Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vybojovali druhé vítězství v semifinálové sérii

06.04.2023 · Adam Sušovský, foto: Marian Ježowicz
Třinečtí hokejisté dokázali ve třetím semifinálovém utkání přetlačit pardubické Dynamo, když po brance Hrni ve třetí části hry odrazili další útočné snahy hostů. V semifinálové sérii se tak ujímají vedení.
SF3, čtvrtek 6.4.2023
Třinec
Pardubice
2:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 19. L. Hudáček (Dravecký), 49. Hrňa (M. Doudera, Chmielewski) - 27. Vondráček (T. Dvořák, A. Musil). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 14:34. Střely mimo: 9:18. Zblokované střely: 6:29. Hity: 7:11. Vhazování: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Stav série: 2:1. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, M. Adámek, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, M. Daňo – Kurovský, P. Vrána, A. Nestrašil – Dravecký, Voženílek, L. Hudáček – Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski – Svačina
HC Dynamo Pardubice: Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Vondráček, A. Musil, Mandát – Paulovič, Rákos, Říčka – T. Kaut

Komentář k zápasu

Odhodlaný výkon zajistil třineckým Ocelářům druhý gól v semifinálové sérii, na domácím ledě se Třinec obětavě bránil vítězi základní části a navzdory drtivé střelecké převaze Dynama zvítězil 2:1.

Pardubice byly aktivnější už od úvodu, přestože v jejich sestavě chyběl kapitán Poulíček, kterého nahradil extřinecký Rákos. Kacetl si ale pohlídal příležitost Hyky i přečíslení dva na jednoho v podání Sedláka a Hyky, o chvíli později mu navíc při střele Sedláka pomohla i tyč.

A tak udeřil Třinec! Výstavní individuální akci vytasil ze svého repertoáru útočník Libor Hudáček, který nakonec pálil přesně k tyči. Byla to teprve třetí třinecká střela na branku soupeře.

Ve druhé třetině měli chvíli lehce navrch domácí, minimálně byli Oceláři nebezpečnější. Svědčí o tom třeba protiútok Hrni s Chmielevským, nebo střela Hudáčka. Ani jeden z těchto pokusů se však neujal a tak se z ničeho nic radovali hráči Dynama. Kacetl před sebe jen vyrazil nahozený puk od modré čáry a Tomáš Vondráček jej důrazně dokázal dorazit za jeho záda - 1:1.

Hosté od té chvíle byli nadále střelecky aktivnější, vytvářeli si i lepší příležitosti, do těch vyloženě gólových se však přes pozornou třineckou obranu nedostávali. Totéž se dělo také v závěrečné dvacetiminutovce, zatímco hráči Dynama bušili do pozorné třinecké obrany, Oceláři dávali góly. Běžela 49. minuta, když Doudera nahazoval puk na Willa, ten ho ve své výstroji neudržel a důrazný Erik Hrňa vystřelil Ocelářům druhou výhru v sérii.

Následovaly sice minuty dlouhého pardubického tlaku, který v jednu chvíli umocnila také přesilová hra, Oceláři ale obětavě poslední sekundy zápasu ubránily. Vedou 2:1 na zápasy, série ve WERK ARENĚ pokračuje v pátek.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „V zápase jsme asi nebyli lepší. Z naší strany jsem tam ale viděl spoustu bojovnosti, spoustu nasazení, zblokovaných střel. Hlavně v přesilových situacích soupeře. Vážím si toho a děkuji hráčům.

Radim Rulík (Pardubice): „Po celé utkání jsme byli aktivní, bohužel jedna (vstřelená) branka je málo. Potřebovali jsme dát více gólů. Těsný zápas se rozhodl v závěru, kdy jsme nepokryli hráče v předbrankovém prostoru, a prohráli jsme 2:1. Škoda, že jsme si trošku nepomohli přesilovkou. Náš výkon byl ale aktivní a měli jsme jednoznačnou střeleckou převahu. Byl to zápas, který se stává. Nejen nám, i jiným týmům.“


×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec