• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Cienciala: Musíme začít jezdit

Ani teď to nevyšlo. Oceláři nadále čekají na první venkovní výhru v sezoně. Na Kladně padli 2:3 v zápase, ve kterém neproměnili ani dlouhou přesilovku pět na tři. Utkání s novináři hodnotil autor jednoho z gólů David Cienciala.

Oceláři na Kladně dvakrát dotahovali skóre, proč nakonec 2:3 prohráli?

Byl to vyrovnaný zápas, ale Kladno si za tím vítězstvím šlo trošku víc. Proto vyhrálo.

Na ledě posledního týmu minulé sezony už prohrála i Sparta a Kometa, Rytíři jsou zatím v sezoně doma stoprocentní. Čím to je?

Tady se hrálo vždycky špatně, hrají dobře. Mají hru nacvičenou a letos po soupeři chodí strašně aktivně. V extralize je každý zápas vyrovnaný. Je úplně jedno, jestli hrajete s Kladnem nebo Pardubicemi.

Tak či tak platí, že Oceláři nadále nevyhráli venku. Proč?

My si k tomu něco říkáme pořád. Párkrát jsme prohráli v prodloužení nebo na nájezdy, ale není to z naší strany ono. Musíme začít víc jezdit po prdeli, víc chodit do branky a dávat víc špinavých gólů než doteď. Mně se k tomu těžko teď něco říká, protože všechny zápasy byly vyrovnané a byly o jednom gólu. Musíme se na ten dnešní ještě podívat.

Když mluvíš o špinavých gólech, ty jsi dnes jeden šťastný dal. To je cesta?

Šťastný byl, to jo… Předtím jsme ale měli stoprocentní tutovku, při které Kundrc (Kundrátek) zlomil hokejku a nemohl vystřelit. Dneska je spíš škoda, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři. Byla dlouhá a z naší strany katastrofální.

Proč dnes Třinci nešly přesilovky, které patřily dosud k nejlepším v lize?

Nevím, nevím. Někdy to jde, jindy ne. Před zápasem nám ze sestavy vypadl Hudy (Hudáček), improvizovali jsme a neuměli si s tím poradit. Domácí nás dobře napadali, nebyli jsme v přesilovce skoro schopni ani založit útok. Musíme to příště zjednodušit. Házet všechno na branku, jít si pro to.