Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři neproměnili velké šance, semifinále je srovnáno

07.04.2023 · Adam Sušovský
Ani drtivý tlak v závěru třetí třetiny nestačil Ocelářům k tomu, aby na svém ledě porazili Pardubice a získali v semifinálové sérii dva mečboly. Po prohře 0:2 je série srovnaná, bitva pokračuje v pondělí v Pardubicích.
SF4, pátek 7.4.2023
Třinec
Pardubice
0:2
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:2  Branky a nahrávky: 44. L. Sedlák (Hyka, Cienciala), 60. Hyka (Cienciala). Rozhodčí: Pražák, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:2.  
Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – M. Růžička (A), Marcinko, Svačina – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Voženílek, Hudáček – Hrňa, M. Roman, Chmielewski.
Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář (A), Vála, Hrádek – Hyka, L. Sedlák (A), Cienciala – Radil, Zohorna (C), R. Kousal – Vondráček, A. Musil, Mandát – Paulovič, Rákos, Říčka.

Komentář k zápasu

Se zásadní změnou v sestavě nastoupili Oceláři do dalšího domácího zápasu semifinále Generali Česká pojišťovna play off 2023 proti Pardubicím, vinou zranění v dolní části těla vypadl ze sestavy Marko Daňo. I bez něj ale zněl úkol jasně: Hrát výrazně aktivněji a nenechávat se soupeřem tlačit tak jako o den dřív.

Hostující kouč Radim Rulík ani pod tlakem průběžného stavu série nic po nepovedeném předchozím večeru neměnil, navzdory tomu bylo Dynamo od prvních minut výrazně aktivnějším týmem, který několikrát dokázal Oceláře zamknout kolem Kacetlovy branky, v brankovišti se navíc hosté starali svým důrazem o mnohem větší rozruch než v předchozích zápasech. Mezi kruhy do slotu, odkud jsou střely nejnebezpečnější, se ale hosté znovu dostávali přes třineckou defenzívu velmi těžce. Výjimkou byla snad jen střela Sedláka z poloviny deváté minuty, za kterou se Kacetl pouze ohlédl, puk ale minul třineckou branku stejně jako následná bomba Čerešňáka z dálky. Ve druhé polovině úvodní části už Oceláři bránili o něco důsledněji, jejich nejvýraznější šanci si vytvořili Hudáček s Vránou, jejich individuální akce ale nebyly ničím, co by mělo pro Willa znamenat nějaké větší nebezpečí.

V podobném duchu jako ta první se nesla i druhá třetina zápasu, Pardubice hrály více s pukem. Paradoxně se ale z vedoucí branky mohli radovat domácí, když ve 22. minutě Willa málem překvapilo nenápadné nahození Voženílka. Až pak začali být hodně nebezpeční zase hosté, o chvíli později vychytal ve velké šanci Musila gólman Kacetl, který si v polovině zápasu vychutnal v brejku také unikajícího Sedláka ve vlastním oslabení. Oceláři hráli ve druhé třetině jednu přesilovku, ale moc dobře s ní nenaložili. Nebezpečný tak byl až na konci druhé dvacetiminutovky Hudáček, který přesprintoval Davida Musila, ale v samostatném úniku se v plné rychlosti dostal až příliš blízko brankáři.

Na góly si tak vyprodaná WERK ARENA musela počkat až do třetí třetiny, a bohužel pro Třinec, dávali je jen hráči Pardubic. Skóre zápasu otevřel ve 44. minutě Lukáš Sedlák, který zůstal na zlomek vteřiny nepokrytý před Kacetlem a dorážku dokázal poslat za jeho beton - 1:0 pro Pardubice, v Třinci se začal hrát ofenzivní hokej.

Oceláři museli přidat, pomohla jim k tomu také přesilová hra a v ní prakticky stoprocentní šance. Zatavená čtveřice hráčů Dynama ve 48. minutě zůstala zatlačena kolem vlastního brankoviště, ale ani Nestrašil, ani Hudáček a v největší šanci ani Marcinko nedokázali kotouč přes hradbu těl na brankové čáře propálit. S přibývajícím časem navíc bylo jasno, že právě tenhle moment může Oceláře na konci pořádně mrzet.

Třinec totiž měl i v následujících minutách více ze hry, dostal se do velkého tlaku i při hře bez gólmana a padesát vteřin před koncem základní hrací doby se do křižné přihrávky Hudáčka opřel z první Nestrašil, jenže také on ve skvělé šanci nakonec z úhlu trefil jen dnes stoprocentního Willa.

Hosté tak nakonec pečetili skóre zápasu ranou do prázdné branky, čtyři vteřiny před koncem se trefil Tomáš Hyka. Série je srovnaná, za stavu 2:2 na zápasy pokračuje na Velikonoční pondělí pátým zápasem v Enteria areně v Pardubicích.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): Vyrovnaný zápas s výbornou kulisou. Čekalo se na to, kdo dá ten první gól. Bohužel, my jsme to nebyli. Ač jsme měli vyložené šance, bohužel jsme z nich gól dnes nedali. Ale skládám poklonu všem hráčům na ledě..

Radim Rulík (HC Dynamo Pardubice): Byl to vyrovnaný zápas z obou stran. O vítězství rozhodlo naše ubráněné oslabení. Přesilovku jsme neměli, ale měl ji Třinec, který je v přesilovce neskutečně silný. Bylo jasné, že rozhodne jedna branka, a to se potvrdilo. Byli jsme šťastnějším týmem.


×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec