• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři zůstávají v přípravě neporaženi

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 22. 8. 2024
Přípravné zápasy
5 : 2

(1:0, 1:2, 3:0)

WERK ARENA

HC MONACObet Banská Bystrica

Neuplynulo ani 48 hodin a v aréně pod Javorovým už se hrál další přípravný duel. Proti Ocelářům se postavil celek vedený Vladem Országhem – Banská Bystrica. Dlouho se hrál vyrovnaný zápas, pak ale přišly dvě slepené branky Michala Teplého, které rozhodly o osudu střetnutí.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 18. P. Vrána (Mrtka, Wałęga), 32. L. Hudáček, 46. Teplý (Marinčin, Sikora), 48. Teplý (Sikora), 60. Kurovský (Teplý) – 27. Adams (Wedman, Faith), 39. Scarlett (Adams, Faith). Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Bezděk, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 132. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin, Jank, F. Haman, Mrtka, Kundrátek – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Miloš Roman, P. Vrána, Wałęga – Teplý, Sikora, Kurovský – Cedzo, Čacho, Haas.

HC MONACObet Banská Bystrica

HC MONACObet Banská Bystrica: Hrachovina – Chicoine, Scarlett, Zeleňák, Michalčin, D. Stránský, Kozák, Česánek – Šoltés, Wedman, Voyer – Adams, Faith, Petriska – Tomka, Bíreš, Výhonský – Jasenec, Čunderlík, A. Stránský.

Přesně po dvou dnech pokračovala série přípravných zápasů aktuálních mistrů. Nyní prověřil Oceláře celek vedený Vladimírem Országhem – známou tváří Třince. Právě tento muž stál uplynulé dvě sezóny po boku hlavního trenéra Zdeňka Motáka, nyní se postavil na protější střídačku. Do sestavy Ocelářů se vrátil Martin Marinčin, jenž nedohrál předchozí sezónu, tentokrát měl slovenský bek céčko na svém dresu.

Velmi opatrně začalo utkání. Oba brankáři si připsali jen pár rutinních zákroků. Po zhruba třech a půl minutách měli k dispozici první početní výhodu svěřenci Zdeňka Motáka. Střelami z první se mohli prezentovat jak Cienciala, tak Hudáček, oba ze svých oblíbených pozic na kruzích promáchli. První velkou šanci si tak vypracovali hráči Banské Bystrice, na brankovišti byl aktivní Šoltés, který hned několikrát dorážel, nakonec puk proletěl kolem levé tyče domácí branky. Slovo si posléze vzala formace vedená Sikorou, právě on našel mezi kruhy na chvíli osamoceného Kurovského, ten puk zpracoval a střelou zápěstím našel jen připravené tělo Hrachoviny. Další pokus Haase od levého mantinelu lapil znovu exbudějovický gólman.

Oceláři si vybojovali další přesilovku. Nebezpečnou střelu z voleje, kterou vyslal Teplý, znovu vychytal Hrachovina. Nic víc si Oceláři nevytvořili. Druhá přesilová hra tedy zůstala nevyužita. Po delší době si připsal zákrok i Mazanec. Domácí brankář si pohlídal střelu od modré z hole Davida Stránského. Po chybné rozehrávce domácích se k puku dostali hosté, celá akce skončila střelou Michalčina. Mazanec připsal další zákrok. Záhy se připomněla Ciencialova formace, po elegantním zpracování Hudáčka se snažil k puku dostat ve slotu Cienciala. Střelec zlatého gólu z finále minulé sezóny ale puk nedokázal zkrotit. První branka padla po sedmnácti odehraných minutách, Mrtka zavezl kotouč hluboko do útočného pásma a vyslal bekhendem přihrávku mezi kruhy, kde byl připravený Petr Vrána, ten zamířil naprosto přesně a rozvlnil poprvé síť za Hrachovinou. Odpověď hostů málem přišla hned dvě minuty poté. Adams se dostal tělem před obránce Ocelářů a bekhendem posílal kotouč na zadní tyč, kde číhal Petriska, jeho slabší pokus letící do brány doslova na brankové čáře pokryl lapačkou Mazanec. To byla krádež v podání domácího gólmana!

Druhou periodu začali dobrou pasáží hokejisté Banské Bystrice. Hosté si zahráli po faulu Vrány i přesilovku, kterou dokázali bleskově využít. Z levého kruhu střílel Wedman, touš se od betonu Mazance odrazil na pravý kruh, kde byl připravený ke střele Collin Adams, jenž dokázal puk z první poslat za záda domácího gólmana. Hosté pokračovali v aktivní hře a na trestnou zamířil Kundrátek. Ve vlastním oslabení se do zajímavé situace dostalo slovenské duo Marinčin - Roman, prudkou střelu z levé strany vyslal Marinčin, k odraženému puku se ale navrátilec do sestavy nedostal, naopak zahákoval obránce Bystrice a poslal Oceláře do tří. Adams pálil do tyče, poté pokračovala kombinace hostů a znovu u toho byl americký forvard Adams, jenž poslal ideální křižný pas pro Voyera, velmi rychle byl u své levé tyče Mazanec. Dlouhá dvojnásobná početní výhoda hostů tak zůstala nevyužita. Pak přišla gólová radost na domácí straně. Po levém kruhu ujel Libor Hudáček, jenž měl dostatek času a prostoru na přesnou střelu, ta také přišla, kotouč si našel cestu těsně nad beton Hrachoviny.

Oceláři pak mohli přidat třetí branku, z pravé strany hledal Hudáček rozjetého Ciencialu, do přihrávky vložil na poslední chvíli hůl bránicí Šoltés. Poté následovala další přesilovka pro hráče v červeno-bílých dresech. Hudáček ovšem nezachytil puk letící po mantinelu a tak se k dobré šanci dostal Voyer, ten nakonec střílel z pravé strany sám a Mazance nepřekonal. Na opačné straně hřiště Marinčin dobře nabil na pravou stranu Sikorovi, proti němu se pro změnu vytáhl Hrachovina. Pak byli vyloučeni v rychlém sledu tři Oceláři, nejprve Vrána, který ke svému trestu za držení obdržel trest za nesportovní chování (trest na čtyři minuty celkově), přidal se k němu Daňo (dvě minuty za nesportovní chování), záhy je doplnil Jank, který při bránění podrazil útočníka Bystrice. Přesilovku pět na tři dokázali hráči slovenského celku zužitkovat, střelou z první překonal Mazance Reece Scarlett. V závěru periody měl znovu hlavní arbitr svou pravici nahoře. A to hned dvakrát! Nyní se však jednalo o fauly na straně Banské Bystrice. Wedman odpykával trest společně s Výhonským. Na ledě se tak dohrávala třetina v počtu tři na tři.

Třetí dvacetiminutovka pokračovala v situaci, při které jsou tři hráči na obou stranách, stejně jako v prodloužení. Do velké šance se dostal kapitán domácích Marinčin, jeho pokus však mezi tři tyče nezamířil. Poté přišel faul Zeleňáka. Slovenský bek byl vyloučen na čtyři minuty za vysokou hůl. Sikorova dělovka z pravého kruhu pořádně ověřila pozornost Hrachoviny. Pak si Hudáček přidržel kotouč na holi a vybruslil si až mezi kruhy, z této střelecké pozice se tento snajpr nemýlí, tentokrát ale nevyzrál na hostujícího brankáře. Následně Marinčin nabil Michalu Teplému, jenž svým tvrdým projektilem rozvlnil síť za Hrachovinou. Pokračující přesilovku využil znovu Michal Teplý, který nabral rychlost ve středním pásmu a střelou přes beka připsal svůj druhý zásah tohoto večera. Další akce znovu patřila Třineckým, nejprve Hudáček viděl mezi kruhy Ciencialu, toho vychytal Hrachovina, pak se sám Hudáček dostal k odraženému puku a tváří v tvář nevyzrál kličkou do bekhendu na hostujícího gólmana.

Následovala vyrovnaná pasáž hry, ve které k vážnějším brankovým příležitostem nedocházelo. Naopak potyček přibývalo, Sikora zamířil společně s Chicoinem na trestnou lavici. Banská zkusila hru bez brankáře, dobrou příležitost měl Voyer, ten nadvakrát neprostřelil Mazance. Hosté si nevypracovali gólovou akci v šesti hráčích v poli, naopak do prázdné branky udeřil Daniel Kurovský, který upravil skóre na konečných 5:2.