Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři zvládli samostatné nájezdy a berou dva body!

22.12.2011 · Daniel Ježek
Třiatřicáté kolo přineslo souboj Ocelářů s Rytíři. Werk aréna byla svědkem vyrovnaného průběhu, kdy se ve vedení vystřídali oba celky. Zápas nakonec dospěl k nájezdům, ve kterých se jediným úspěšným střelcem stal Miloslav Hořava.
33.kolo, čtvrtek 22.12.2011
Třinec
Kladno
3:2sn
Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 2. Ostřížek (McGregor), 56. Hrňa (Polanský), rozhodující sam. nájezd Hořava M. - 29. Dragoun (Kalla, Bicek), 42. Posmyk (Piskáček, Valský). Rozhodčí: Husička, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3601. Střely na branku: 43:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.  
Vojtek - Hrabal, Zíb, Bolf, Hudec, Cartelli, P. Hořava, Richter, Lojek - Chovan, Klimenta, Bonk, Kohn, Polanský, McGregor, M. Hořava, Mičulka, Orsava, Ostřížek, Květoň, Hrňa
Chábera - Toman, Majeský, Drtina, Eberle, Posmyk, Piskáček, Růžička, Kameš - Patera, Bicek, Lukáč, Kalla, Kuchler, Hluchý, Hovorka, Látal, Dragoun, Valský, Bílek, Knotek

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se již po šedesáti vteřinách hry dostali do vyložené šance. Za domácí defenzívu se dostal Marek Hovorka, tváří v tvář brankáři Vojtkovi ale neuspěl. Domácí tak trestali. Bryan McGregor vyhrál buly pro Davida Ostřížka, který pálil z vrcholu kruhu pro vhazování. Ostřížek trefil sice jen vyrářžečku brankáře Chábery, nemusel však vůbec smutnit. Puk se odrazil do vzduchu, poté spadl na brankovou čáru a putoval do sítě. Oceláři se vstřelenou brankou dostali do tempa a vytvářeli si další šance. V největších byli Hudec, či Klimenta, oba ale ztroskotali na hostujícím gólmanovi.

Kladenští se postupem času dokázali domácím vyrovnat, vyložené šance si ale stále tvořili Slezané. V jedné se aktivní McGregor dostal před bránícího hráče, aby předal puk najíždějícímu Ostřížkovi. Ten nesobecky prodloužil na Chovana, před kterým zívala prázdná branka. Slovenskému forwardovi ve službách Třince chyběl krok k tomu, aby rozvlnil síť. A když pak své šance nedokázali proměnit ani Miloslav Hořava s Erikem Hrňou, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Ocelářů.

Druhá perioda nepřinesla tak divácky atraktivní hokej jako první dvacetiminutovka, i v prostřední části jsme ale mohli vidět několik zajímavých akcí. Tu první měl na své holi Jiří Polanský, který měl před sebou jen beton ležícího Chábery. Ten ale byl dostačující na to, aby třineckému forwardovi zabránil skórovat. Vyrovnat mohl ve čtyřiadvacáté minutě Kuchler, který se dostal do mezery mezi obránci Třince. V poslední chvíli ho svkělým obranným zákrokem zastavil Hrabal. Branku tak přinesla až polovina hrací doby.

Hosté byli v tu chvíli aktivnější, když za brankou míchal s pukem Jaroslav Kalla. Ten naservíroval před branku puk volnému Michalu Dragounovi, jenž z voleje prostřelil bezmocného Vojtka. Navrátit vedení na stranu Ocelářů mohl za necelou minutu Lukáš Zíb, taky on ale ztroskotal na pravém betonu hostujícího brankáře. Třineckým se pak naskytla velká šance v podobě dvojnásobné přesilovku, s tou ale domácí nenaložili nijak dobře. A když pak David Květoň nedokázal poslat puk do poloodkryté branky Kladna, šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Do poslední periody vstoupili mnohem lépe hosté, kteří už po devadesáti vteřinách vsítili vedoucí branku. O tu se postaral Marek Posmyk, který dostal přesný pas od Jakuba Valského a prostřelil brankáře Vojtka. Oceláři se ale nechtěli smířit s prohrou a pustili se do útoku. Nejblíže k vyrovnání byl Josef Hrabal, který se snažil dorazit střelu Lukáše Zíba. Gólovou radost domácích ale zatrnul brankář Chábera, který v tuto chvíli podržel svůj tým.

Hosté se opět dokázali přizpůsobit hře domácích a několikrát nebezpečně zahrozit. Rytíři se dvakrát dostali do přečíslení, v prvním případě hosty zastavila tyč, druhou akci zastavil Martin Vojtek. Oceláře to nabudilo a to vedlo k vyrovnání stavu. Jiří Polanský vybruslil zpoza branky, našel Erika Hrňu, jenž podruhé propálil brankáře Kladna. Utkání skončilo po základní hrací době nerozhodně, ve Werk aréně se nastavovalo.

V prodloužení se Oceláři dostali do přesilovky 4 proti 3. V té Třinečtí zamknuli Rytíře, vypracovali si několik šancí. Nejblíže ke vstřelení branky byl Radek Bonk, ten ale poslal puk nad horní tyč. Na řadu přišly nájezdy, v nich se jediným úspěšným střelcem stal Miloslav Hořava, který přisoudil bonusový bod Ocelářům.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (Oceláři Třinec): Musím poděkovat celému týmu, protože jsme dřeli celý zápas. Hra se nám od druhé třetiny nedařila, jak jsme si představovali, ale ve třetí jsme to zkonsolidovali, udělali jsme změny a postupně jsme se zvedali. Škoda, že jsme nerozhodli v prodloužení v druhé přesilovce, tam jsme měli gólové příležitosti, nesehráli jsme to špatně. Bylo ale dobré, že tým projevil vůli, šáhnul si na dno a hráči dřeli. Pak se k nám v nájezdech přiklonilo štěstí.

Zdeněk Vojta (Rytíři Kladno): Bylo to pěkné, vyrovnané, bojovné utkání a musím kluky za předvedený výkon pochválit. Domácí dali dva šťastné góly, které se jen tak nevidí. Před jejich druhým gólem jsme si vzali time, protože druhá lajna tam byla už dlouho. I když jsme následně inkasovali, nemůžeme říkat, že jsme přišli o dva body. Do konce byly ještě čtyři minuty a to je dlouhá doba.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice