Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Postup dokonán! Oceláři porazili Spartu, zářil Marcinko

28.03.2023 · Daniel Ježek
Hned na první pokus se hráčům s drakem na prsou povedlo proměnit vydřený mečbol z pražského ledu. Třinec ve WERK ARENĚ podal skvělý výkon, zvítězil vysoko 5:1 a může se těšit na semifinálovou bitvu s Pardubicemi. Zářil tříbodový Tomáš Marcinko, efektně zakončující Libor Hudáček nebo spolehlivý Ondřej Kacetl.
ČF6, úterý 28.3.2023
Třinec
Sparta Praha
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 3:1  Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička – 49. Kempný (Buchtele). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Axman, J. Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 19:34. Zblokované střely: 3:30. Hity: 2:7. Vhazování: 20:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1. Konečný stav série: 4:2. 
Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Marcinko, Hudáček – Hrňa, M. Roman, Chmielewski.
J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, Horák, Tomášek – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen.

Komentář k zápasu

Pro šestý díl čtvrtfinálové série se do sestavy Ocelářů vrátil Tomáš Marcinko, který v minulém klání odpykával jednozápasovou stopku. Urostlý útočník se stal jednou z hlavních postav večera.

Od úvodního vhazování se hrál vyrovnaný hokej ve vysokém tempu, obě obrany ale fungovaly velice spolehlivě, a tak brankáři mnoho práce neměli. Třinečtí se do soupeřovy třetiny dostávali o něco častěji, rezultovala z toho vedoucí branka z poloviny osmé minuty. Tomáš Marcinko na brankovišti vyšťoural kotouč pro Vladimíra Draveckého, který zcela nehlídán pálil do odkryté Kovářovy branky.

Po inkasované brance hosté přidali na tempu. V desáté minutě Formanovo nahození lehce tečoval Sobotka, Kacetl ale nemusel zasahovat, když kotouč mířil mimo tři tyče. Hned vzápětí se tentýž hráč připravil další šanci, kdy namazal Poláškovi, Kacetl tentokráte spolehlivě zasáhl. O minutu později pak zahrozili domácí, Voženílek vyzval ke střele Růžičku, toho ale zastavil Kovář.

Další minuty první dvacetiminutovky mnoho šancí nenabídly, na konci poslední minuty pak fauloval Němeček a Třinec začal druhou třetinu v početní výhodě. Ta se ale Ocelářům příliš nepovedla, na jejím konci nepřesně pálil Hudáček. Po dalším faulu hostujícího celku, konkrétně kapitána Řepíka, už Slezané slavili. Tomáš Marcinko nejprve patičkou poslal puk na Růžičku, ten jej okamžitě vracel do předbrankového prostoru, kde Marcinkovi stačilo jen nastavit hůl – 2:0.

Domácím se s dvoubrankovým vedením hrálo podstatně jednodušeji, do hry Sparty se naopak vloudila nervozita a nepřesnosti. V šestadvacáté minutě Kacetla nepřekonal Kempný, vyhraným pěstním soubojem nad Tomáškem se pak prezentoval Hudáček. Při hře ve čtyřech měli hosté více ze hry, kromě vyražené střely Krejčíka se ale do vážnější šance nedostali.

V polovině střetnutí fauloval Daňo, hosté se v přesilovce dostali do tlaku, Sobotka, Kempný ani Řepík ale Kacetlovo kouzlo neodčarovali. Ke slovu se tak opět dostali Oceláři. V třicáté šesté minutě domácí zamkli soka před jeho brankou, Kovářov měl obrovský kus štěstí, kdy se vyražený pokus Adámka vzduchem snesl do výstroje hostujícího gólmana a neodrazil se do sítě.

Tři a půl minuty po startu třetí periody fauloval Doudera. Sparta v početní výhodě držela kotouč v blízkosti třinecké klece, její ohraný vzorec ale k úspěchu nevedl. Kacetl si totiž poradil se všemi pokusy, nebezpečně stříleli především Kousal a Kaše. Třinec ubránil oslabení a následně udeřil. Marinčinovo vyhození po mantinelu sebral Libor Hudáček, slovenský forvard si najel do předbrankového prostoru a po kličce střelou z hokejkou mezi nohami zavěsil kotouč pod horní tyč.

Hosté ale rychle kontrovali. Po třiceti vteřinách Kacetlovu neprůstřelnost zrušil Michal Kempný, hostující obránce se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a nekompromisně jej poslal pod horní tyč. V padesáté první minutě si ale Sparta nepohlídala střídání, hrála v šesti a po sedmi vteřinách oslabení inkasovala. Kovářem vyraženou střelu Martina Růžičku do branky zametl Tomáš Marcinko.

Další průběh hry Třinec kontroloval. Sparta se nemohla dostat do útočné třetiny, domácí skvěle bránili své území. Tři minuty před koncem to hosté zkusili se šesti bruslaři v poli. To se ale Pražanům vymstilo, vypíchnutí Martina Růžičky na vlastní modré doputovalo až do opuštěné branky.

Oceláři v šestém duelu předvedli dominantní výkon, zvítězili 5:1 a popáté v řadě postoupili do semifinále. V souboji o finálovou účast se Třinec utkání s Pardubicemi.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Chci předně poděkovat a pogratulovat hráčům za sérii. Děkuju i Spartě, byly to gentlemanské souboje na hraně fair play a bojovnosti i obětavosti. Jsem rád, že se to nepřelilo nikam dál. Myslím, že i pro diváky to byly kvalitní zápasy, a jsem rád, že jsme postoupili.“

Miloslav Hořava (Sparta): „Poslední tři zápasy byly podobné. Tlačili jsme, ale nedali jsme žádné góly, a proto jsme prohráli utkání i sérii. Nebyli jsme produktivní.“


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice