• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Kurovský: Výhru bereme, pořád ale máme na čem pracovat

Před startem Tipsport extraligy má formu jako hrom! Daniel Kurovský se trefil v součtu přípravných zápasů a Ligy mistrů hned sedmkrát v osmi duelech. "Snad si to přenesu i do začátku extraligy," doufá urostlý forvard. V sobotu pomohl dvěma góly k výhře nad švýcarským Fribourgem-Gottéron 7:3. Soupeř zdecimovaný marodkou do Slezska dorazil pouze se třinácti muži do pole a jediným brankářem.

Dane, bylo znát, že soupeř přijel ve značně okleštěné sestavě?

Byla by ostuda, kdybychom dnes nevyhráli. Stál proti nám tým, kterému chybělo kvůli nemoci hodně hráčů. Jsme rádi, že jsme ve třetí třetině zabrali a dali jsme branky potřebné k vítězství. V úterý začíná extraliga, tenhle zápas nám ukázal, že máme pořád na čem pracovat.

Co konkrétně máš na mysli?

Od všeho trochu. Musíme zpřesnit nahrávky, musíme si říct něco ohledně taktiky, aby opravdu každý věděl, kde má být. Celkově musíme hru zlepšit.

Co jste si řekli po druhé třetině v kabině, kdy byl stav 2:2?

Věděli jsme, že jim postupem času budou docházet síly. Chtěli jsme zůstat aktivní, tlačit se do branky. Snažili jsme se dát přesně takový gól, jako dal Justin, který nás nakopl. Škoda, že jsme vedení neměli dříve a museli jsme to honit až ve třetí třetině.

Před úterním startem Tipsport extraligy máš na kontě sedm gólů v osmi utkáních. Cítíš formu?

Doufám, že to bude pokračovat i v extralize. Budu dělat všechno pro to, aby se dařilo i dál. Hlavně, ať vyhráváme a daří se nám jako týmu. V úterý nás čeká Sparta, budeme dělat maximum, abychom tam uspěli a začali ročník dobře.

Nahrávka Vila Čacha na tvoji první trefu byla krásná, že?

Nádherná! Už to začal Patrik Hrehorčák, který skvěle puk rozehrál na Vila. Ani jsem si nekřikl, prostě mě viděl. Fakt krásná nahrávka.