• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Kometa bere druhý bod po nájezdech

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 22. 9. 2024
Tipsport extraliga
1 : 2sn

(0:1, 1:0, 0:0 - 0:1.)

WERK ARENA

HC Kometa Brno

Na branky skromné utkání nabídla WERK ARENA při třetím extraligovém kole. Oba celky vstřelily své jediné góly z přesilovek. Jako první šli do vedení hosté díky trefě Zaťoviče, pak ale vrátil Oceláře do hry urostlý Justin Addamo. Žádnou další branku fanoušci Ocelářů neviděli, proto musely rozhodnout o vítězi nájezdy. V nich Třinečtí střelce nenašli, naopak Kometa udeřila dvakrát a odváží si tak druhý bonusový bod.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 35. Addamo (Vrána, Sikora) – 15. Zaťovič (Ščotka, Flek), rozh. náj. Zbořil Rozhodčí: Šír, Obadal – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 279. Střely na branku: 27:33. Střely mimo: 16:11. Zblokované střely: 24:20. Hity: 5:6. Vhazování: 30:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Oceláři Třinec

Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin – Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Roman.

HC Kometa Brno

Postava – Ščotka, Bartejs, Holland, Beaudin, Ďaloga, Gulaši, Svoboda – Flek, Cingel, H. Zohorna – Zbořil, Marcinko, Pospíšil – Říčka, Kos, Zaťovič – Konečný, Kollár, Jedlička – Veselský.

Nabitý program Ocelářů pokračoval. Třinečtí tentokrát hostili brněnskou Kometu. Trenér Zdeněk Moták už měl k dispozici uzdraveného Andreje Nestrašila, který se zařadil do druhé formace po bok Vrány a produktivního Kurovského. Jako třináctý útočník nastoupil Miloš Roman. V brankovišti dostal přednost Kacetl, jenž byl v pátečním duelu bezchybný a vynuloval českobudějovické.

Utkání začalo aktivní hrou Komety, po necelých dvou odehraných minutách se do útočného pásma prodral Ďaloga, poté mezi kruhy vystřelil a jen těsně minul levou tyč Kacetlovy brány. Úvodní tlak brněnských hráčů pokračoval, střelou z otočky z mezikruží se prezentoval Cingel, jeho pokus našel Kacetlovu lapačku. Až po této akci měli první šanci Oceláři, v brejku se ocitl Teplý s Vránou, první jmenovaný vzal celou situaci na sebe a zkoušel střílet na bližší tyč, nejspíš špičkou hole odrazil puk do ochranné sítě Postava. Poté měli co dělat obránci Komety, protože ve formě hrající Kurovský už chtěl přidávat další branky na své konto, Postava byl proti. Na ledě ale zůstal tentýž obranný pár Komety a první útočná formace Třince pořádně zamkla hosty v pásmu. Pak měl velkou šanci Kundrátek, kterému se otevřel prostor na pravé straně, jeho technické zakončení ovšem vychytal Postava.

Třinec poté diktoval tempo hry, Adámek střílenou přihrávkou hledal hůl Sikory mezi kruhy, jeho teč proletěla kolem pravé tyče. Rychlý kontr mohl potrestat Jedlička, ten byl rozjetý na levé straně v útočném pásmu a vypálil ostře, ale jeho pokus neletěl mezi tři tyče. Poté jsme viděli první přesilovku. Ta patřila Kometě, matador Dravecký byl vyloučen za sekání. Ščotka nejprve nabil Říčkovi, jeho projektil mířil vysoko nad, pak znovu od modré střílel Ščotka a jeho pokus se otřel o výstroj Martina Zaťoviče a puk právě od něj zamířil za záda Kacetla. Dobré střídání pak měla Vránova formace, znovu byl vidět především Kurovský, tentokrát ale vážná šance nepřišla. Bílomodří si poté připravili pohlednou kombinaci, kterou zakončoval od modré Ščotka, domácí brankář zakročil betonem. Kometa byla i nadále nebezpečná. Beaudin vyvezl kotouč do útočného pásma, prohodil si jednoho z třineckých obránců a poslal puk ideálně na střelu z první pro Zbořila, jeho pokus zlikvidoval Kacetl. V závěru první periody byl vyloučen Roman za vysokou hůl a hosté si zahráli početní výhodu, která se přenesla i do následující dvacetiminutovky.

Druhá polovina přesilovky už byla z pohledu Komety daleko lepší, v zajímavé pozici byl Flek, pak na brankovišti dobře pracoval Zaťovič, jenž se snažil bekhendem dostat puk na bližší tyč, Kacetl byl pozorný. Pak si zahráli početní výhodu i Oceláři. Extřinecký Marcinko vyhodil puk mimo hřiště a byl vyloučen za zdržování hry. Kombinace domácích byla přesná, dvakrát byla zakončená Daňem, jenž byl uvolněn mezi kruhy. Ani jedna ze střel ovšem slovenskému kanonýrovi nesedla, Postava de facto nemusel vůbec zasahovat. Ciencialova formace si pak vypracovala dobrou příležitost, kterou zakončoval Hudáček, jeho projektil zamířil nad hostující klec. Kapitán domácích Vrána pak měl na holi vyrovnání. Smith jej našel přesně před brankou. Vránova teč ovšem letěla mimo brankovou konstrukci. Pak si Oceláři vypracovali dvě obří šance, tu první měl Hudáček, jenž byl úplně sám ve slotu, jeho střela švihem minula vzdálenější růžek hostující brány.

Druhou šanci měl Daňo, jehož hůl na brankovišti našel Cienciala, znovu puk prolétl jen těsně vedle. Tlak Ocelářů gradoval, hosté byli v soubojích pozdě, z toho pramenilo i Zohornovo vyloučení. Dlouho hledali svěřenci Zdeňka Motáka recept na Postavu, pak si vzal kotouč na pravém křídle kapitán Vrána, poslal jej směrem na bránu a před brankou stojící Justin Addamo byl důrazný a propasíroval kotouč za hostujícího brankáře. Hned vzápětí střílel na lapačku Kundrátek, Postava promáchl, touš ale stejně letěl nad horní tyč. Pak jsme pro změnu viděli obrovský tlak v útočném pásmu od Komety, hráči s drakem na hrudi měli za sebou dlouhé střídání, ale i přesto dokázali přežít bez inkasované branky.

Třetí dějství začalo současným vyloučením Zohorny a Adámka. Pak přišla klidnější pasáž hry, trochu opadlo tempo. Žádný z týmů nechtěl chybovat. Poté pořádně prověřil pozornost Kacetla Gulaši od modré. Pak se činil i Postava, Oceláři se dostali do útočné třetiny a Addamo vyslal prudkou střelu z levého kruhu, hostující gólman zakročil a následně byl stejně útočící hráč v brankovišti, takže se hra přerušila. Potom ujel po levém křídle Zbořil, do jeho krosové přihrávky si lehl Nedomlel a tím zachránil celou situaci.

Chvíli nato tečoval Nestrašil nahození od modré, Postava vytáhl na poslední chvíli zákrok betonem. Největší šanci ve třetí periodě měl Čacho, jenž přečetl rozehrávku hostů a mířil sám na Postavu, byl ale stínován zleva i zprava a rozhodl se pro střelu golfákem, která minula brankové zařízení. Poté si oddechl Kacetl, protože Ščotkova bomba od modré byla sražena mimo tři tyče. Žádnou další akci jsme neviděli, takže bylo skóre po šedesáti minutách nerozhodné a čekalo nás prodloužení.

Jako první mohl skórovat Zohorna, jenž si najel z pravé strany, vzdálenější růžek ale minul. Poté vychytal Kacetl famózně Ďalogu. Na druhé straně zasahoval betonem Postava proti střele Kurovského. Střelou na bližší tyč zkoušel uspět Hrehorčák, ani teď Postava nebyl překonán. V přečíslení neuspěl ani Pospíšil, jenž vzal celou situaci na sebe. Blízko branky byl i Flek, jehož střelu z otočky viděl Kacetl na poslední chvíli. Stav byl i po prodloužení nerozhodný, tak musely utkání rozhodnout nájezdy.

První čtyři střelci Ocelářů nebyli úspěšní, naopak Adam Zbořil v první sérii uspěl a vítězství potvrdil ve čtvrté sérii Pospíšil. Kometa tedy vítězí po nájezdech a veze si z Beskyd dva body.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Raszka (Oceláři Třinec): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání. První třetina byla z naší strany bez pohybu. Naopak pohyb Komety nám dělal trochu problém. Soupeř má bruslené mužstvo. Ve druhé třetině jsme převzali iniciativu na naši stranu, měli jsme tam několik vyložených šancí, bohužel se nám nepodařilo skórovat. Třetí třetina pak byla nahoru dolů, obě mužstva chvíli tahala za kratší konec. V nájezdech pak byla šťastnější Kometa."

Jiří Horáček (Kometa Brno): "Jsme šťastní za výhru v nájezdech. Pro nás důležité dva body, které se z Třince lehce nevozí. Předvedli jsme parádní herní disciplínu, ať co se týče faulů nebo samotné hry a systému. Výborně nás podržel brankář, který ani v nájezdech nedostal gól."

Jméno G A +/- TM
Justin Addamo 1 0 0 0
Marian Adámek 0 0 0 2
David Cienciala 0 0 0 0
Viliam Čacho 0 0 0 0
Marko Daňo 0 0 0 0
Vladimír Dravecký 0 0 0 2
Patrik Hrehorčák 0 0 0 0
Libor Hudáček 0 0 0 0
Ondřej Kacetl 0 0 0 0
Tomáš Kundrátek 0 0 0 0
Daniel Kurovský 0 0 0 0
Martin Marinčin 0 0 0 0
Radim Mrtka 0 0 0 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0
Andrej Nestrašil 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 0 2
Petr Sikora 0 1 0 0
Adam Smith 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 0
Petr Vrána 0 1 0 0