• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Parádní třetí třetina, Oceláři porazili Rouen

Rouen Dragons
NEDěLE 8. 9. 2024
Champions Hockey League
3 : 5

(1:1, 2:0, 0:4)

Patinoire Nathalie Péchalat

HC Oceláři Třinec

Také ve druhém venkovním utkání Champions Hockey League Oceláři slaví vítězství. Duel na ledě francouzského mistra se pro Slezany nevyvíjel dobře, dvoubrankovou ztrátu však hráči s drakem na prsou čtyřmi góly ve třetí třetině smázli a získali tři body. Dvěma góly zazářil Marko Daňo, po jedné trefě zapsali Hudáček, Vrána a Marinčin.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 16. Duquette (Bengtsson, Dmytriw), 32. Simonsen (Glad, Dmytriw), 34. Rech (Hervé, Simonsen) – 12. Daňo, 45. Marinčin (Teplý, Sikora), 47. P. Vrána (Hudáček, Smith), 52. Daňo (Hudáček, Adámek), 54. Hudáček (Daňo). Rozhodčí: Barcelo, Crégut – Constantineau, Yssembourg. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 029. Střely na branku: 21:35. Zblokované střely: 19:9. Hity: 4:3. Vhazování: 22:38. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.

Rouen Dragons

Les Dragons de Rouen: Setänen (Richard) – Lindelöf, Cantagallo, Chakiachvili, Tommila, Glad, Duquette – Lampérier, Nesa, Vigners – Bengtsson, Colomban, Dmytriw – Rech, Hervé, Simonsen – Le Lem, Avonde, T. Perret Trenér: Fabrice Lhenry

HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Adámek, Nedomlel, Kundrátek, Marinčin, Mrtka, Jank – Daňo, Cienciala, Hudáček – M. Roman, P. Vrána, Kurovský – Teplý, Addamo, Sikora – Dravecký, Čacho, Hrehorčák – Walega Trenér: Zdeněk Moták

Pro druhé utkání hokejové Ligy mistrů trenérské trio Moták, Malík, Raszka provedlo pár změn v sestavě. Na centr první lajny se postavil uzdravený Cienciala, branku Ocelářů pak hájil Kacetl. Úvodní minuty historicky prvního střetnutí draků z Francie a Česka nabídla opatrný hokej, oba soupeři se spíše oťukávali.

V šesté minutě mohli jít do vedení hosté, do obrovské šance se dostal Kurovský, kterého přesným pasem vybídl Adámek, brankář Setänen se ale bleskově přesunul a lapil dosud největší příležitost utkání. O pět minut později už Oceláři slavili, avšak velice kuriózně. Po srážce dvou hráčů ve středním pásmu Marko Daňo pouze nahazoval kotouč do útočného pásma, puk se však od čárového rozhodčího odrazil přímo do domácí klece. Brankář Setänen se vydal za svou branku zastavil kotouč, tento odraz jej naprosto překvapil.

Francouzský celek chtěl na nepříjemnou situaci rychle zareagovat, bleskovou akci přes osu kluziště ale Kacetl fantasticky zastavil. Oceláři následně dostali příležitost první přesilové hry utkání, faul Cantagalla ale hosté nepotrestali. V šestnácté minutě došlo ke srovnání stavu, Marc-Olivier Duquette dostal z rohu pas do mezikruží, odkud nechytatelně vystřelil do horního růžku třinecké branky. V samotném závěru periody mohli Slezané získat vedení zpět, Setänen ale další ocelářskou radost nepřipustil.

Prostřední perioda ve svých úvodních minutách mnoho hokejové krásy nenabídla, aktivnějším týmem byl domácí Rouen, ani jeden z brankářů ale nemusel hasit žádnou větší příležitost soupeře. V polovině utkání byl vyloučen brankář Kacetl, dle sudích totiž úmyslně posunul svou branku, domácí trestali. Tomas Simonsen dostal přihrávku do slotu, svou rychlou střelu poslal, pravděpodobně s lehkou tečí bránícího Kundrátka, mezi Kacetlovu ruku a tělo.

Domácí se dostali do vedení, přidali na aktivitě a po dalších dvou minutách se opět radovali. Anthony Rech dostal na chvíli prostor na vrcholku levého kruhu pro vhazování, odkud střelou ze zápěstí prostřelil Kacetla mezi jeho betony. Na dvoubrankové vedení francouzského celku mohl rychle reagovat Cienciala, Setänen ale proti Ciencialově pokusu vystrčil svou lapačku.

Před Oceláři tak před poslední dvacetiminutovkou byla těžká šichta. Dvoubrankové manko mohl po tří a půl minutách snížit Daňo, také jeho příležitost ale brankář Setänen zlikvidoval. O další minutu a půl už hráči s drakem na prsou podruhé v utkání slavili. Nahození Martina Marinčina od modré propadla za záda padajícího Setänena, sudí ještě situaci kontrolovali u videa, Kurovského, který poslal brankáře domácích k ledu, ale do brankoviště natlačil jeden z bránících hráčů, gól proto platil.

Za další dvě minuty bylo srovnáno. Petr Vrána se s Kamilem Wałęgou vydal do rychlé protiakce, třinecký kapitán to nakonec vzal na sebe a s přispěním teče Cantagalla poslal puk do horního růžku Setänenovy branky.

Po ztrátě dvoubrankového vedení se Rouen vydal do útoku, v padesáté minutě pořádně zatápěl před Kacetlem, třinecký brankář musel likvidovat tři střelecké pokusy. Pro Oceláře se jednalo o varování, Třinečtí jej vzali vážně, navýšili své tempo a otočili duel na svou stranu. Hudáček přenechal v mezikruží kotouč Marku Daňovi, jehož nechytatelné střela švihem skončila v levém horním rohu Setänenovy branky.

Za další dvě minuty přišla třinecká pojistka. Marko Daňo za domácí brankou vybojoval kotouč, Libor Hudáček pak z mezikruží z otočky poslal kotouč do stejného místa, jako před ním Vrána a Daňo – tedy do růžku nad Setänenovou lapačkou.

Dvě a půl minuty před třetí sirénou usedl na trestnou lavici Teplý, v oslabení se do úniku dral Daňo, hattricku se ale nedočkal. Oceláři tak zvítězili i ve druhém venkovním utkání Ligy mistrů, domů se vracejí s pěti body.