Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úder v samotném závěru: Dorost ve finále vede 2:0!

07.04.2023 · Adam Sušovský
Pouhých osmačtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby dokázali dorostenci urvat druhý finálový zápas proti Plzni, o výhře 5:4 rozhodl gólem z přesilové hry Robin Švančara. Mladí Oceláři vedou 2:0 na zápasy, série pokračuje v pondělí v Plzni.
F2, pátek 7.4.2023
Třinec
Plzeň
5:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 1:3, 1:0  Branky a nahrávky: 1. Kubiesa (Zielinski), 3. Pohludka (Byrtus), 20. Granečný (Dravecký, Hladonik), 33. Rybnikár (Švančara, Pohludka), 60. Švančara (Rybnikár, Mikula) – 14. Titlbach (Benák, Prošek), 22. Kocek (Tolar, Slačík), 26. Makovec (Benák, Holubec), 40. Titlbach (Benák, Klatovský). Rozhodčí: Škach, Šudoma – Blažek, Jurčík. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
HC Oceláři Třinec: Milota - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski, Blaha - Sajdok, Pohludka, Sikora, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček
HC Škoda Plzeň: Mařík - Tolar, Holubec, Kocek, Černý, Prošek, Skala, Kamas - Hofrajtr, Úbl, Pavlák, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí hokejisté Třince a Plzně nastoupili po pátečním poledni ke druhému finálovému duelu extraligy dorostu. Vyrovnanou bitvu zlomili domácí až v samotném závěru při přesilovce. Ve finálové sérii si tak připisují druhé vítězství.

Hned v první minutě se malým stadionem pod Javorovým prohnal Werkový cug, když už po šestatřiceti vteřinách hry otevřel skóre Matěj Kubiesa. Domácích byl v úvodu utkání doslova plný led. V čase 2:03 už to bylo po výstavní trefě Šimona Pohludky 2:0 pro Oceláře. Hosté reagovali na špatný začátek oddechovým časem.

Plzeň se v dalších minutách srovnala, avšak šancí si příliš nevytvořila. O to překvapivější byla nádherná kombinace hostí ve čtrnácté minutě, po které snižoval do prázdné branky Adam Titlbach.

Oceláři si však ještě v úvodní třetině přichystali jedno překvapení. Po Draveckého střele dorážel necelou minutu před koncem puk za záda plzeňského Maříka Vojtěch Granečný. Třinec šel do kabin s vedením 3:1.

To, co se domácím podařilo v první třetině, zopakovali v té druhé hosté. Po necelých dvou minutách hry snížil na rozdíl jedné branky Petr Kocek. O necelé čtyři minuty později vykouzlili indiáni po hrubce třinecké obrany další parádní kombinaci. Po brance Petra Makovce bylo vyrovnáno.

Gólové velikonoční hody pokračovaly i nadále. V čase 32:19 vrátil domácím barvám vedení Michal Rybnikár. I na tohle však dokázali dorostenci Plzně zareagovat. V samotném závěru druhé části se blýsknul druhou brankou v zápase Adam Titlbach. Do sirény zbývalo pouhých 23 vteřin.

Až třetí třetina nám přinesla typický play-off hokej založený na dobré obraně. Dlouho to vypadalo, že utkání dospěje až do prodloužení. Špatné střídání hostů v závěru třetí části ale přihrálo Ocelářům přesilovku, kterou domácí dokázali využít.

Osmačtyřicet vteřin před koncem dotlačil na brankovišti za čáru kotouč Robin Švančara a odpálil oslavy domácích z druhého vítězství ve finálové sérii. Oceláři vyhráli 5:4, do Plzně pojedou s vedením 2:0 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Další skvělý play-off zápas. Z naší strany jsme ale udělali opět plno chyb. Hlavně byly nevynucené. Plno věcí potřebujeme zjednodušit a zlepšit. Nakonec jsme rádi, že se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Dneska je to pro nás hořká porážka. Měli jsme špatný vstup do utkání. Rychlé vedení je dost svazující, protože tým, který vede, rychle hru vypustí. My jsme se na výsledek dotáhli a myslím si, že jsme dvě třetiny byli lepším týmem. Ve třetí třetině jsme udělali chybu při střídání. Šli jsme na dvě minuty ven a dostali jsme gól chvilku před koncem."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice