• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
HC Oceláři Třinec
PONDěLí 6. 10. 2014
Extraliga staršího dorostu
7 : 0

(4:0, 3:0, 0:0)

Werk aréna

HC RT TORAX Poruba

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Roman (Hladonik, Hrachovský), 7. Roman (Hladonik, Kofroň), 13. Roman (Kofroň), 14. Murín, 24. Poruba (TS), 31. Kofroň (Imrich, Radzienciak), 34. Sztwiertnia (Poruba, Bartko). Rozhodčí: Krenželok - Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 4:6, navíc Boháč (POR) - 10 minut osobní trest za naražení zezadu a za faul Olšra (POR) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 327. Střely na branku: 69:8. Průběh utkání: 7:0.

HC Oceláři Třinec

Loubal – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Bartko, Imrich, Krzak – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Kofroň, Poruba, Plitko, Hladonik, Murín, Bárci, Sztwiertnia, Roman

HC RT TORAX Poruba

Bayer – Olšr, Skokan, Šustala, Široký, Boháč, Prokeš, Konvička, Prepsl – Holub, Csabala, Malát, Stach, Dang, Nardelli, Veselý, Žídek, Horvát, Irgl

Jako první prověřili pozornost soupeřova brankáře Oceláři, střela Romana ale Bayerovi příliš starostí nenadělala a ani třineckému gólmanovi pak nedělalo problém zasáhnout proti pokusu Irgla. Poté už se ale roztočil naplno útok domácích, Sztwiertnia a po něm také Kaukič sice své šance nevyužili, o pár minut později už se Oceláři z branky radovali.

Miloš Roman se po přihrávce Hladonika protáhl až před Bayera, potáhl puk do strany, aby ho pak nad ležícím brankářem hostů poslal pod horní tyč. Časomíra stihla odečíst jen třicet jedna sekund a hráči Třince se mohli radovat z druhého gólu, jehož autorem byl opět Miloš Roman, který tentokrát dorazil do sítě střelu Hladonika. O dalších šest minut později završil Miloš Roman hattrick, když poslal puk mezi pravou tyčí a betonem brankáře do branky.

Ani toto vedení ale Ocelářům nestačilo a o minutu později lovil Bayer ze své sítě čtvrtý kotouč poté, co ho prostřelil Matěj Murín. Poruba pak dostala k dispozici více než půlminutovou dvojnásobnou přesilovou hru, tu ale nevyužila.

Krátce po startu druhé třetiny byl v úniku zahákován Jan Poruba, celou akci si tak zopakoval z nařízeného trestného střílení a tentokrát už puk za brankovou čáru dostal. Oceláři i nadále tlačili svého soupeře, hostující brankář ale dokázal likvidovat všechny jejich šance.

Šestého gólu se Třinec dočkal až v polovině utkání. Poruba špatně střídala, puk se dostal od třineckých obránců na modrou čáru k Davidu Kofroňovi, jenž se řítil sám na Bayera a prudkou ránou mu nedal žádnou šanci. První velkou příležitost měli hráči RT TORAX krátce po této inkasované brance, Veselý ale kotouč do prázdné branky z velkého úhlu neposlal, vynutil však svému týmu alespoň přesilovku.

Tu ale hosté nevyužili a hned po jejím skončení inkasovali posedmé. Eryk Sztwiertnia se objevil s kotoučem u pravé tyče a procpal jej za brankovou čáru.

Ani v závěrečné dvacetiminutovce se obrázek hry příliš nezměnil. Blízko dalšího gólu Třince byl Haman, ten ale při hře ve čtyřech trefil pouze horní tyč. A skóre se neměnilo ani po skrumáži před brankou Loubala, jelikož se ke kotouči dostali jako první Třinečtí.

Do útoku se pak vrhl také obránce Poruby Šustala, v akci jeden na jednoho ale neobešel třineckého beka Adámka. V závěrečných minutách pak byli aktivnější hosté, kteří se snažili alespoň o čestný gól. Ale protože si na třineckého brankáře nepřišel Irgl ani Žídek, mohl na konci utkání oslavit Matěj Loubal druhou vychytanou nulu v řadě a se svými spoluhráči pak také desátou výhru.

Jméno G A +/- TM
Miloš Roman 3 0 5 0
David Kofroň 1 2 4 0
Matej Murín 1 0 1 4
Jan Poruba 1 1 3 0
Eryk Sztwiertnia 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 1 0
Radim Bárci 0 0 0 0
Jan Bartko 0 1 2 0
Adam Flok 0 0 0 0
Filip Haman 0 0 2 0
Jan Hladonik 0 2 2 0
Ondřej Hrachovský 0 1 1 0
Ondřej Imrich 0 1 3 0
Lukáš Kaukič 0 0 1 0
Filip Krzak 0 0 0 2
Matěj Loubal 0 0 0 0
Daniel Plitko 0 0 0 2
Grzegorz Radzienciak 0 1 2 0
Kryštof Stuchlík 0 0 1 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Martin Valíček 0 0 1 0