• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Přípravný dril Ocelářů odstartoval na tartanu

První květen je celorepublikovým svátkem práce, ale hokejisté s ocelovým drakem na hrudi neměli volný den. V úmorném vedru totiž zahájili přípravu na oválu atletického stadionu na Lesní. Veškerá tělesná námaha probíhala pod bedlivým okem trenérského triumvirátu Turek - Janků - Kameš.




Pro nového lodivoda Ocelářů Josefa Turka je práce na pozici hlavního kouče v mužské kategorii čerstvou zkušeností. Do své nesnadné mise, kdy bude třeba napravit pošramocenou pověst bývalých mistrů, se však vrhnul se vší energii a zápalem. Má totiž velkou motivaci přesvědčit, že se svou píli i nasazením dokáže mužstvo správně připravit a výsledek se projeví na ledě.

Vítejte v Třinci. Jaké jsou vaše bezprostřední dojmy po první tréninkové jednotce?

Hned v úvodu jsem na hráčích během tréninku vypozoroval velkou chuť a odhodlání. Když jsem dnes poprvé vkročil do kabiny, působilo to na mě pozitivně. Ještě nejsme kompletní, chybí nám několik hráčů. Třeba Dan Rákos má po zisku titulu ještě deset dnů volna. Martin Adamský plnil reprezentační povinnosti a dáme mu asi týden klidu. Erik Hrňa je po operaci ramene a zapojí se rovněž později. Individuálně se budou připravovat Bonk, Varaďa, Klouček a Zíb. Na tréninkový kemp do Kanady odcestoval Kuba Orsava a v zámoří se připravuje i Vláďa Roth. Na první sraz se přišli podívat a pozdravit ostatní kluky Venca Varaďa s Radkem Bonkem. Nemuseli jezdit, jelikož mají svou vlastní přípravu, ale přesto tady byli, což mě moc potěšilo.

Představte prosím svou tréninkovou vizi pro nejbližší dny a týdny?

Úvodní tři týdny se budeme připravovat zde v Třinci, kde máme výborné podmínky. Bude to pestrá směsice - vystřídáme tartan, umělou trávu, normální trávu, tělocvičnu, posilovnu. Trénink bude sice jen jednofázový, ale intenzivní. První týden povedu cvičení hlavně já, ale v další fázi počítám s kondičními trenéry bratry Sajlery. Pomáhat budou rovněž Pavel Janků a Jarda Kameš. Po třech týdnech odjedeme na kondiční kemp do Tater, kde budou hráči trénovat už dvoufázově. Poté vycestujeme na týden do Turecka.

Tahle otázka je možná poněkud předčasná, ale nosíte už v hlavě plán přípravných zápasů před startem extraligy?

V rámci přípravných zápasů pojedeme na tradiční měření sil do Trenčína a na konci srpna nás taky čeká mezinárodní turnaj ve Švýcarsku. V tomto okamžiku máme domluveno zatím šest zápasů, ale bude jich pochopitelně víc. Před startem extraligy však budeme chtít absolvovat maximálně deset zápasů.

Úvodní trénink na ploše atletického stadionu zachytil fotograf Petr Rubal