• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři dvakrát dotáhli manko, z Boleslavi se vrací s bodem

BK Mladá Boleslav
PáTEK 27. 9. 2024
Tipsport extraliga
4 : 3sn

(0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)

ŠKO-ENERGO Arena

HC Oceláři Třinec

Páté kolo sehráli Oceláři na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO arény, proti domácím Bruslařům nejprve šli trefou Addama do vedení, pak ale museli dvakrát dotahovat manko. Branky Marinčina a Hudáčka poslaly duel do nájezdů, ve kterých byli lepší domácí hokejisté.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 21. Junttila (F. Pavlík, Lakatoš), 26. Fořt (Stránský, Bernad), 50. Čajka (Junttila, Lakatoš), rozhodující nájezd Bernad – 7. Addamo, 45. Marinčin (Hrehorčák, Čacho), 54. Hudáček (Daňo, Nestrašil). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 521. Střely na branku: 40:24. Zblokované střely: 19:12. Hity: 4:0. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

BK Mladá Boleslav

Furch (J. Růžička) – Pyrochta (A), A. Čech, Bernad, F. Pavlík, Jánošík (C), Křepelka – Skalický, Fořt (A), Doležal – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Junttila, Hradec, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát.

HC Oceláři Třinec

Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin (A), Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek, Mrtka – Daňo, Cienciala, Hudáček – Nestrašil, Vrána (C), Kurovský – Teplý, Roman, Addamo – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák – Sikora.

Do utkání na ledě Mladé Boleslavi nastoupili Oceláři s jednou změnou v sestavě, v brance Marka Mazance nahradil Ondřej Kacetl. Třinecký gólman musel být od začátku utkání ve střehu, hned na konci první minuty jej nebezpečně z předbrankového prostoru ohrožoval Hradec, Kacetl odolal. Domácí pak hráli přesilovou hru po faulu Teplého, Oceláři oslabení přečkali.

V šesté minutě na trestnou lavici usedl domácí Závora, Třinec nabídnutou výhodu rychle využil. Po necelé minutě Teplý nastřeloval kotouč do předbrankového prostoru, puk se nejprve odrazil od bránícího Jánošíka, aby následně po falši od brusle Justina Addama zapadl do mladoboleslavské klece.

Hra se poté uklidnila, na větší šance se muselo čekat do druhé poloviny prvního dějství. Ve čtrnácté minutě Nestrašil v akci dvou proti jednomu vyzýval Kurovského, ten ale branku netrefil. Zbývající minuty třetiny poznamenaly časté nepřesnosti na obou stranách, Furch vyrážel pokus Daňa, Kacetl zase likvidoval střelu Skalického.

FOTO: BK Mladá Boleslav

Po změně stran se z vyrovnávací branky radovali Bruslaři. Pavlík v průniku poslal kotouč na levou stranu, odkud zakončoval Julius Junttila, kotouč propadl Kacetlovi mezi rukou a betonem. Vstřelená branka dodala domácím novou krev, Mladá Boleslav byla rázem lepším týmem, aktivitu Středočeši korunovali vedoucí brankou. Stránský žabičkou našel hůl nehlídaného Tomáše Fořta, který usměrnil puk za bezmocného brankáře Třince.

Od poloviny střetnutí se na ledě začalo přiostřovat. Vzájemně nejprve byli vyloučeni Bernad s Daněm, třinecký forvard ale vyfasoval dodatečné dvě minuty za nedovolené bránění, Bruslaři tak hráli přesilovku. V ní Čajka vybídl ke skórování Rekonena, jeho pokus ale skončil těsně vedle. V třicáté šesté minutě to zkoušel v předchozí akci nahrávající Čajka, Kacetl ale jeho snažení zastavil. Nevedlo se ani následně dorážce Junttily.

Dvě minuty před druhou sirénou Lakatoše sekl Marinčin, sudí dlouho zkoumali zákrok slovenského beka, zda se nejednalo o seknutí do choulostivých partií, Marinčin nakonec obdržel menší trest, Bruslaři ale přesilovou hru nevyužili.

FOTO: BK Mladá Boleslav

Úvodní minuty třetí třetiny se nesly v opatrném duchu. Domácí si hlídali jednobrankové vedení, Oceláři se dlouho nemohli dostat do větších příležitostí ke srovnání. Po čtyřech a půl minutách se po nenápadné akci dostal k ráně z první Martin Marinčin, který poslal svou dělovku o pravou tyč do mladoboleslavské sítě.

V osmačtyřicáté minutě se ve ŠKO-ENERGO aréně muselo opravit tvrzené sklo, nečekaná přestávka více svědčila domácím, kteří se minutu po obnovení hry dostali opět do vedení. Juntilla vyslal žabkou do sóla Petra Čajku, boleslavský útočník forhendovým blafákem překonal Kacetla, o regulérnosti branky se sudí přesvědčili u videa. Současně s hvizdem se do sebe u třinecké branky pustili Hudáček s Křepelkou, oba obdrželi dvouminutový trest za hrubost.

Přesně v polovině utkání domácí slavili čtvrtou branku, radost po zakončení Dvořáčka ale byla předčasná, rozhodčí pískali faul Bernada a místo navýšení náskoku čekalo domácí oslabení. Třinec ale přesilovku nevyužil. Srovnání se tak Oceláři dočkali až v padesáté čtvrté minutě. Po akci Nestrašila dvakrát střílel Daňo, oba pokusy zastavila domácí defenzíva, kotouč ale vyplaval u zcela volného Libora Hudáčka, který doklepl kotouč do odkryté branky.

Trefa slovenského forvarda nakonec určila výsledek po šedesáti minutách, byť Oceláři měli ke třem bodům blíž, ale Vrána nedokázal zakončit Ciencialovu akci, Marinčin pak lízl tyč Furchovy klece.

V prodloužení měl největší šanci domácí Čajka, který se dostal do úniku, svou střelu ale poslal mimo tři tyče. Po akci Juntilly pak z levé strany zakončoval Buchtele, Kacetl předvedl fantastický zákrok.

Na řadu přišly samostatné nájezdy. Za Oceláře se prosadil jen Marko Daňo, domácí exekutoři proměnili všechny své nájezdy, rozhodující trefa byla připsána Davidu Bernadovi.

OHLASY TRENÉRŮ

Martin Slánský (BK Boleslav): "Z naší strany panuje spokojenost. Zejména po posledním utkání v Pardubicích, do kterého jsme nevstoupili vůbec dobře. Jsme rádi, že od první minuty jsme hráli tu hru, kterou jsme chtěli. Samozřejmě, určité chyby tam byly, ale to si musíme probrat. Jsme rádi, že to dopadlo, jak to dopadlo."

Marek Malík (Oceláři): "Z naší strany to bylo po většinu zápasu nepovedené utkání, kdy jsme podali trošku nesoustředěný výkon. Jestli chceme bodovat, musíme se vrátit k výkonům, které jsme podali po 3. inkasovaném gólu. Tam jsme opravdu zabrali a takhle potřebujeme hrát celých 60 minut. Chtěli jsme určitě víc bodů, měli jsme možnost vrátit se do zápasu, ale zatím je to málo."

Jméno G A +/- TM
Justin Addamo 1 0 0 0
Libor Hudáček 1 0 -1 2
Martin Marinčin 1 0 2 2
Marian Adámek 0 0 0 0
David Cienciala 0 0 -1 0
Viliam Čacho 0 1 0 0
Marko Daňo 0 1 -1 4
Vladimír Dravecký 0 0 1 2
Patrik Hrehorčák 0 1 0 0
Bohumil Jank 0 0 -1 0
Ondřej Kacetl 0 0 0 0
Tomáš Kundrátek 0 0 1 0
Daniel Kurovský 0 0 0 0
Radim Mrtka 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 -3 0
Andrej Nestrašil 0 1 0 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Petr Sikora 0 0 -1 0
Adam Smith 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 2
Petr Vrána 0 0 0 0