Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Opět špatný vstup. Oceláři podlehli Liberci

20.02.2022 · Daniel Ježek
Oceláři v neděli dohrávali duel třicátého devátého kola s Libercem. Třinečtí znovu měli špatný vstup do utkání, kdy se soupeř dostal do dvoubrankového vedení. Ondřej Kovařčík sice snížil manko na jedinou trefu, domácím ale scházela přesnost v zakončení. Druhá korekce nepříznivého stavu z hole Michala Kovařčíka již přišla pozdě, Liberec ve WERK ARENĚ zvítězil 4:2.
39.kolo, neděle 20.2.2022
Třinec
Liberec
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 0:0, 1:2  Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík, 59. M. Kovařčík (A. Nestrašil, Kundrátek) – 4. Ordoš (Derner, M. Zachar), 9. Rychlovský (L. Šmíd, J. Šedivý), 58. Birner (L. Šmíd, Klepiš), 60. M. Zachar. Rozhodčí: Hradil, T. Veselý – L. Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 158. Střely na branku: 44:19. Zblokované střely: 20:7. Hity: 10:13. Vhazování: 24:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.  
HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – Svačina, A. Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Komorski, Bakoš.
Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – A. Najman, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka.

Komentář k zápasu

Oceláři naskočili do dohrávky třicátého devátého kola s Markem Mazancem v bráně, do obranných řad se pak vrátili Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem, kteří reprezentovali Česko na olympiádě v Pekingu. Právě Kundrátek byl u první gólové akce utkání v úvodu čtvrté minuty, když nedokázal zastavit rozjetého Jana Ordoše. Liberecký útočník se prosadil střelou na Mazancovu vyrážečku. Domácí mohli srovnat v sedmé minutě, kdy po velkém tlaku třetí formace pálil Kundrátek. Pavelkovi kotouč sice propadl, nikdo z Ocelářů jej ale do sítě nedorazil.

Po vzájemném vyloučení Chmielewského a Klapky se hrálo ve čtyřech, tato herní situaci více svědčila Bilým Tygrům. Liberec se pět vteřin před návratem obou potrestaných na led dostal do dvoubrankového vedení, Jakub Rychlovský se po individuální akci natlačil před Adámka a střelou do horních pater podruhé poslal puk za Mazancova záda. Oceláři tak od poloviny první dvacetiminutovky dotahovali dvoubrankové manko, to se ale mohlo navýšit, když sudí nejprve neuznali gól hostí pro postavení v brankovišti, nic na tom nezměnila ani trenérská výzva Patrika Augusty.

Neúspěšná challenge přišla Severočechy draho. Třinečtí šli do přesilovky, tu nevyužili, ale v okamžiku vypršení dvouminutového trestu se trefil Ondřej Kovařčík, který do branky dorazil vyraženou střelu Doudery. Hra se následně vyrovnala a větších šancí mnoho k vidění nebylo. Za zmínku stojí pokus Melancona ze sedmnácté minuty, jeho střela z ideální pozice ale třineckou branku přeletěla.

Třiadvacátá minuta byla ve znamení akce bratří Kovařčíků, kdy starší Ondřej získal kotouč v souboji s brankářem Pavelkou, mladší Michal ale v zakončení neuspěl. O pět minut později pak za Liberec zahrozil Šír, za Oceláře následně v protiakci Chmielewski s Douderou, nikomu se ale nepovedlo přesně zamířit. Hráči s drakem na prsou byli v dalších minutách aktivnějším týmem, akce Růžičky s Vránou, ani tečované nahození Adámka ale srovnání nepřineslo. Hostující Faško-Rudáš pak zahodil šanci na navýšení libereckého náskoku.

V závěrečné dvacetiminutovce se tempo hry rozjíždělo pomaleji, větší šance přišly až ve čtyřicáté deváté minutě. Byli to Oceláře, kteří byli velice blízko ke srovnání. Po Kundrátkově akci nejprve těsně vedle pálil Nestrašil, v téže minutě pak po Zahradníčkově střele nepřesně dorážel Růžička. Domácí pokračovali ve velkém tlaku, Michal Kovařčík z hrany brankoviště nasměroval Chmielewského pobídku těsně nad Pavelkovu svatyni.

Pět minut před třetí sirénou měli na hokejkách srovnání Michal Kovařčík a Aron Chmielewski. První jmenovaný z mezikruží napálil Pavelkův beton, Chmielewki pak z dorážky netrefil odkrytou libereckou klec. Sto šedesát vteřin před koncem pak Martin Růžička na útočné modré podrazil rozjetého Šíra a Liberec šel do početní výhody. Bílí Tygři nabídnutou přesilovku využili po deseti vteřinách, kdy střela Michala Birnera od modré propadla Mazancovi přes lapačku do sítě.

Oceláři to ještě zkusili, dvě minuty před koncem odvolali Mazance na střídačku a vydali se do útočné třetiny se šesti bruslaři. Minutu před koncem se po nenápadném nahození Kundrátka od modré před brankou nejlépe orientoval Michal Kovařčík, který bekhendovým zakončením ještě Ocelářům vykřesal naději. Třinečtí ale v rohu útočného pásma přišli o kotouč, když Šmíd sundal Růžičkovi helmu. Sudí ale ponechali tuto situaci bez povšimnutí a Marek Zachar trefou do prázdné branky rozhodl o osudu utkání.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Měli jsme špatný vstup do utkání. Dostali jsme se do díry 0:2, tým to pak stojí spoustu sil, aby se zápasem něco udělal. Nějakou převahu jsme měli, trápíme se ale v koncovce. Bylo tam spoustu šancí a střel, v předbrankovém prostoru jsme ale stále málo důrazní. Klukům to pořád říkáme, musíme tam víc chodit. Když nedáme hezké branky, tak si musíme pomoci těmi špinavými. Teď nám to nelepí, nedáváme víc branek. Od toho se musíme odrazit a chodit si pro góly, aby se to otočilo. Své šance neproměňujeme, pak dostaneme gól ze dvou střel. To je těžké na psychiku hráčů.“

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Nám se povedl vstup do utkání, což je v zápase s Třincem vždy důležité. Musím pochválit hráče. Od gólmana až po posledního hráče to byla parta válečníků. Vítězství jsme uválčili velice dobrým, zodpovědným a poctivým výkonem. Když takhle pracujete, tak pak máte to štěstí a odrazy jdou vaším směrem. Za mě gratulace do kabiny, už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy z Třince vezl body.“


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice