• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Máme v týmu bojovnou náladu, hlásí asistent trenéra Pavel Janků

V minulém týdnu proběhly v třineckém klubu personální rošády realizačního týmu. Novou tváří na střídačce úřadujících mistrů je Pavel Janků, jenž u "A" mužstva bude působit na pozici asistenta hlavního kouče. "Je to nová zkušenost, ale chci klukům pomoct," říká odhodlaně.

Letmý pohled na poslední výsledky Ocelářů hovoří jasnou řečí. Za čtyři zápasy skórovali pouze čtyřikrát. Tradičně ofenzivně laděný Třinec je tedy nucen konstatovat - "střelecký prach nám zvlhnul". Kde hledat příčiny?: "Když pominu nepovedený zápas v Brně, většinou máme více střel na branku než soupeř, ale góly nedáváme. Na tréninku se na ofenzivu zaměřujeme, zkoušíme různé varianty, chceme hráčům dodat více sebevědomí. Moc dobře víme, že v útoku nás momentálně tlačí bota. Pevně doufám, že tento stav nebude dlouho trvat. Máme kvalitní ofenzivní hráče a je pouze otázkou času, kdy střelecké trápení ukončíme. Přál bych si, aby to bylo hned v dalším zápase," doufá hráč, jenž v týmu z Werk arény odehrál během šesti sezon 295 zápasů, ve kterých zaznamenal 96 branek a 101 asistencí.

Jako bývalý elitní kanonýr moc dobře ví, že střelecké štěstí bývá vrtkavé a není každý den posvícení. Jaký recept nabízí k prolomení gólové diety svých svěřenců?: "Znal jsem několik hráčů, kteří měli různé rituály, aby přivolali střeleckou potenci. Strkali si třeba hokejky do záchodové mísy. Já ale na tyhle pověry nikdy nevěřil. Na každý tým sedne během sezony menší či větší branková krize. Naši kluci se do zakončení tlačí, snaží se pálit ze všech pozic, ale možná nám občas chybí větší důraz a tlak do branky. Máme v týmu bojovnou náladu a nadšení, proto věřím, že gólově slabší období brzy prolomíme. Prvořadým cílem je postup do elitní šestky. Chceme si vybojovat přímý postup do play-off."


Pro 42letého rodáka ze Šumperka je čerstvá funkce u Ocelářů jeho trenérskou premiérou. Jaké jsou jeho prvotní poznatky po necelém týdnu na lavičce?: "Byl jsem osloven s nabídkou, abych novému kouči pomáhal, jsem v podstatě jeho pravá ruka. Zatím je příliš brzy na hlubší hodnocení, absolvoval jsem s týmem jen několik tréninkových jednotek a dva zápasy. Snažím se být Honzovi Tlačilovi vždy k dispozici, konzultujeme spolu různé situace, učím se. Je to nová zkušenost, ale chci klukům pomoct. Občas jim dávám nějaká doporučení, co by mohli vylepšit, ale oni sami nejlépe vědí, kde mají rezervy. Jsem přesvědčen, že v našem týmu je skrytá velká síla a my ji musíme na ledě prokázat," burcuje.

Ve čtvrtek Oceláře čeká nesnadný úkol na zlínském kluzišti. Jihomoravané sice neprožívají herně a výsledkově povedené období, ale tím více budou chtít nelichotivý dojem napravit a manko dohnat: "Ve Zlíně očekávám těžké utkání. V současné době mají stejně jako my problém v zakončení, ale zcela určitě budou chtít svůj herní projev zlepšit. Nechceme se však koncentrovat na soupeře. Je třeba se zaměřit především na vlastní hru a bude zapotřebí podat výkon na hranici svých možností. Chceme tam rozhodně uspět, protože od Zlína nás dělí jen dva body a v případě výhry je v tabulce přeskočíme. To je pro kluky dostatečná motivace a proto věřím, že k utkání přistoupí s maximálním nasazením!"