Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři jsou popáté v historii ligovými šampiony!

28.04.2023 · Michal Samiec, foto: Marian Ježowicz
Ještě jeden zlatý večírek pro tuhle partu! Šestý zápas nabídl obrovské nervy, hradečtí hokejisté se nevzdávali. Hosté ve třetí třetině srovnali vývoj zápasu, ale zlatý gól Libora Hudáčka rozhodl o pátém titulu celkově a čtvrtém v řadě pro třinecké hokejisty. Oceláři jako první tým v historii vyhrál zlato z předkola!
F6, pátek 28.4.2023
Třinec
Mountfield HK
4:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 3:1  Branky a nahrávky: 14. Marinčin (Voženílek), 57. L. Hudáček (Voženílek, A. Nestrašil), 59. A. Nestrašil (J. Jeřábek), 59. M. Daňo (P. Vrána, Smith) - 47. Rosandić (F. Pavlík). Rozhodčí: Hribik, Šír – Jiří Ondráček, D. Hynek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 32:21. Střely mimo: 3:7. Zblokované střely: 9:15. Hity: 6:8. Vhazování: 39:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Konečný stav série: 4:2. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, M. Adámek, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, M. Daňo – L. Hudáček, Voženílek, A. Nestrašil – Kurovský, Miloš Roman, Dravecký – Hrňa, P. Vrána, Chmielewski.
Mountfield HK: Machovský – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandić – Werek, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Okuliar, Kevin Klíma, Zachar – R. Pilař, Lev, Eberle – Smoleňák.

Komentář k zápasu

Úvod první třetiny šestého zápasu byl jednoznačně v režii domácích, kteří si vytvořili od prvního vhazování územní převahu. Ve druhé minutě si Oceláři vypracovali taky první velký tlak před Machovským poté, co Růžička v rohu získal kotouč. Při dalším střídání měla nápor v hradeckém pásmu také Voženílkova formace, když z vlastní třetiny rozjel ofenzivní snažení Hudáček. V polovině šesté minuty srazil tvrdě, ale dle rozhodčích čistě Okuliara Voženílek a v obranném pásmu hostů vznikl rozruch – hosté chtěli potrestat Voženílka, toho se jal bránit Hudáček, kterého chtěl na souboj bez rukavic vyzvat Kalina. Nakonec se Hudáček chytl s Filipem Pavlíkem a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. V tomto fragmentu první třetiny vznikla velká šance hostů, když Jergl centroval od pravého mantinelu na Perreta sjíždějícího před branku. I domácí si vyrobili šanci, když z jízdy z levého křídla střílel Daňo.

V desáté minutě se Marcinkova pětka dostala rychle přes střední pásmo díky kombinaci všech hráčů a tuto akci zakončoval z vrcholu pravého kruhu opět Daňo. O další minutu později zase blikala kontrolka v pásmu domácím – akci zahájil svižnou střelou zleva Perret, pak ještě hosté dávali od modré před branku na teč. Na konci čtrnácté minuty padl jediný gól úvodních dvaceti minut, když přihrávku zpoza branky do slotu proměnil v úvodní gól zcela osamocený Martin Marinčin. Slovenský bek tak ukončil téměř stodesetiminutové čekání Ocelářů na gól. V předposlední minutě úvodní třetiny pak dostal krok za třineckou obranu puk do jízdy Radovan Pavlík, ale neměl moc možností na zakončení a jeho pokus Kacetl vyškrábl.

Ve druhé třetině byla aktivita v mírně větší části hracího času na holích hradeckých hokejistů, ale Oceláři bránili aktivně a efektivně. Hráči Mountfieldu se snažili o ofenzivní tvorbu, ale naráželi na pevnou zeď třinecké obrany a Slezané několikrát nebezpečně zahrozili. První náznak šance měla ve třetí minutě Voženílkova formace, která těžila z aktivní práce svého centra. Pak byly k vidění na třinecké ofenzivní straně dva náznaky šance po akci dva na dva – postupoval Hrňa s Vránou, střílel prvně jmenovaný, a pak Chmielewski s Nestrašilem a Machovský musel zasahovat po střele polského útočníka. Šanci srovnat pak neproměnil Kalina, který od modré trefil tyč, a na druhé straně nenavýšil vedení Marinčin – ten využil pádu Janka a postupoval ze strany na Machovského.

Těsně před polovinou normální hrací doby zakombinovali všichni členové Vránovy formace, ale situace skončila Chmielewského centrem do brankoviště. Polský útočník měl dost zakončení ve druhé dvacetiminutovce, další si připsal po přihrávce Kurovského. Čtyři a půl minuty před druhou sirénou byl vyloučen Werek, ale Oceláři, přestože byli usazeni před Machovským, si velkou šanci nevytvořili. Obrovský závar ve třineckém brankovišti naopak vznikl po centru Radovana Pavlíka od modré, který Kacetl nedokázal zkrotit napoprvé.

Třetí třetina začala z pohledu Ocelářů opatrně. Snažili se pacifikovat ofenzivní choutky hostujícího týmu, ale Královéhradečtí hokejisté postupem času získávali čím dál víc času v útočné třetině. Domácí byli schopni efektivně neutralizovat aktivitu Hradce a nepouštět soupeře do slotu. To se dařilo přesně šest minut, pak Filip Pavlík z osy kluziště nabil Mislavu Rosandićovi, který schovanou střelou k tyči srovnal průběh zápasu. Hned po inkasované brance nabíjel od modré před branku Voženílkovi Adámek a v osmé minutě se zrodily dvě velké šance – domácí ztratili puk ve vlastním pásmu a Filip Pavlík hledal cestu za rozhozeného Kacetla a z protiútoku se Hrňa, kterému najížděl Chmielewski, pokusil sám neúspěšně zakončit. V deváté minutě byl sám na slotu Eberle, jeho pokus kryl Kacetl.

Následující minuty nenabídly příliš mnoho gólových příležitosti. Hosté cítili šanci zápas pro sebe urvat, domácí se naopak nechtěli smířit se ztrátou slibně se vyvíjející hry. Zhruba čtyři minuty před třetí sirénou si vytvořila tlak Vránova formace, ale gól padl až o moment později, když Libor Hudáček proměnil ve vedoucí gól přihrávku zpoza branky. Dvě a půl minuty před třetí sirénou se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, ale Oceláři jim dvakrát vyndali puk z pásma a při druhé této situaci poslal puk do odkryté sítě Andrej Nestrašil. Hosté se nevzdávali a ještě jednou poslali Machovského z brány a druhý gól do odkryté brány poslal Marko Daňo. Konečný stav finálové série - Oceláři 4, Mountfield 2!


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice