Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost je ve finále!

31.03.2023 · Martina Sikorová
Skvělá práce! Dorostenci zvládli semifinálovou sérii proti Spartě v nejkratším možném čase a po výhře 1:0 v pátečním zápase se do Třince vrací jako finalisté!
SF3, pátek 31.3.2023
Sparta Praha
Třinec
0:1
Sportovní hala Fortuna
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 40. Pohludka (Zielinski, Kubiesa). Rozhodčí: Valenta, Kosnar - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 0:1. Konečný stav série: 0:3. 
HC Sparta Praha: Kogler - Malínek, Marton, Cichoň, Hašek, Mack, Janský - Adamec, Marek, Topol, Nestrašil, Žemlička, Netušil, Hlinka, Poláček, Hrubý, Bolocan
HC Oceláři Třinec: Milota - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski, Blaha - Sajdok, Pohludka, Sikora, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Urbánek, Granečný, Švančara, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí Oceláři začali páteční zápas aktivně, skóre mohli otevřít už ve třetí minutě. Radim Mrtka v přečíslení dva na jednoho našel Marcela Mikulu, ten ale z ideální pozice branku netrefil. Přáno pak nebylo ani Petru Sikorovi, jehož výstavní ránu zastavila konstrukce za zády sparťanského gólmana.

Bez práce ale nebyl ani třinecký Jakub Milota, který v polovině třetiny čelil aktivnímu Františku Netušilovi. Taky brankář Ocelářů se pak mohl spolehnout na tyč, která odrazila střelu Filipa Topola. Do kabin se tak po úvodní dvacetiminutovce šlo za stavu 0:0.

O zajímavé šance nebyla nouze ani ve druhé části. Jako první hrozila Sparta, proti dorážce Davida Hrubého do odkryté klece ovšem parádně zasáhla lapačka třineckého gólmana. Na opačné straně pak ve vyložené příležitosti selhal Šimon Pohludka, který promáchl. Další akci Ocelářů domácí hasili jen za cenu faulu a to se jim stalo osudným. Hned po prvním vyloučení totiž Pražané vyhodili puk mimo hřiště a museli do tří.

Třinec nabídnutou možností nepohrdl. Šimon Pohludka nejprve po přihrávce Aleše Zielinského branku netrefil, jeho spoluhráč mu ale o pár vteřin později nabil ke střele ještě jednou. A tentokrát už se útočník s číslem 21 nemýlil. Tato trefa se nakonec ukázala jako postupová, další gól už totiž nepadl.

V klasické přesilovce sice mohl náskok Třince navýšit Petr Sikora, který ale na Maxe Koglera se sérií dorážek nevyzrál. S tečí pak krátce před koncem třetí části neuspěl ani kapitán Ocelářů Matěj Kubiesa, trápit ho to ale příliš nemuselo. Třinec v závěru ubránil sparťanskou hru bez brankáře a po fotbalovém vítězství 1:0 slavil postup do finále.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec