• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Tři body zůstávají doma: Oceláři porážejí Bílé Tygry!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 4. 10. 2024
Tipsport extraliga
6 : 3

(0:0, 3:1, 3:2)

WERK ARENA

Bílí Tygři Liberec

Zdálo se, že po třech vstřelených brankách mají Třinečtí utkání v kapse. Jenže zdaleka ne. Bílí Tygři se rovněž třemi brankami vrátili do zápasu a pořádně jej zdramatizovali. Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, proti byl ale Tomáš Kundrátek, který vrátil Ocelářům vedení a ti si už vítězství nenechali vzít. Oceláři porážejí Bílé Tygry 6:3.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 22. Addamo (Teplý, Kundrátek), 35. Sikora (Teplý, Kundrátek), 36. Hudáček (Daňo), 57. Kundrátek (Kurovský), 59. Daňo (Cienciala), 60. Hrehorčák (Dravecký, Adámek) – 37. Filippi (Faško-Rudáš, Ivan), 47. Vlach (A. Musil), 49. Filippi (Lantoši, Melancon). Rozhodčí: Šír, Cabák - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 705. Střely na branku: 36:21. Zblokované střely: 25:13. Hity: 5:0. Vhazování: 24:35. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 6:3.

HC Oceláři Třinec

Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Kurovský, Vrána, Cienciala – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora.

Bílí Tygři Liberec

Král – Galvas, Ivan, Melancon, Aubrecht, Krutil, Derner, Petrovický – Faško-Rudáš, Filippi, Lantoši – Thomas, Bulíř, Flynn – Kelly Klíma, A. Musil, Ryšavý – Zachar, Vlach, Petrovský – Jansa.

V 8. kole Tipsport extraligy hostila WERK ARENA další utkání. Do arény pod Javorový tentokrát zavítali Bílí Tygři Liberec. Do sestavy se trenérovi Zdeňku Motákovi vrátil slovenský snajpr Libor Hudáček, brankoviště strážil Kacetl.

První šanci měl hned po první odehrané minutě Kundrátek, jenž se stahovačkou uvolnil do prostoru mezi kruhy a bekhendem zamířil do břevna. Hned vzápětí měl velkou šanci Čacho, kterému přihrál zadovkou Hrehorčák, Čacho už si položil brankáře Krále, na poslední chvíli mu ale hostující obránce nadvezdl hůl, a tak z nadějné akce nic nebylo. Až po pěti minutách hry si Kacetl připsal první zákrok, ze slotu jej prověřil Ryšavý. Břevno za Králem podruhé zvonilo záhy, Cienciala přenechal puk rozjetému Kurovskému, ten střelou přes hráče orazítkoval právě horní tyč. Poté si vybral svou chvíli Addamo, nejprve se snažil tečovat Adámkovo nahození a poté čistým způsobem dohrál Klímu. Severočeši od začátku zápasu měli problém s přechodem do útočné zóny, Oceláři likvidovali většinu pokusů o vstup do jejich obranného pásma.

Po druhé komerční pauze si zahráli Třinečtí vůbec první přesilovku v zápase, hostující Faško-Rudáš byl vyloučen za sekání. Především první část početní převahy byla orientována na levé křídlo, kde číhal ze svého místa Hudáček, ten se ke střele bez přípravy sice dostal, jeho pokus ovšem eliminoval Král vyrážečkou. Poté šikovně vybojoval puk Sikora a vybídl Ciencialu mezi kruhy, jeho střelu zablokoval Filippi. V závěru první periody byl vyloučen Aubrecht za vysokou hůl, Hudáček ještě stihl vystřelit, ale většina přesilové hry se přenesla domácím do druhé periody.


Hráči s drakem na hrudi tedy začali druhou třetinu v početní výhodě. Z pravého kruhu prověřil pozornost Krále Cienciala, hostující brankář sevřel mezeru mezi betony včas. Přesilovka ovšem pokračovala a střela Teplého se odrazila ideálně na hůl připraveného Justina Addama, jenž byl nejpohotovější a dostal z dorážky touš do sítě. O pár chvil později znovu operoval třinecký hráč na brankovišti, tentokrát šlo o Kurovského, ten se ale mezi několika bílými dresy k zakončení nedostal. Daňo poté zkusil golfákem střílet na vzdálenější tyč z velkého úhlu, jeho pokus orazítkoval jen zadní plexisklo. Oceláři pak zamkli soupeře v útočném pásmu, celý tlak ukončila Vránova střela z levého kruhu, tu si pohlídal Král. Bílí Tygři pak byli ve velké šanci, po levici Kacetla dostal dost prostoru Melancon, jeho střela na bližší tyč se neujala, hosté ale zůstali v pásmu a domácí brankář vytasil neuvěřitelný zákrok proti osamocenému Thomasi, jenž střílel z bezprostřední blízkosti na Kacetla.


Sikora si pak sebral kotouč mezi kruhy a snažil se jej dostat na bránu, jeho pokus byl přizvednout do ochranné sítě. Kelly Klíma posléze dostal skákavý puk do jízdy a pouze do něj plácl, ale i tak musel být Kacetl pozorný, protože jinak by puk šel za jeho záda. Na druhé straně pak Cienciala přenechal puk Kurovskému, jeho svižnou střelu vykopl betonem Král. Oceláři pak na dlouhou dobu zamkli soupeře v útočném pásmu, stihli několikrát vystřídat útočné formace, obrana hostů nestihla vystřídat a tak Teplý žabičkou vybídl Petra Sikoru, jenž mířil sám na Krále, zamíchal s pukem a našel mezeru mezi betony. Záhy bylo pro hosty ještě hůř, tlak domácích neustával, naopak ještě stupňoval, Libor Hudáček z rohu kluziště a ze záporného úhlu napálil kotouč do brankoviště a tam se puk od hostujícího obránce odrazil do sítě. Hosté však dokázali najít odpověď na dva slepené góly domácích. Faško-Rudáš vyslal do samostatného úniku Tomáše Filippiho, který kličkou do bekhendu vyzrál na Kacetla. Tyč za Králem zvonila i potřetí v tomto klání. Doslova prázdnou cestu měl před sebou na levé straně Marinčin, ten napřáhl a orazítkoval pravou tyč.

Třetí perioda začala opatrným hokejem na obou stranách. Jank měl první velkou šanci ve třetím dějstvím, nedokázal ale trefit zařízení. Teplý poté byl první u puku za Královou brankou, nabídl touš Romanovi, jenž sjížděl mezi kruhy, slovenský útočník promáchl. Na druhé straně ale přišla druhá radost pro Bílé Tygry. Podobně jako při třetím třineckém gólu i tentokrát šlo o branku, která padla z brankoviště. Musil poslal puk do předbrankového prostoru a tam svou holí šťouchl do kotouče Jaroslav Vlach a právě od jeho hole skončil kus černé gumy za zády Kacetla. Hosté se dostali na koně, Jank byl vyloučen za podražení a Severočeši šli do přesilové hry. Tu dokázali Bílí Tygři zužitkovat, puk se dostal na pravou stranu, kde byl připravený Tomáš Filippi a ten zamířil naprosto přesně pod horní tyč a srovnal stav zápasu. Oceláři mohli jít zpět do vedení, Vrána nabil v přečíslení Ciencialovi, ten ale nedokázal trefit puk.

Derner byl poté vyloučen za sekání a domácí šli do třetí početní výhody v zápase. V té si červenobílí vytvořili hned několik šancí, Teplý s Nestrašilem cpali puk do předbrankového prostoru, ale Král si dokázal se všemi příležitostmi poradit. V oslabení ale byli nebezpeční i hosté, nejprve měl vracející se Kundrátek na zádech Zachara, poté najížděl z levé strany Musil, ten zamíchal s kotoučem a mířil na bližší tyč, Kacetl zůstal pozorný. Na útočné modré byl rozjetý Faško-Rudáš, jenž mířil na Kacetla, stínil jej ale Smith, který zabránil vážnější situaci. Oceláři si v závěru třetí třetiny vzali vedení zpět. Výborně zapracoval Kurovský, jenž vybojoval kotouč a poslal jej Tomáši Kundrátkovi, který nic nevymýšlel, golfákem vypálil a rozvlnil síť za Králem. Dvě minuty před koncem základní hrací doby zkusili hosté hru v šesti. Bílí Tygři ovšem ztratili puk na útočné modré a toho využil Marko Daňo, jemuž se podrařilo trefit odkrytou branku. Král byl ještě jednou odvolán, ovšem to k ničemu nevedlo, Dravecký našel ve středním pásmu volného Patrika Hrehorčáka, který dal definitivní razítko za dnešní výhrou.

Oceláři tedy porážejí Bílé Tygry poměrem 6:3.


OHLASY TRENÉRŮ

Marek Malík (Oceláři Třinec): „Povedla se nám první třetina, ale ještě lepší byla ta druhá. Osmnáct minut z ní bylo z našeho pohledu fantastických pohybem, důrazem i silou v soubojích. Dominovali jsme. Bohužel jsme hráče upozorňovali, že se Liberec nikdy nevzdává a vymstilo se nám patnáct hluchých minut. Liberec se vrátil do zápasu, ale my pak taky: Se štěstím, kterému jsme šli naproti. Jsme moc rádi, že jsme tenhle zápas neztratili, protože by to byla strašná škoda. Za těch hodně moc minut v zápase gratulace a poděkování týmu, na druhou stranu si příště musíme celý zápas pohlídat lépe.“

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Vstoupili jsme do zápasu bojácně. Věděli jsme o síle Třince, připravovali jsme se na to, ale v soubojích jsme byli pozdě, spoustu jsme prohráli, a proto jsme ze hry moc neměli. V první přesilovce po nedůrazu okolo brány se dostal do vedení a pak ho byl celý led. Nesložili jsme zbraně, na konci druhé třetiny jsme snížili, branka na 1:3 nám vlila krev do žil a najednou byl led plný nás. Vyrovnali jsme a měli na bod odsud, ale pak jsme udělali jednu technicko-taktickou chybu, kterou soupeř potrestal. Dvě branky do prázdné bylo jen dovršení zmaru..“

Jméno G A +/- TM
Justin Addamo 1 0 -1 0
Marko Daňo 1 1 2 0
Patrik Hrehorčák 1 0 1 2
Libor Hudáček 1 0 1 0
Tomáš Kundrátek 1 2 1 0
Petr Sikora 1 0 -1 0
Marian Adámek 0 1 0 0
David Cienciala 0 1 2 0
Viliam Čacho 0 0 1 0
Vladimír Dravecký 0 1 1 0
Bohumil Jank 0 0 1 0
Ondřej Kacetl 0 0 0 0
Daniel Kurovský 0 1 1 0
Martin Marinčin 0 0 1 0
Richard Nedomlel 0 0 2 2
Andrej Nestrašil 0 0 2 0
Miloš Roman 0 0 -1 0
Adam Smith 0 0 1 0
Michal Teplý 0 2 0 0
Petr Vrána 0 0 1 0