. V následné hře čtyři na čtyři jel sám na Dubu Kratěna, mířil ale jen do jeho výstroje. Holešovičtí začali při hře ve čtyřech konečně více ostřelovat branku Třince, žádný pokus však do sítě neproklouznul. Po srážce Gulašiho a Netíka ve středním pásmu nedovoleně zastavil útok Třince David Výborný a Sparta se místo tlaku vedoucího k vyrovnání ocitla v oslabení. Ve 55. minutě vstřelil další branku Třince Ladislav Kohn a sebral tak Spartě poslední naději na otočení nepříznivého stavu. V závěru se ještě domácí v přesilovce dostali k několika střelám, snížení se však nedočkali.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Sparta): Odehráli jsme špatný zápas, nešly nám nohy, byli jsme těžkopádní. Místo toho, abychom dostali soupeře na úvod pod tlak, hru si rozsekáme zbytečnými vyloučeními. Při vstupu do druhé třetiny jsme navíc dostali laciný gól. I když jsme pak Třinec dostali během přesilovek pod tlak, gólově jsme to nevyužili. Brankáři si občas vyberou slabší okamžiky, navíc celkově nejsme důslední ve vlastním pásmu. Teď si takový okamžik vybral Chábera, má na to právo."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Našim klukům není skoro co vytknout. Měli jsme výborný pohyb, ustáli jsme těžké kombinace i přesilovky. Nekonal se ani očekávaný nápor Sparty v poslední třetině. Výhru jsme si zasloužili, vážně jsme tu hráli výborné. A pochvalu si zaslouží i Duba, chytil neskutečné věci."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice