Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Srovnáno! Oceláři vynulovali Dynamo

03.04.2023 · Daniel Ježek, FOTO: HC Dynamo Pardubice
Druhý semifinálový souboj nabídl zcela jiný obrázek, než první bitva. Oceláři byli lepší, poctivě pracovali v defenzívě a navrch přidali tři branky. Ondřej Kacetl se zaskvěl dvanáctou nulou v play off, semifinále se tak do Třince přesouvá za vyrovnaného stavu.
SF2, pondělí 3.4.2023
Pardubice
Třinec
0:3
enteria arena
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 18. Kaňák (Dravecký, Voženílek), 40. Nestrašil (M. Růžička, Marcinko), 42. Chmielewski (Hudáček). Rozhodčí: Šír, Jaroš – Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Střely na branku: 19:22. Zblokované střely: 12:14. Hity: 16:6. Vhazování: 23:26. Průběh utkání: 0:3. Stav série: 1:1.  
HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A) – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček – Rákos.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Vrána (C), Kurovský – Hudáček, Voženílek, Dravecký (A) – Chmielewski, M. Roman, Hrňa – Svačina.

Komentář k zápasu

Do druhého semifinálového klání vstoupili Oceláři s pozměněnou sestavou. Na pozici prvního centra se přesunul Tomáš Marcinko, roli třináctého útočníka pak plnil Vladimír Svačina. První dvacetiminutovka zápasu byla velice vyrovnaná a skoupá na větší šance. Oba soupeři se soustředili na poctivou defenzívu, zaplněná enteria aréna tentokráte viděla jen jednu branku, a to na straně Ocelářů.

Hráči s drakem na prsou si vypracovali více dobrých šancí, v nich ale postupně neuspěli Hudáček, který se prokličkoval až před Willa, od modré pak do bránícího Poulíčka tvrdě pálil Jeřábek. Síť za jedním z brankářů se tak rozvlnila až v osmnácté minutě. Po zavezení kotouče do útočného pásma se k puku dostal Lukáš Kaňák, který střelou z vrcholku kruhu pro vhazování překvapil brankáře Willa a poslal Třinec poprvé v sérii do vedení.


FOTO: HC Dynamo Pardubice

Druhá třetina nabídla mnohem více rozruchu a velkých příležitostí. Již ve druhé minutě periody se za vyrovnáním dralo Dynamo, postavení Kousala v brankovišti ale celou akci Pardubic zastavilo. V pětadvacáté minutě pak Marcinko zakončoval přečíslení tří proti dvěma, jeho bekhendový pokus ale Willa nepřekvapil. V polovině zápasu pak ještě domácího brankáře nepřekonal Chmielewski.

V čtyřiatřicáté minutě se jako první na trestnou lavici usadil Jeřábek, Východočechům ale přesilovka vůbec nevyšla a skórovat naopak mohli Oceláři. Daňo v úniku ale napálil jen Willův beton, po konci oslabení pak Jeřábek útočil s Romanem, ani tato akce ale gólovou radostí neskončila. V třicáté deváté minutě mohli domácí srovnat, po Válově střele od modré se na brankovišti k dorážce natahoval Zohorna, skvělý obranný zákrok ale předvedl Kaňák.

Padesát čtyři vteřin před druhou sirénou se podruhé v utkání radovali Oceláři. Zprvu nenápadně vypadající akce se několika šťastnými přihrávkami proměnila v druhou trefu, Růžička před brankou skvěle našel Andreje Nestrašila, který uklidil kotouč pod horní tyč.

Hráči s drakem na prsou navíc dvaadvacet vteřin před vypršením druhé dvacetiminutovky šli do své první přesilovky, tu sice nevyužili, chvíli po jejím konci ale slavili třetí branku. Hudáček zpoza branky krásně našel Arona Chmielewského, polský forvard si nabruslil do předbrankového prostoru, odkud poslal puk nad Willovo rameno – 3:0 pro Oceláře.


FOTO: HC Dynamo Pardubice

V šestačtyřicáté minutě mohlo být na straně Ocelářů ještě veseleji, Voženílek mohl zakončovat z hrany brankoviště, Will ale tentokráte kotouč zastavil. Hra se pak uklidnila, Třinec se spoléhal na poctivou defenzívu a nepouštěl domácí do větších šancí. V padesáté druhé minutě sice Dynamo vsítilo branku, ta ale byla po vysoké holi Adama Musila odvolána.

Závěr zápasu si Třinec pohlídal. Oceláři hráli dvě přesilovky, další trefu ale již hráči s drakem na prsou nepřidali. Minutu před koncem se do protiakce vydal Sedlák, jeho rána ale skončila jen na tyči Kacetlovy branky. Slezané tak, za doprovodu odcházejících fanoušků z hlediště před koncem utkání, získali první semifinálový bod. Do Slezska se tak série přesouvá za vyrovnaného stavu.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Dynamo Pardubice): „Třinec zaslouženě vyhrál. První třetina byla opatrnější z obou stran, čekalo se, kdo vstřelí první gól. To určilo další ráz zápasu. Byť jsme se na to chystali, tak to vyšlo Třinci. Oni od té doby hráli výborně, obětavě, strašně těžko jsme se přes ně dostávali. Ze dvou situací pak potvrdili své vítězství. Zápas z naší strany spadá do kategorie nepovedených, vůbec jsme se neprosadili. Třinec zaslouženě bere vítězství.“

Zdeněk Moták (Oceláři Třinec): „My jsme podali vynikající kolektivní výkon, plný bojovnosti, obětavosti, nasazení. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Pochvalu zaslouží všichni, ne pouze útok Petra Vrány, ale celé čtyři formace. Byl to kvalitní, zodpovědný a týmový výkon. Dále bych to nechtěl rozebírat, každý udělal svou práci na sto procent.“

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice