• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Offline zpovědnice Martina Růžičky

Pokud bychom na webu vyhlásili anketu o nejpříjemnější překvapení dosavadní sezóny či hráče, který svými výkony upoutal největší pozornost, s velkou pravděpodobností by na čelních místech figurovalo jméno Martin Růžička. Plavovlasý forvard přišel pod Javorový s pověstí defenzivního útočníka. Zatím však boří všechny předsudky, jelikož v týmových statistikách je s bilancí osmi branek a stejným počtem asistencí v těsném závěsu za svým parťákem z lajny - Ladislavem Kohnem.

Středeční tréninková jednotka skončila a povětšinou unavení hráči se pomalu trousí do kabin. Na tváři mnohých je smích. Martin Růžička odkládá na chodbě do stojanů svou hokejku a před rozhovorem žádá o strpení. Asi po 10 minutách vychází ze šatny. V ruce má horký nápoj. Jdeme směrem ke klubovně. Zdá-se to být vhodné místo pro dotazy čtenářů. Jenže zrovna v tuto chvíli tam probíhají konzultace a taky cvičení kondičního trenéra Miroslava Sajlera. Za jeho odborné asistence protahuje na karimatce svalstvo Peter Hamerlík. Jdeme tedy o kousek dál - do tělocvičny. Usedáme na švédské bedně. Dotazovaný usrkává z nápoje a ochotně odpovídá.

Část otázek směřovala k soukromí Martina. "Nemám důvod něco tajit. Tím, že jsem profi hokejista, musím občas počítat s nějakým zájmem ze strany fanoušků a novinářů. Ale jsou věci, které nebudu pouštět do médií. Jsou to diskrétní informace," pousmál se křídelní útočník. Čtenáře webu zajímalo, jak si zvykl na život v menším industriálním městě. "V Třinci jsem se brzy cítil jako doma. Pocházím z Berouna, což je taky menší, útulnější město. Ruch velkoměsta mě příliš neláká. I při minulém angažmá ve Znojmě jsem se cítil fajn."

Během rozhovoru přišla řeč i na eventuální reprezentaci. Martin zahájil sezónu ve velkém stylu, proto není divu, že se vyrojily i tyhle spekulace. Tuto záležitost zatím nějak výrazně neřeší a "repre-myšlenkou" se nezabývá. "Samozřejmě bych byl rád za pozvánku, ale není to v mých kompetencích. Musím i nadále podávat slušné výkony a třeba se dočkám. Reprezentace je pocta snad pro každého".

Celý rozhovor s Martinem Růžičkou najdete zde.