Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Šlágr kola v prodloužení pro Dynamo

20.10.2023 · Michal Samiec
Velmi zajímavé představení připravili pro příznivce hokeje hráči Pardubic a Třince. Domácí na svém ledě po dvou třetinách vedli o dvě branky, Oceláři slepenými zásahy vybojovali z hitu dvanáctého kola pro sebe aspoň bod. Minimální rozdíl mezi oběma týmy stanovila Poulíčkova branka v prodloužení.
12.kolo, pátek 20.10.2023
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
4:3p
enteria arena
Třetiny: 2:0, 1:1, 0:2 – 1:0  Branky a nahrávky: 4. Radil (R. Kousal, T. Zohorna), 15. Vála (R. Kousal, Radil), 28. Čerešňák (Radil), 64. Poulíček (Radil) – 21. Martin Růžička (Polášek), 43. Pánik (Martin Růžička), 44. Kurovský (Smith, L. Hudáček). Rozhodčí: A. Jeřábek, Pražák – Bohuněk, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 982. Střely na branku: 22:24. Střely mimo: 19:7. Zblokované střely: 23:12. Hity: 9:8. Vhazování: 40:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3. 
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála – Hyka, L. Sedlák, M. Kaut – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Pochobradský, Cienciala, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Polášek, M. Adámek, Nedomlel, Kundrátek – Martin Růžička, Voženílek, Pánik – Wałęga, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký.

Komentář k zápasu

První utkání třineckých Ocelářů proti nejčastějšímu extraligovému soupeři od jarního epického sedmého semifinále začalo zostra. Už v první minutě došlo k tvrdému setkání mezi elitními forvardy obou týmů Růžičkou a Sedlákem a možná nepotrestané píchnutí Sedláka do slabin třineckého hráče odstartovalo emoce, které se poté jako červená nit táhly celou úvodní dvacetiminutovkou šlágru dvanáctého ligového kola. Na první gólový zápis zaplněná pardubická aréna nemusela dlouho čekat – na konci čtvrté minuty domácí využili smolného odrazu puku od zadního mantinelu a první branku zápasu si připsal nejlepší extraligový střelec Lukáš Radil, který dorazil Kacetlem vyraženou střelu Kousala. Domácí pak mohli jít brzy do dvoubrankového vedení, protože byl vyloučen Marinčin. Jedinou přesilovou hru úvodní dvacetiminutovky ale nevyužili.

V polovině první třetiny byli vzájemně vyloučeni Kaut s Voženílkem po jednom z dalších tvrdších střetů, když třinecký hráč čistil předbrankový prostor od clonícího Sedláka. Ve čtrnácté minutě vyjel s pukem na holi z rohu před třineckou branku Hyka, ale ani v mnohem méně exponovaném momentu než v jarním semifinále se pardubickému hráči nepodařilo prostřelit Kacetla v brance pod jižní tribunou. O necelou minutu později ale musel třinecký brankář vylovit druhý puk, když za něj zaplachtilo nahození Ondřeje Vály od modré, které neviděl přes blok před svou brankou. Hned po buly se dostali hosté do akce dva na jednoho, když najížděl puk vedoucí Vrána s Hrehorčákem. Třinecký kapitán vzal exekuci této příležitosti na sebe, ale Will proti největší šanci Ocelářů v úvodní třetině odolal.

Druhá třetina pokračovala ve velmi intenzivním způsobu boje. Už po 38 sekundách se dostali Oceláři na dostřel. Hosté se zmocnili v útočném pásmu puku. Růžička nabil zpoza branky na střelu Poláškovi, který si sjížděl od modré. Ten první střelou neuspěl, ale napodruhé z úhlu dokázal poslat puk před branku na úplně volného Martina Růžičku. Třinecký kanonýr sice napoprvé do prázdné branky kotouč neposlal, ale s dorážkou pod ležícím Willem už uspěl a vstřelil poprvé po více než devíti letech gól v pátém utkání v řadě. Oceláři v první polovině druhé části hry pokračovali v ofenzivní aktivitě, když unikal Kurovský, ale nakonec se k zakončení nedostal. Další snažení Slezanů zbrzdilo Pánikovo vyloučení a využitá přesilovka Dynama, když se prosadil Peter Čerešňák.

Domácí vedli o dva góly, ale Oceláři neskládali zbraně. Ve druhé třetině byli o poznání aktivnější než v první dvacetiminutovce a Pardubicím se v ofenzivní tvorbě dokázali vyrovnat. Hra byla nadále tvrdá, oba týmy si nic nedarovaly. V jednom střídání tvrdě a čistě dohrál Radila Hrehorčák a za vzájemné zaklesnutí před pardubickou brankou byli vyloučeni společně Roman se Zohornou. Teprve ve druhé polovině prostřední hrací doby dostali Oceláři možnost hrát v početní výhodě. Přesilovku sice nevyužili, ale nadějné pozice si v ní vyrobili. Nicméně i po čtyřiceti minutách vedli domácí o dva góly.

Třetí část hry začali aktivněji domácí hráči, kteří se od úvodních minut tlačili do útočného pásma. Záměr svěřenců trenéra Varadi byl jasný – hned na začátku třetí části hry, které mají hráči Dynama v této sezóně velice silné, zmáčknout soupeře a rozpracovat nadějný náskok. Na konci třetí minuty ale fatálně zaváhal za svou brankou Will, Růžička mu ukradl puk a z předbrankového prostoru pak zametl puk do odkryté branky Richard Pánik. Neuplynula ani minuta a Smithovo nahození od modré usměrnil za Willa hraniční výškou hole Daniel Kurovský. Sudí branku dlouho zkoumali na tabletu, nicméně neshledali na ni nic proti pravidlům, a tak bylo oficiálně vyrovnáno. Ve třetí třetině tak stačily necelé čtyři minuty a sledovali jsme zcela jiný příběh. Oceláři nebyli daleko od toho, aby průběh zápasu překlopili na svou stranu po dalším chybném Willově výletu za branku, ale tentokrát Dynamo mělo kliku.

Rozlet Ocelářů pak zbrzdil další Pánikův faul. Domácí potočili Třinecké na kolotoči, ale nakonec svou standardní situaci nevyužili a skóre tak bylo i sedm minut před třetí sirénou nerozhodné. V závěru byli aktivnější domácí, kterým se podařilo několikrát zamknout Slezany před jejich brankou. Šedesát sekund před koncem pak byl v obrovské šanci Říčka, který ale nedotáhl svou kličku do strany Kacetlovi. Zápas tak dospěl k rozuzlení v nastavení. V prodloužení měl nejprve obrovskou šanci Roman, za rozhozeného Willa ještě dorážel Hrehorčák. Domácí se se štěstím těmto příležitostem ubránili a emocemi nabitý zápas nakonec v předposlední nastavené minutě rozstřihl Patrik Poulíček. Konečný stav utkání – Dynamo 4, Oceláři 3!

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Oceláři): „Tohle byl zápas hodný úřadujícího mistra a současného lídra tabulky. Hrálo se v super atmosféře a když ho budu hodnotit po třetinách, ta první nám vůbec nevyšla. Byli jsme všude pozdě, prohrávali osobní souboje a bohužel šli i do nepříznivého stavu. Druhá třetina z naší strany byla o něco lepší, bohužel jsme tam měli situace v našem oslabení, které bychom nechtěli. Výborně jsme vstoupili do té třetí, dali dva góly a měli i další šance. Taky se nám podařilo v závěrečných minutách ubránit přesilovku i tlak soupeře. Prodloužení se mi hodnotí těžce, protože jsme v něm nedali jasnou šanci před prázdnou brankou a inkasovali po tom, co jsme ztratili puk dva metry za modrou čárou. To by se nám nemělo stávat, měli bychom v takové situaci jít do zakončení. Proto Dynamu gratuluju k bodu navíc.“

Václav Varaďa (Dynamo): „První třetina se mi z našeho pohledu líbila. Vstoupili jsme do toho dobře, dali jsme dvě branky. Mohli jsme dát i na 3:0, kdy se nám ale nepodařilo zakončit do prázdné branky. Ve druhé třetině jsme si vzali inkasovanou brankou momentum. V podstatě všechny branky, co jsme dnes inkasovali, jsme soupeři darovali. I když ta hra byla vyrovnaná, my jsme to opravdu odmakali. Je těžké hrát proti soupeři, který hraje delší dobu pospolu a ví, co obnáší vyhrávat a zdolat všechny soupeře. My jsme moc rádi za dva body, které dnes k našemu výkonu, myslím, patřily. Byli jsme o chloupek lepší. Pro nás je to ponaučení, že musíme hrát šedesát minut. Jenom tak můžeme soupeře porážet, bez toho se body nebudou kumulovat.“